Millä tyylillä pakastatte ruokaa ym tarvikkeita?
Ostatko vaikka alesta/ vanhalla päivällä mitä vaan esim. lihaa ja sitten pakkaseen vai miten? Mitä teidän pakastimista löytyy yleensä? Tuleeko sinne ostettuja aineita käytettyä myös?
Entä onko täällä jotakuta hifistelijää joka pakastaa vaikka juustot, maitotuotteet jne kaiken mahdollisen?
Kommentit (15)
Jotain jämiä löytyy niille päiville kun ei ehdi tai jaksa pahemmin kokkailla.
Niiden lisäksi pakastevihanneksia jonkin verran, kalaa, äyriäisiä, leipää sekä paljon marjoja.
Teen ruoka-annoksia, joita lämmitän sitten töissä. Eniten pakkasessani on siis noita (esim. pasta+kastike, riisi+kastike). Sitten on muutama annos itsetehtyä kasvislientä, jota otan talteen samalla, kun teen muutenkin keittoa. Punalapputuotteita taas en pakasta, koska arkeni pyörii paremmin noilla valmiilla annoksilla.
Pyrin aina tekemään ruokaa isoja annoksia, joista sitten pakastan osan. Lapsille saa nopeasti ruoan eteen koulun ja päiväkodin jälkeen (varsinkin, jos harrastuksia) eikä tarvitse niin usein turvautua eineksiin. Onhan tuo tietty laiskuuttakin, kun kyllä sitä "oikeaa" ruokaakin saa aikaiseksi aika nopeastikin.
Laatikkoruuat on helppo pakastaa joko kimpaleina pakastepusseissa (makaronilaatikko, lasagne) tai pakastusrasioissa (kaalilaatikko, punajuurilaatikko).
Teen aina suuren kattilallisen keittoa, joka pakastetaan annoksina. Mitään valmiita pakastekeittoja meillä ei käytetä, koska pinaatti- ja kasvissosekeitot on helppo tehdä itse.
Tarjouslihojen pakastamisesta olen luopunut, koska en muista käyttää niitä ajoissa. Jos ostan tarjouksesta lihaa, teen siitä heti jonkun ruokalajin, jonka pakastan kohtalaisina annoksina.
Paprikoiden ja kesäkurpitsojen sesonkina ostan niitä tarjouksesta ja valmistan tomaattimurskapohjaista paprika-kesäkurpitsa-sipuli-kastiketta ison kattilallisen ja pakastan annoksina myöhempää käyttöä varten. Esimerkiksi Lidlin myymät ruotsalaiset lihapullat ovat tosi hyviä muhittuaan jonkin aikaa tuollaisessa kastikkeessa.
Pakastimessa on lähes aina pakastekasviksia (parsakaali-porkkana-kukkakaali-sekoitus, vihannessekoitus, keittojuurekset, pinaatti sekä silputtu sipuli).
Toisinaan säilytän pakastimessa kalaleike- ja kalapihvipakasteita. Niitä on nopea valmistaa yhdessä pakastekasvisten kanssa. Kalaleike valmistuu uunissa nopeasti myös ranskalaisten kanssa. Pakasteranskalaisia on siis joskus meidänkin pakastimessa.
Itse poimittuja mustikoita ja puolukoita löytyy edelleen.
Tarjousleipää pakastamme tarpeen mukaan. Viime syksyisen marjastuksen jälkeen pakastimessa ei ollut paljonkaan tilaa leipomon tehtaanmyymälästä haetuille leipäsatseille, joten leipien pakastaminen on jäänyt vähemmälle. Jos pakastin olisi suurempi, tilanne olisi toinen.
Esim. lohen paloittelen ja levitän ritilälle leivinpaperin päälle jäätymään. Kun ne ovat pakastuneet, pussitan ne. Pysyvät hyvin irrallisina. Myöskin esipaistettua jauheliha/sipuli seosta pakastan samalla tavalla levyksi, jonka paloiksi murrettuna pussitan.
Jaa että millä tyylillä? No pakettiin ja pakkaseen. Mieliten hermeettisesti pakattuna niin ei pääse kuivumaan.
Omia ruokia pakastan tarpeen mukaan. Erityisesti kaloja tulee pakastetuksi varsinkin syksyllä talvea varten, niin ja marjoja. Pari viikkoa sitten pakastimeen meni pari pussia ahvenfileitä, kun tuli saalista yli sen hetkisen oman käytön. Kaupasta tuotuja tarvikkeita siellä on nyt ainakin keittojuurespusseja, jäätelöä ja ylsi pinaattikeitto.
Minullakin on valmista itsetehtyä ruokaa pakkasessa (kaalilaatikkoa ja jauhelihakastiketta ainakin). Lisäksi löytyy leipää, marjoja, wokkivihanneksia ja leivonnaisia (munkkeja). Valmisruuista löytyy falafeliä ja kasvissosekeittoa laiskoja päiviä varten.
Olen tyylilleni uskollinen pakastaja. Toimntani on jatkunut samantapaisena vajaan 30 vuotisen pakastimen omistamisen ajan.
Heitän välillä ruoka pakkaseen, jos on ollut hyvää mutta siitä ei enää esim riitä kaikille. En merkkaa ruokia, unohdan mitä olen sinne laittanut ja koska. Laitan niitä milloin jätskikippoon, milloin pakastepussiin. Useimmiten yrtän (jos yritän) syödä niitä liian myöhään, jolloin koostumus on muuttunut, eikä maustakaan oikein tiedä onko se kala vai liharuokaa. Mitään järkeä touhussa ei ole.
Ainoa järkevä asia pakastimessani on tosiaankin kalapuikot ja jäätelö.
Mä teen kaikki tyylillä. Ennen pakastamista käyn kampaajalla ja meikkaajalla ja pukeudun todella tyylikkäästi merkkikuteisiin. Tästä otan vielä selfien todistusaineistoksi.
Mun tyylini on avata pakastimen ovi, asettaa ruoka sinne joko pussissa tai rasiassa ja sitten sulkea se samainen ovi.
Pakkaseen joutaa tasan kalapuikkoja