Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Onko finedining oikeasti niiiin hyvää?

Vierailija
28.05.2018 |

En ole koskaan syönyt hienossa ravintolassa, onko se ruoka siellä todella niin hyvää kuin kerrotaan?

Kommentit (16)

Vierailija
1/16 |
28.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kannattaako pikkuannoksesta jolla ei lähde edes nälkä, maksaa niin paljon?

Vierailija
2/16 |
28.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippuu paikasta, murkinasta ja syöjän mieltymyksistä. Joskus on vain pitänyt keksiä jotain erikoista erikoisuuden vuoksi, mutta yleensä on hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/16 |
28.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kannattaako pikkuannoksesta jolla ei lähde edes nälkä, maksaa niin paljon?

Fine dine ravintoloissa usein syödään menu, eli useita pieniä annoksia. Kyllä siitä nälkä lähtee. Jos taas ottaa pelkän annoksen on se isompi.

Kyllä mä suosittelen jokaista jota ruoka kiinnostaa muutenkin kuin polttoaineena käymään edes kerran hyvässä fine dine raflassa.

Vierailija
4/16 |
28.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

on

Vierailija
5/16 |
28.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä on. Syöminen parhaissa ravintoloissa on koko illan kestävä elämys, jonka tarkoituksena ei ole ainoastaan mahan täyttäminen. Se on enemmänkin kuin taidetta.

Vierailija
6/16 |
28.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllähän ne on hienoja kokemuksia. Kannattaa tosiaan useampi ruokalaji maistella, eli joku menu ottaa. Monesti lounasaikaan hinnatkin ovat kohtuullisia. Itse muutaman kerran vuodessa käyn Michelin-tähtiä saaneessa ravintolassa, joten kyllä se spesiaalijuttu aina on. Parhaimman hinta/laatu suhteen saa kyllä paikoissa, jotka ovat vähän tämän tason alapuolella, mutta ovat saaneet hyvät arvostelut esim tripadvisorissa.

Parhaimmat jutut michelin-tason ruoissa ovat minusta makujen intensiivisyys, eri elementtien yhdistely sekä visuaalisuus. Tietysti myös tarjoilu ja mätsätyt viinit ovat osa kokemusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/16 |
28.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

On jos syö  jonkun ruokaharrastajan kanssa, jos ottaa mukaan miehen , jota vituttaa rullakebabia pienemmät annokset ja jolla kiire kotiin niin ei vaikka ruoka olisi hyvää

Vierailija
8/16 |
28.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruoka ei välttämättä maistu sinusta hyvältä, vaikka laadukasta onkin. Moni ei esim pidä raa'asta lihasta tai äyriäisistä. Jotta fine dining -elämystä voi arvostaa täytyy olla ruokakulttuurin tuntemusta: hoksata se mikä kussakin annoksessa on se uusi juju tms. Syön paljon "hienoissa" ravintoloissa (en omalla rahalla) ja vaikka nautinkin elämyksestä, en siihen omaa rahaa kuluttaisi. Mm. trendikkäät villit luomu viinit ovat minusta suorastaan pahoja. Minusta parasta on rehti ruoka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/16 |
28.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ehdottomasti. Ei niille turhanpäiten michelin-tähtiä sun muita jaeta. Kaikki fine dining illat jotka olen kokenut ovat olleet aika ikimuistoisia elämyksiä.

Tuo joka sanoi ettei sellaisista pikkuannoksista lähde nälkä ei selvästi ole koskaan ollut sellaisessa ravintolassa :D niissä kun niitä pikkuannoksia tuppaa tulemaan jopa 10 ruokalajin verran. Ikinä en ole poistunut nälkäisenä, päinvastoin viimeisten annosten kohdalla on jo tehnyt tiukkaa!

Vierailija
10/16 |
28.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

On hyvää paitsi jos tykkää rasvaisesta hiilarimätöstä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/16 |
28.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joskus on, joskus ei. Kaikki fine dining-kokemukset eivät ole olleet hyviä. Itseasiassa Pariisissa olen syönyt kamalimman ja varmaan myös kalleimman dinnerin. Joskin sitten myös toisessa paikassa Pariisin ulkopuolella elämäni parhaimman ja (yhden kalleimmista). Suomessa on vaan pieniä annoksia jotka on ehkä hyvistä raaka-aineksista mutta kokemuksena fine dining-tunnelma puuttuu. 

Vierailija
12/16 |
28.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos osaa ite laittaa ruokaa niin kotona tehty ruoka voittaa 10-0 useimmat ruokapaikat, ja 10.kertaa edullisempaa.

Finediningissa on kyse muusta kuin ruokailusta, siinä osa elämystä on että maksetaan kallis hinta (joten sen on oltava hyvä, tomppelin mielestä), lisäksi  elävää ohjelmaa tai muuta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/16 |
28.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

On jos syö  jonkun ruokaharrastajan kanssa, jos ottaa mukaan miehen , jota vituttaa rullakebabia pienemmät annokset ja jolla kiire kotiin niin ei vaikka ruoka olisi hyvää

Tää on ihan totta, eli kyllä se on kokemus ja elämys ja vaatii myös seuralta tasoa. En nyt tiedä tarvitseeko olla ruokaharrastaja, mutta makujen suhteen ennakkoluuloton ja kykenevä nauttimaan kokemuksesta.

Vierailija
14/16 |
28.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

On se. Pitkän kaavan mukaan monta erilaista annosta ja kaikkiin oma juoma. Nams!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/16 |
28.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kannattaako pikkuannoksesta jolla ei lähde edes nälkä, maksaa niin paljon?

Huomaa kyllä, ettet ole juuri Rossoa hienommassa paikassa käynyt.

Vierailija
16/16 |
28.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mielestäni tärkeintä on tunnelma. Ruoka voi olla vaikka kuinka hyvää, mutta jos selän takana ramppaa koko ajan vessaan menijöitä tai tarjoilijoita jotka kompuroivat tuoliini, on kokonaisfiilis ikävä. Maksan tunnelmasta ja elämyksestä, en nälän lähtemisestä tai vatsan täyttämisestä.