Mitä teillä syödään arkena?
Otsikossa kysymys. Välillä mietityttää, kun tällä palstalla vouhotetaan, että kaikki pitää tehdä alusta asti itse niin mikä on todellisuus.
Kommentit (10)
Tehdään kyllä itse, mutta arkiruuat ovat nopeita valmistaa kuten kala- ja kalaruuat. Mikä sen helpompaa kuin paistaa kalafile pannulla ja sekoittaa salaatti seuraksi, perimätkin kypsyvät omia aikojaan. Tai panna kanan Rintala pannulle, paistaa molemmin puolin, maustaa ja lorauttaa vähän kermaa pannulle ja antaa hautua muutama minuutti.
Wokit ja pastat ovat myös 10 minuutin ruokia.
Nopeita ruokia, kuten nuudelia ja lohisuikalekastike. Keittoja, pastaa, kanaa, riisiä, jne.
Meillä on usein kanaa kalaa ja joskus muuta lihaa eri muodoissaan, jotka valmistuu nopsaan ja vähällä vaivalla. Siihen lisäksi perunaa/pastaa/riisiä/nuudelia/couscousia/kvinoaa ja joku helppo salaatti. Joskus on ne pinaattiletut/lihapullat/nugetit ja valmis perunamuusi. En todellakaan jaksa stressata ruoanlaitosta. Joskus kun on aikaa ja tilaisuus niin on myös kiva tehdä jotain pidemmän kaavan kautta.
Vierailija kirjoitti:
Tehdään kyllä itse, mutta arkiruuat ovat nopeita valmistaa kuten kala- ja kalaruuat. Mikä sen helpompaa kuin paistaa kalafile pannulla ja sekoittaa salaatti seuraksi, perimätkin kypsyvät omia aikojaan. Tai panna kanan Rintala pannulle, paistaa molemmin puolin, maustaa ja lorauttaa vähän kermaa pannulle ja antaa hautua muutama minuutti.
Wokit ja pastat ovat myös 10 minuutin ruokia.
tekstistä päätelleen syötte myös sieniä
Lihamakaronilaatikkoa, pitsaa, borssikeittoa, kalakeittoa, lihakeittoa, perunamuusia, kalapuikkoja, lihapullia ja vaikka mitä.
Pääasiassa kyllä tehdään ruoka ns alusta asti itse, mutta oion esim. käyttämällä valmiita liemivalmisteita. Viikolla on periaatteessa 1 perunaruoka, 1 riisiruoka, 1 salaatti, 1 pastaa ja 1 "joku muu" (keitto, pinaattilettuja, suolainen piirakka tjsp). Viikolla yleensä on kasvisruokaa ja sellaista jonka aktiiviseen tekemiseen menee max 20 min.
Tällä viikolla on syöty kirjolohikiusausta (valmiiksi maustetuista kalasuikaleista, yleensä en sellaisia osta mutta olivat nyt -30 %), kanapestokastiketta pastan kanssa (valmispesto) ja itse tehtyä pizzaa. Tälle päivälle on ohjelmassa itse tehty linssicurry, viikonlopun ruuat vielä auki.
Talvisin meillä syödään paljon pataruokia. Helppoja tehdä kun ei juuri muuta tarvitse kun pilkkoa ainekset (tai ostaa valmiiksi pilkottuna) pataan, heittää mukaan mausteet ja antaa unnin hoitaa loput. Kevät, kesä ja syksy menee sitten enemmän ruokaisa salaatti -linjalla. Helpoin versio on käyttää valmiita salaattisekoituksia ja valmiiksi grillattuja lihoja tms. mutta pidän ruuanlaitosta, ja ostankin yleensä kokonaiset vihannekset, ja maustan ja kypsennän lihat itse.
Yllämainitut ovat täyttäviä, ja yllättävänkin nopeita valmistaa. Niissä voi pienemmätkin lapset olla keittiössä apukokkina, ja tarvittaessa voi delegoida kokkaamisen vähän vanhemmalle lapselle sikäli mikäli lapselta löytyy edes hiven kokemusta keittiössä häärimisestä.
Syön töissä aamupuuron sekä työpaikkalounaan ja ostan samalla omaan rasiaani illaksi salaatin.