Mitä grilliin? Vinkkejä, kiitos!
Yleensä grillaillaan naudanlihaa tai lammasta. Kalaa ois kiva grillata, mut se menee niin helposti rikki. Oisko kanaa hyvä grillattava, vai meneekö helposti kuivaksi?
Mitä muuta vois grillaa?
Saa myös laittaa hyviä reseptejä,
Kommentit (14)
Täytettyjä herkkusieniä pekoniin käärittynä
Vierailija kirjoitti:
Miten niin kala menee rikki? Grillataan paljonkin kalaa, samoin kanaa. Kasviksia: perunaa, bataattia, kesäkurpitsaa, paprikaa, munakoisoa, herkkusieniä, maissia, parsaa, tomaatteja, ananasta, persikkaa, banaania jne...
Meillä se aina tarttuu kiinni ritilään vaikka kala on öljytty ja ritiläkin öljytty eikä käännetä liian aikaisin.
Lähinnä mua kyllästyttää aina ne samat setit, tyyliin liha, kesäkurpitsa, peruna, sipuli, tomaatti, maissi, halloumijuusto.
Ap
Naudan entrecote ja porsaan kassler ainakin hyviä, lisäksi porsaan sisäfileestä hyviä kokemuksia.
Kaloista ainakin miekkakala, tonnikala, lohi ja merikrotti.
Possun puolikas, niin riittää koko revohkalle!
Grillaa kala kertakäyttöisissä foliovuoissa, joissa on reikiä pohjalla.
Kokonainen kala toimii paremmin kuin file.
Grilliin voi myös laittaa ( jos löytyy omalta pihalta ) katajanoksia palamaan, jolloin kalaan tulee mieto katajan ja savun maku.
Kasvisnyyttejä! Parhaita! Folion sisään pilkot sipulia, valkosipulia, kesärpitsaa ja paprikaa, päälle pala koskenlaskijaa ja grillille. Herkkua!
Täytetyt tomaatit, sisälle vahvaa sinihomejuustoa (tai jotain muuta mistä tykkäät, tuorejuusto tms.)
Täytetyt suippopaprika veneet,
sisälle laitan yleensä sienisilppua ja pekonia ja tuorejuustoa
Pekoniparsa
Jos käännättekin sen kalan liian myöhään? Kala ei saa olla ylikypsää, ja esim. lohi voi hyvin jäädä punertavaksi sisältä.
Tuli vielä mieleen ankka. Lidlistä saa aina välillä pakkasesta ankanrintoja, yhdestä riittää 3-4 hengelle. Hyvää.
Lohta sellaisessa foliosavustuspussissa grilliin.
Ei kalaa tarvitse kääntää grillissä, mitä ihmettä? Grillaa sen nahkapuoli alaspäin, niin kyllä se kypsyy kääntämättä. Laittaa sen just sellaiseen kertakäyttöiselle folioalustalle, niinku joku jo aiemmin kirjoitti tai tekee ihan tavallisesta foliosta sille alustan ja sen päällä grillaa.
Kala kannattaa grillata foliossa tai jossain raparperinlehdessä tai kaalissa tms.
Itse tykkään grillata: parsaa, maissia, tomaatteja, paprikoita, kesäkurpitsaa, munakoisoa, fenkolia, mangoldia, hallooumia, lähes mitä tahansa muuta juustoa, hedelmiä, suklaata, jäätelöä, pullaa.
Käristemakkaroita tietenkin, ei tarvitse kikkailla mitään. Salaatit kylkeen. Ei jaksa siivota sitä sotkua grillistä, teemme kunnon ruokaa sisätiloissa joka päivä muuten.
Kuhaa ei pelkällä ritilällä voi krillata, mutta haukea voi hyvinkin. Pysyy kossa. Nahaton haukifile suokataan kevyesti edellisenä päivänä. Pinnat öljytään ja aletaan kääntämään aika pian ettei pala ritilään kiinni. Broilerin koipia voi krillata varsinkin jos ottaa luut pois 2 kpl. Samoin voi rasvaisia kohtia poistaa. Rasvaa irtoaa siitä huolimatta aika paljon ja krilli on tulessa vähän väliä.
Miten niin kala menee rikki? Grillataan paljonkin kalaa, samoin kanaa. Kasviksia: perunaa, bataattia, kesäkurpitsaa, paprikaa, munakoisoa, herkkusieniä, maissia, parsaa, tomaatteja, ananasta, persikkaa, banaania jne...