Kertokaa hyödyllisiä ruoka/kokkausvinkkejä
Esim. Pastaveden tulisi maistua aina merivedeltä, eli olla tosi suolanen.
Kommentit (15)
valkosipulista saa kuoret pois helposti kun painaa veitsellä eka sitä leikkuulautaa vasten, sipulin pilkkominen ei itketä jos sen huuhtelee ensin kylmällä vedellä
Ylijäämäpaahtoleivästi toi tehdä esim krutonkeja tai murskata "korppujauhoksi". Itse usein heitän paahtoleivän palat pieneen tilkkaan öljyä pannulle ja paahdan ne ja lisään salaatin joukkoon.
Kasvisten keitinveden käytän sämpylätaikinan nesteeksi (siis kuorittujen kasvisten keitinveden). Lihapullat valmistan uunissa, ei tule rasvankäryä eikä tarvitse olla koko ajan hellan ääressä vaan voi puuhata muuta kun pellillinen paistuu uunissa.
Tietysti ylijäänyt pasta seuraavana päivänä pastasalaattiin, ylijäänyt puuro sämpylätaikinaan, samoin ylijääneet kasvissoseet ja keitot.
Ostan aina marinoimattomia broilersuikaleita. Kypsennän ne ensin pannulla kypsiksi ja sitten marinoitumaan haluamaani itsetehtyyn marinadiin, jonka voi käyttää salaatin kastikkeena.
Kun tekee kerma/valkosipuliperunoita tai muita laatikkoruokia kannattaa raakoja perunasiivuja kiehauttaa hetken ennen uuniin laittoa. Lyhentää kypsymisaikaa huomattavasti ja tärkkelyskin irtoaa paremmin sitomaan laattikkoa/lisukeperunoita.
Sitruunasta ja limestä irtoaa enemmän mehua, jos hedelmä on huoneenlämpöinen ja ennen puristamista sitä rullaa sanalla jonkun verran painaen pöydän pintaa vasten.
Helppo tapa testata onko pannu ja öljy siinä tarpeeksi kuuma: paina puinen paistinlasta tjsp kuumennettun pannun pohjaa vasten öljyisessä kohdassa. Jos näkyy minimaalisia kuplia lastani tyvessä on kuumennus tarpeeksi, jos ei on vielä liian kylmää paistamiseen.
Kun teet keittoa, voit laittaa illalla keittoliemen liedelle (pilkkoa sopivia kasviksia). Lientä voi laittaa paljon ja pakastaa pari purkkia, sitä maukasta kasvislientä taas voi käyttää muuhun (esim. pastakastike, risotto). Yön yli ollut kasvisliemi on hyvä seuraavana päivänä laittaa loppuun keitoksi, voi tehdä sellaisen keiton sitten kun haluaa.
Säilytä sipuli jääkaapissa, ei itketä pilkkoessa.
Kun tekee esim jauhelihakastikkeen tomaartimurksaan kannattaa lisätä rkl sokeria mukaan.
Kun tekee makaroonilaatikkoa, on turhaa keittää ne etukäteen, ne kypsyy nesteessä liiankin hyvin uunnissa
Vierailija kirjoitti:
Kasvisten keitinveden käytän sämpylätaikinan nesteeksi (siis kuorittujen kasvisten keitinveden). Lihapullat valmistan uunissa, ei tule rasvankäryä eikä tarvitse olla koko ajan hellan ääressä vaan voi puuhata muuta kun pellillinen paistuu uunissa.
Tietysti ylijäänyt pasta seuraavana päivänä pastasalaattiin, ylijäänyt puuro sämpylätaikinaan, samoin ylijääneet kasvissoseet ja keitot.
Ostan aina marinoimattomia broilersuikaleita. Kypsennän ne ensin pannulla kypsiksi ja sitten marinoitumaan haluamaani itsetehtyyn marinadiin, jonka voi käyttää salaatin kastikkeena.
Herne-maissi-paprikalta maistuvat kalakeitto-kaurapuurosämpylät - OMMONMOMMON!!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kasvisten keitinveden käytän sämpylätaikinan nesteeksi (siis kuorittujen kasvisten keitinveden). Lihapullat valmistan uunissa, ei tule rasvankäryä eikä tarvitse olla koko ajan hellan ääressä vaan voi puuhata muuta kun pellillinen paistuu uunissa.
Tietysti ylijäänyt pasta seuraavana päivänä pastasalaattiin, ylijäänyt puuro sämpylätaikinaan, samoin ylijääneet kasvissoseet ja keitot.
Ostan aina marinoimattomia broilersuikaleita. Kypsennän ne ensin pannulla kypsiksi ja sitten marinoitumaan haluamaani itsetehtyyn marinadiin, jonka voi käyttää salaatin kastikkeena.
Herne-maissi-paprikalta maistuvat kalakeitto-kaurapuurosämpylät - OMMONMOMMON!!
Höh, tietysti kasviskeitot sämpylöihin :D Kaurapuuron jämät sopivat hyvin sämpylöihin, ei tarvitse lisätä kaurahiutaleita taikinaan. Lisäksi saatan käyttää perunamuusin/kasvissoseen jämät lihapulliin.
Teen aina yhdellä kertaa useamman ruoan, tai ainakin pohjan. Mikä sopii yhdelle ei toiselle, mutta ei ole aina hauskaa työtä, esivalmistelu helpottaa.
Taikinan vatkaaminen käsin ja isosti, niin, että jää ilmaa. Tulee kuohkeita sämpylöitä, kakkuja jne. (kaupan tuotteissa on kohotusaineita). Pizza taikina aina jääkaappiin tekeytymään ennen paistoa!
Lämmittämällä ruoasta tulee pääsääntöisesti maukkaampaa.