Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kertokaa hyödyllisiä ruoka/kokkausvinkkejä

Vierailija
14.04.2018 |

Esim. Pastaveden tulisi maistua aina merivedeltä, eli olla tosi suolanen.

Kommentit (15)

Vierailija
1/15 |
14.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lämmittämällä ruoasta tulee pääsääntöisesti maukkaampaa.

Vierailija
2/15 |
14.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

valkosipulista saa kuoret pois helposti kun painaa veitsellä eka sitä leikkuulautaa vasten, sipulin pilkkominen ei itketä jos sen huuhtelee ensin kylmällä vedellä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/15 |
14.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ylijäämäpaahtoleivästi toi tehdä esim krutonkeja tai murskata "korppujauhoksi". Itse usein heitän paahtoleivän palat pieneen tilkkaan öljyä pannulle ja paahdan ne ja lisään salaatin joukkoon.

Vierailija
4/15 |
14.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kasvisten keitinveden käytän sämpylätaikinan nesteeksi (siis kuorittujen kasvisten keitinveden). Lihapullat valmistan uunissa, ei tule rasvankäryä eikä tarvitse olla koko ajan hellan ääressä vaan voi puuhata muuta kun pellillinen paistuu uunissa.

Tietysti ylijäänyt pasta seuraavana päivänä pastasalaattiin, ylijäänyt puuro sämpylätaikinaan, samoin ylijääneet kasvissoseet ja keitot.

Ostan aina marinoimattomia broilersuikaleita. Kypsennän ne ensin pannulla kypsiksi ja sitten marinoitumaan haluamaani itsetehtyyn marinadiin, jonka voi käyttää salaatin kastikkeena.

Vierailija
5/15 |
14.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kun tekee kerma/valkosipuliperunoita tai muita laatikkoruokia kannattaa raakoja perunasiivuja kiehauttaa hetken ennen uuniin laittoa. Lyhentää kypsymisaikaa huomattavasti ja tärkkelyskin irtoaa paremmin sitomaan laattikkoa/lisukeperunoita.

Vierailija
6/15 |
14.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sitruunasta ja limestä irtoaa enemmän mehua, jos hedelmä on huoneenlämpöinen ja ennen puristamista sitä rullaa sanalla jonkun verran painaen pöydän pintaa vasten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/15 |
14.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Helppo tapa testata onko pannu ja öljy siinä tarpeeksi kuuma: paina puinen paistinlasta tjsp kuumennettun pannun pohjaa vasten öljyisessä kohdassa. Jos näkyy minimaalisia kuplia lastani tyvessä on kuumennus tarpeeksi, jos ei on vielä liian kylmää paistamiseen.

Vierailija
8/15 |
14.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kun teet keittoa, voit laittaa illalla keittoliemen liedelle (pilkkoa sopivia kasviksia). Lientä voi laittaa paljon ja pakastaa pari purkkia, sitä maukasta kasvislientä taas voi käyttää muuhun (esim. pastakastike, risotto). Yön yli ollut kasvisliemi on hyvä seuraavana päivänä laittaa loppuun keitoksi, voi tehdä sellaisen keiton sitten kun haluaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/15 |
14.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Säilytä sipuli jääkaapissa, ei itketä pilkkoessa.

Vierailija
10/15 |
14.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kun tekee esim jauhelihakastikkeen tomaartimurksaan kannattaa lisätä rkl sokeria mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/15 |
14.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kun tekee makaroonilaatikkoa, on turhaa keittää ne etukäteen, ne kypsyy nesteessä liiankin hyvin uunnissa

Vierailija
12/15 |
14.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kasvisten keitinveden käytän sämpylätaikinan nesteeksi (siis kuorittujen kasvisten keitinveden). Lihapullat valmistan uunissa, ei tule rasvankäryä eikä tarvitse olla koko ajan hellan ääressä vaan voi puuhata muuta kun pellillinen paistuu uunissa.

Tietysti ylijäänyt pasta seuraavana päivänä pastasalaattiin, ylijäänyt puuro sämpylätaikinaan, samoin ylijääneet kasvissoseet ja keitot.

Ostan aina marinoimattomia broilersuikaleita. Kypsennän ne ensin pannulla kypsiksi ja sitten marinoitumaan haluamaani itsetehtyyn marinadiin, jonka voi käyttää salaatin kastikkeena.

Herne-maissi-paprikalta maistuvat kalakeitto-kaurapuurosämpylät - OMMONMOMMON!!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/15 |
15.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kasvisten keitinveden käytän sämpylätaikinan nesteeksi (siis kuorittujen kasvisten keitinveden). Lihapullat valmistan uunissa, ei tule rasvankäryä eikä tarvitse olla koko ajan hellan ääressä vaan voi puuhata muuta kun pellillinen paistuu uunissa.

Tietysti ylijäänyt pasta seuraavana päivänä pastasalaattiin, ylijäänyt puuro sämpylätaikinaan, samoin ylijääneet kasvissoseet ja keitot.

Ostan aina marinoimattomia broilersuikaleita. Kypsennän ne ensin pannulla kypsiksi ja sitten marinoitumaan haluamaani itsetehtyyn marinadiin, jonka voi käyttää salaatin kastikkeena.

Herne-maissi-paprikalta maistuvat kalakeitto-kaurapuurosämpylät - OMMONMOMMON!!

Höh, tietysti kasviskeitot sämpylöihin :D Kaurapuuron jämät sopivat hyvin sämpylöihin, ei tarvitse lisätä kaurahiutaleita taikinaan. Lisäksi saatan käyttää perunamuusin/kasvissoseen jämät lihapulliin.

Vierailija
14/15 |
15.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen aina yhdellä kertaa useamman ruoan, tai ainakin pohjan.  Mikä sopii yhdelle ei toiselle, mutta ei ole aina hauskaa työtä, esivalmistelu helpottaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/15 |
15.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Taikinan vatkaaminen käsin ja isosti, niin, että jää ilmaa. Tulee kuohkeita sämpylöitä, kakkuja jne. (kaupan tuotteissa on kohotusaineita). Pizza taikina aina jääkaappiin tekeytymään ennen paistoa!

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän yksi kahdeksan