Miksi suola auttaa päänsärkyyn?
En nyt tiedä, onko minulla varsinaista migreeniä, ei varmaankaan, mutta sellaista päänsärkyä, että se on paikallista, yleensä oikealla puolella ja jyskyttävää sekä siihen liittyy paha olo. Usein suolan syöminen helpottaa, ei vie päänsärkyä pois, mutta toimii ns. vaimentavana lääkkeenä ja kun pistän hapankorpun päälle metwurstia, niin helpottuu ja samoin huono olo helpottuu. Mulla myös matkapahoinvointiin auttaisi metwurstileivän syöminen, mutta busseissa ei oikein toiset tykkää, että siellä syödään.
Kommentit (6)
Elimistö tarvitsee suolaa. Suolaisia voileipiä on kautta maailman sivu käytetty huonon olon tasoittamiseen, matkapahoinvointiin, krapulaan jne. Myös vesi tasoittaa, siis suolapala + lasi kylmää vettä.
Tuohon päänsärkyasiaan en osaa ottaa kantaa, kun en ole lääkäri.
Ihan sama mitä muut bussimatkustajat ajattelevat voileivistäsi, mutta kun olin pieni ja olimme lähdössä pitkälle, mutkaiselle bussimatkalle, äiti laittoi minulle etukäteen muna-anjovisleivän ruisleivälle. Söin siis suolaista ennaltaehkäisevästi. :)
Minulla oli pienenä kokonainen suolakurkku, jota rouskuttelin.
Vierailija kirjoitti:
Hyi hemmetti on ällöttävää, jos joku vetää jotkut haisevat muna-anjovis-metukkaleivät esiin bussissa tai junassa.
Jos vaihtoehtona on tuoreen oksennuksen tuoksu?
Ap ei oikein lapsuudenkotiinsa pääse muuten kuin bussilla - junalla tosi hankalat vaihdot ja sitten illalla vielä pitäisi olla kaupungissa ennen kuin viimeinen bussi lähtee ja siitäkin matkaa. Bussilla pääsee suoralla yhteydellä muutaman sadan metrin päähän. Autoa en voi arkipäivinä ottaa, kun mies tarvitsee työssä. Menen siis sinne talvilomaa viettämään pariksi päiväksi ja vähän auttelemaan.
Käviskö salmiakki paremmin bussievääksi? Lämpimässä hautuneen meetwurstileivän tuoksu bussissa on kieltämättä aika ällöttävä...
Koska suolanpuute aiheuttaa päänsärkyä.