Ostaisinko hiiliteräksisen maalaispannun?
Se on sellainen wok-pannun tyylinen pannu. Materiaali vaan pelottaa. Onko kellään kokemuksia?
Kommentit (15)
Hiiliteräs on just hyvä kunhan sen saa patinoitumaan kunnolla. Tomaatti ja hiiliteräs eivät sovi yhteen.
Ostettiin ja rasvapoltettiin vajaa kymmenen kertaa, mutta edelleen tarttui ruoka kiinni.
Taitaa käyttämättä jäädä..
Vierailija kirjoitti:
Ostettiin ja rasvapoltettiin vajaa kymmenen kertaa, mutta edelleen tarttui ruoka kiinni.
Taitaa käyttämättä jäädä..
Kokeile keittää siinä perunankuoria, siitä tulee tärkkelystä, joka auttaa patinan aikaansaamiseen.
Vierailija kirjoitti:
Ostettiin ja rasvapoltettiin vajaa kymmenen kertaa, mutta edelleen tarttui ruoka kiinni.
Taitaa käyttämättä jäädä..
joo, ei sovi tumpeloille.
Vierailija kirjoitti:
Mikä siinä on se maalais-osuus? En ole kuullut pannua sanottavan maalaispannuksi. Hiiliteräs pitää rasvapolttaa ja kun siihen saa hyvän patinan, se on ihan paras pannu.
Maalaispannu on korkeareunainen.
Osta vaan.
Varaudu vain siihen, että pannu on koko ajan jotain huoltoa vailla: puhdistusta, kymmentä rasvausta jne. Rasvaus menee myös helposti pieleen: rasvaa ei saa liikaa, sitä ei saa kuumentaa liikaa eikä liian vähän. Yksikin virhe, niin rasva karamellisoituu liisteriksi. Edessä on työläs puhdistus ja uudet kymmenen rasvapolttoa.
Hiiliteräspannu on viheliäinen kotikäytössä. Se ruostuu käyttämättömänä pelkästä ilmankosteudesta.
Rasva ei imeydy siihen, kuten valurautapannuun.
Mitä isompi pannu on, sitä helpommin rasvaus menee pieleen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mikä siinä on se maalais-osuus? En ole kuullut pannua sanottavan maalaispannuksi. Hiiliteräs pitää rasvapolttaa ja kun siihen saa hyvän patinan, se on ihan paras pannu.
Maalaispannu on korkeareunainen.
Ok, en ole vain tosiaan kuullut sellaista, mutta kyllä se minulle passaa. :) Minkä merkkisestä pannusta on kyse? DeBuyer on minulle tuttu merkki ja sitä ainakin uskallan suositella.
Meillä on sellainen ja lettupannu kanssa ja maailman helpoimpia pannuja. Rasvapoltin noi uutena ja sitten olen vain käyttänyt ja pessyt. Kuivata pitää pesun jälkeen, että sen verran ekstratyötä. Tomaatti (tai mikään muukaan hapan) ei tuohon pannuun sovi, mutta olen mä kyllä sellaistakin ruokaa tehnyt siinä. Sitten vain rasvapoltin uudelleen. Ja miten sen polton voi mokata? Mulla on tosin kokemusta vain yhdestä merkistä eli tuo DeBuyer. Rasvat pannuun ja pannu liedelle ohjeen mukaan. Olisiko pari kertaa pitänyt tehdä, että toimi.
Vierailija kirjoitti:
Ostettiin ja rasvapoltettiin vajaa kymmenen kertaa, mutta edelleen tarttui ruoka kiinni.
Taitaa käyttämättä jäädä..
Sama homma.
Oman tavallisen hiiliteräspannuni hioin heti uutuuttaan hienolla vesihiomaperilla kauttaaltaan ja patinan sai tarttumaan siihen todella helposti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ostettiin ja rasvapoltettiin vajaa kymmenen kertaa, mutta edelleen tarttui ruoka kiinni.
Taitaa käyttämättä jäädä..Sama homma.
Lukemattomat hyvät raaka-aineet menneet hukkaan.
Ruoanvalmistusväline ei saa olla niin hankala, kuin hiiliteräspannu on. Sen pitää olla käyttövalmis ja helposti puhdistettava.
Jos pannun pintaan tarttuu ja palaa kiinni pienikin nokare jotain, siihen alkaa kertyä karstaa enemmän ja enemmän.
Kivaa ja herkullista! 🙄
Tiedän monta kaltaistani innokasta ja hyvää kokkia, jotka ovat ostaneet de Buyerin ja pettyneet, kun se on niin pirun hankala!
Kirpparille vain, ostamaan laadukas teflon ja valurauta.
Ja kokkaus voi taas alkaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ostettiin ja rasvapoltettiin vajaa kymmenen kertaa, mutta edelleen tarttui ruoka kiinni.
Taitaa käyttämättä jäädä..Sama homma.
Lukemattomat hyvät raaka-aineet menneet hukkaan.
Ruoanvalmistusväline ei saa olla niin hankala, kuin hiiliteräspannu on. Sen pitää olla käyttövalmis ja helposti puhdistettava.
Jos pannun pintaan tarttuu ja palaa kiinni pienikin nokare jotain, siihen alkaa kertyä karstaa enemmän ja enemmän.
Kivaa ja herkullista! 🙄Tiedän monta kaltaistani innokasta ja hyvää kokkia, jotka ovat ostaneet de Buyerin ja pettyneet, kun se on niin pirun hankala!
Kirpparille vain, ostamaan laadukas teflon ja valurauta.
Ja kokkaus voi taas alkaa.
Minulla on ollut kaikenlaisia pannuja ja niiden korvikkeita, mutta hiiliteräksinen on se ykkönen ihan pelkkään paistamiseen. Kastikehommiin käytän rosterista paistokasaria. Pinnoitetut ja valurautaiset menivät kiertoon.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ostettiin ja rasvapoltettiin vajaa kymmenen kertaa, mutta edelleen tarttui ruoka kiinni.
Taitaa käyttämättä jäädä..Sama homma.
Lukemattomat hyvät raaka-aineet menneet hukkaan.
Ruoanvalmistusväline ei saa olla niin hankala, kuin hiiliteräspannu on. Sen pitää olla käyttövalmis ja helposti puhdistettava.
Jos pannun pintaan tarttuu ja palaa kiinni pienikin nokare jotain, siihen alkaa kertyä karstaa enemmän ja enemmän.
Kivaa ja herkullista! 🙄Tiedän monta kaltaistani innokasta ja hyvää kokkia, jotka ovat ostaneet de Buyerin ja pettyneet, kun se on niin pirun hankala!
Kirpparille vain, ostamaan laadukas teflon ja valurauta.
Ja kokkaus voi taas alkaa.
Sinä et vain yksinkertaisesti osaa. Onko maustearsenaalissasi ykkösenä aromisuola ja seuraavana lihaliemikuutio?
Mikä siinä on se maalais-osuus? En ole kuullut pannua sanottavan maalaispannuksi. Hiiliteräs pitää rasvapolttaa ja kun siihen saa hyvän patinan, se on ihan paras pannu.