Miten teette lihamurekkeen?
Kommentit (8)
Aluksi se liha murenemaan, esim roikottamalla. Kerron sitten parin päivän päästä mitä sitten tehdään.
jauhelihaa
1-2 sipulia pannun kautta makeutettuna (miedolla lämmöllä riittävän kauan)
1 kananmuna
reippaasti mausteita, suolaa
muotoillaan pötköksi ja lyödään uuniin
Ai niin ja siihen pötköön voi piilottaa esim.
- aurajuustoa
- fetajuustoa
- kirsikkatomaatteja
jne
Näin:
Lihamureketaikina (viipale vaaleaa leipää nypitään murusiksi ja sekoitetaan puoleen desiin maitoa (voi käyttää myös korppujauhoja, mutta leipä pn parempaa) ja annetaan turvota hetki. Sitten sekoitetaan siihen paketillinen jauhelihaa, 1 silputtu ja kuullotettu sipuli, tl suolaa, rouhittua mustapippuria ja timjamia, sekä noin ruokalusikallinen tomaattipyrettä. Painellaan puolet taikinasta pitkulaiseen vuokaan. Levitetään tämän päälle täytteet, itse tykkään sellaisesta, jossa on maksamakkaranviipaleita ja kuorittuja tomaatinviipaleita, mutta tomaatin voi laittaa myös pyreenä tai pikkupaloiksi pilkottuina aurinkokuivattuina tomaatteina. Täytteen päälle levitetään loput taikinasta kanneksi, painellaan kiinni ja paitetaan 40 min 200 asteisessa uunissa. Päälle voi levittää juustoraatetta kuorrutteeksi.
Nostan sen lihamurekepaketin kauppakassista suoraan uuniin. Thats it.
https://www.atria.fi/tuotteet/jauhelihat/atria-bravuuri-700g-uunivalmis…
Otan pötkön mureketta ja pirskottelen päälle pippuria, suolaa, korianteria, valkopippuria, valkosipulia, spermaa, paprikajauhetta. Uuni 175 ja tunti.
Noin puolikiloa jauhelihaa, yksi muna, nestettä desi(lihaliemi, kerma, vesi yms), desi korppujauhetta ja mausteita maun mukaan ja mitä sinne nyt haluaa laittaa. Voi laittaa juustoa, kasviksia yms mistä tykkää, joko sisään tai esim juustoa taikinaan. Sekoitetaan ja tehdään "limppu", jos kasvikset tai muut jutut sisään, puolitaikinaa eka vuokaan ja sitten siihen täytteet päälle ja toinen puoli taikinasta päälle ja ummistaa sen. 200 astetta uunissa ja n. tunti. Liemestä kannattaa tehdä kastike vaikka kiahauttamalla vaikka kerman kanssa ja vähän mausteita maun mukaan.
Mun äiti tekee lihamurekkeen, en mä.