Olen töissä ravintolassa, enkä koskaan stressaa
En suostu stressaamaan. En kiiruhda, enkä juokse, vaikka sali olisi tupaten täynnä. En kuuntele muidenkaan huutamista. Jos joku alkaa huutaa tai valittaa minulle, menen pois. Tauot pidän aina tottakai, ylitöihin en jää vaikka maksettaisiin.
Kommentit (15)
Vierailija kirjoitti:
Miten hoidat tilanteen ,jossa asiakas valittaa että palvelu on hidasta ja on saanut väärän ruuan?
Jos on ruuhkaa, niin kai se pitää sille asiakkaalle erikseen kertoa, vaikka luulisi jokaisen normaalin ihmisen näkevän sen itsekin.
Selvitän, onko todella saanut väärän ruoan, vai onko mieli muuttunut tilauksen jälkeen. Väärä ruoka toki vaihdetaan.
Hyvä sulle. Eipä siitä juoksemisesta ja stressaamisesta mitään palkintoa saakaan.
Lucky you jos todella pystyt tuohon. Mä yritin tuota taktiikkaa etten stressaa töissä mutta meillä on hirveän huono ilmapiiri ja kollegan raivoamista en pääse niin vain karkuun. Jos itse kävelisin pois jos esim. kollega huutaa niin se kielisi pomolle.
Vierailija kirjoitti:
Lucky you jos todella pystyt tuohon. Mä yritin tuota taktiikkaa etten stressaa töissä mutta meillä on hirveän huono ilmapiiri ja kollegan raivoamista en pääse niin vain karkuun. Jos itse kävelisin pois jos esim. kollega huutaa niin se kielisi pomolle.
Mitä se kielisi pomolle?
"Hei pomo, tää toinen lähti pois kun huusin sille"?
Miksi luulette, että ravintola-alalla on surkeat palkat, sopimuksista kiinnipitämiset ja huonot työehdot?
Koska ihmiset itse hyväksyvät nämä. Ihmiset eivät uskalla sanoa, että hei, mä pidän nyt mun ruokatauon. Moni hyväksyy sen, ettei ruokataukoja pidetä, koska "ei ehdi" ja "niin on aina tehty". Samoin moni kiltisti nielee sen epäkohdan, jos esimerkiksi vuorolistat tulee aina myöhässä. Kukaan ei koskaan uskalla sanoa vuorolistojen tekijälle että hei, tämä ei käy näin, tai varsinkaan vie asiaa mihinkään.
Taas yksi siivoojaan verrattava ammatti.
En onneksi tee tätä kokoaikaisena työnä, vaan olen päätoiminen opiskelija. Tulevaisuuteni on ihan muualla.
Mitä saatte siitä, että jätätte taukonne pitämättä, suostutte aina pomppimaan ja vaihtamaan pomon mielen mukaan?
Nämä vanhat "konkarithan" ne on tilanteen aiheuttaneet, kun ei ole osanneet vaalia oikeuksiaan.
Ravintola-ala...
Työskenteleekö joku muka koko elämänsä sillä?
En tunne ketään.
Miksi jätätte niitä taukojanne pitämättä?
Ettekö ymmärrä, että näin toimimalla itse edistätte ajattelua, ettei ravintola-alalle edes kuulu tauot(vaikka kaiken järjen mukaan juuri liikkuessa ja kuumassa ollessa syöminen ja juominen on tärkeää), ja kohta yleisesti varmaan lyhenee tauot viiteen minuuttiin per 8h työpäivä?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En suostu stressaamaan. En kiiruhda, enkä juokse, vaikka sali olisi tupaten täynnä. En kuuntele muidenkaan huutamista. Jos joku alkaa huutaa tai valittaa minulle, menen pois. Tauot pidän aina tottakai, ylitöihin en jää vaikka maksettaisiin.
Miten hoidat tilanteen ,jossa asiakas valittaa että palvelu on hidasta ja on saanut väärän ruuan?
Mikähän tääkin kysymys on olevinaan?
Eiköhän jokainen tiedä, mitä tässä voi tehdä. Ei ole niin vaikeaa.
En kyllä itse kehtaisi ylpeillä sillä, että meidämpä lafkassa ei taukoja pidetä, töitä tehdään syömättä, juomassa ja vessassakäymällä. Hyvä paikka.
Miten hoidat tilanteen ,jossa asiakas valittaa että palvelu on hidasta ja on saanut väärän ruuan?