Kvinoan huuhtelu
Onko tuohon jokin vinkki? Ensin kiehuvalla, sitten kylmällä, mutta ongelma on, että se menee läpi tiheästäkin siivilästä. Kuinka huuhtelette?
Kommentit (29)
Minä annan osan mennä siivilän läpi viemäriin. En ole kätevämpääkään ideaa keksinyt.
Vuoraan siivilän talouspaperin palalla.
Ei mene tiheästä metallisiivilästä läpi.
Vierailija kirjoitti:
Vuoraan siivilän talouspaperin palalla.
Kiinnostava idea, mutta eikö siihen paperiin jää sitten aika paljon ikävästi kiinni noita jyviä?
Vierailija kirjoitti:
Ei mene tiheästä metallisiivilästä läpi.
Minulla on metallisiivilä, mielestäni tiheä, kyllä siitä aina osa menee.
Eiköhän sovita että jokainen huuhtelee kvinoansa ihan itse. Ja perhepiirissä: Eikä revittele julkisesti.
Vierailija kirjoitti:
Miksi se pitäisi huuhdella?
Ohjeessa lukee, että huuhdellaan ensin kiehuvalla vedellä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vuoraan siivilän talouspaperin palalla.
Kiinnostava idea, mutta eikö siihen paperiin jää sitten aika paljon ikävästi kiinni noita jyviä?
Ei. Ne saa huuhtelemalla irti.
Kyllä niitä on olemassa niinkin tiheitä siivilöitä ettei mene läpi, mulla on sellainen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei mene tiheästä metallisiivilästä läpi.
Minulla on metallisiivilä, mielestäni tiheä, kyllä siitä aina osa menee.
Käy kaupassa katsomassa. Mulla on niin tiheä, ettei reikiä edes näe kuin läheltä katsoen. Toimii myös jos haluaa vaikka vadelmansiemenet pois jälkiruoasta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi se pitäisi huuhdella?
Ohjeessa lukee, että huuhdellaan ensin kiehuvalla vedellä.
En tee mitään kyseenalaistamatta. Perustele miksi huuhtelu. En ole koskaan huuhdellut, ja hengissä olen vielä.
Olen ymmärtänyt että kvinoan pinnassa on saponiinia, mikä maistuu saippualta huuhtelematta. En tiedä, olen aina huuhdellut, tosin kylmällä vedellä. Kuumalla huuhtomisesta ei minun pakkauksissa ole puhuttu.
En ole huuhdellut ja ihan hyvää silti. Jossain pakkauksessa luki, että pitäisi huuhdella pikkukivien takia. En kyllä ole yhteenkään kiveen törmännyt.
Huuhtelemalla saa kitkerää makua pois ja oikean kinoan maun esiin. Tietenkin, jos ei välitä miltä ruoka maistuu, mikään pakko ei ole huuhdella.
Huuhtelen kylmällä vedellä kattilassa tms. riittävän isossa astiassa. Pyörittelen käsin siemeniä siinä vedessä ja vaihdan veden muutamaan kertaan (kaatamalla veden pois viemäriin ja ottamalla hanasta lisää).
Saponiini on myrkyllistä, saippuaa.
Jotkut on joutuneet kvinoan takia ensiapuun, googlettakaa.
Tosi vaarallista peliä pelaatte te, jotka ette huuhtele sitä, monet jopa idättää sen, koska se on suolistolle niin vaarallista. En edes tiennyt, että noin sekoja on olemassa, jotka ei huuhtele kvinoaa, mutta suomalaisilta voi toisaalta odottaa mitä vaan.
Vierailija kirjoitti:
Saponiini on myrkyllistä, saippuaa.
Jotkut on joutuneet kvinoan takia ensiapuun, googlettakaa.
Tosi vaarallista peliä pelaatte te, jotka ette huuhtele sitä, monet jopa idättää sen, koska se on suolistolle niin vaarallista. En edes tiennyt, että noin sekoja on olemassa, jotka ei huuhtele kvinoaa, mutta suomalaisilta voi toisaalta odottaa mitä vaan.
Ja tosiaan osa kvinoasta on esihuuhdeltu, eli teille on varmaan sattunut sellaista, joille ei ole käynyt mitään.
Ei kannata leikkiä terveydellään, se voi olla viimeinen kerta, kun teille sattuu erä huuhtelematonta kvinoaa, ettekä viitsi itse huuhdella sitä.
Onko mitään vinkkejä?