Esimerkkejä kalliista ruoista?
Mikä ruokakaupassa on kalleinta? Ne joiden ei tarvii kattoa hintoja yhtään ja joilla menee paljon rahaa tavalliseen ruokakauppaan, mitä sellasta ne ostaa mitä muut ei?
Kommentit (52)
Veikkaan että erikoisempia mereneläviä, siis kalaruokana ei mitään uunilohta.
Juustohyllyltä löytyy kaikkea hyvää ja kallista, samoin leipäosastolla paistopisteiden tuotteista. Ainakin minulla näkyy heti kauppalaskussa, jos ostan jotain muuta kuin perusruisleipää tai Oltermannia.
No, kyllä me ihan tavallisia työtätekeviä olemme, joskin miehellä on hyvä nettopalkka eikä hän paljoa katso hintoja.
Hän ostaa aina leivän päälle prosciuttoa, kg-hinta on jotain 35-40 e, lapset kun tykkäävät. Ostaa myös usein sisäfilettä, tosin katsoo hintaa. Kerran ei katsonut, se maksoi 60 e/kg, ja toi kokonaisen kilon sitä.
Yleensä hän ostaa mitä mieli tekee. Meillä menee talous niin, että minä maksan laskut ja hän maksaa ruoan.
- muikunmäti
- ankan rintafilee
- turskan seläke, merikrotti, ruijanpallas
- kampasimpukat
- mustat ja valkoiset tryffelit
- musta ja valkoinen tryffeliöljy
- sahrami
- hanhen- tai ankanmaksapatee
- juustot
Tonnikala, palstan perusteella ainakaan sitä ei pidä köyhän ostaa.
Aika moni lehtireseptikokeilu on yllättävän kallis valmistaa, jos aineksissa on käytetty harvinaisia mausteita ja aineksia, joita ei omasta kaapista eikä lähikaupasta löydy, eikä tule muutenkaan usein käytettyä.
Raclettejuustot, fonduejuustot, halloumijuustot, italialaiset ja espanjalaiset leikkeleet, kaikki säilötyt tapasjutut kuten artisokat, tai juustotäytteiset minipaprikat tai täytetyt oliivit, italialaiset erikoiskeksit.....
Vau, näissä avautuu ihan uus maailma, kaikkea mistä en ole kuullutkaan. Kiinnostavaa! Kertokaa vaan lisääkin. Ap.
Ainakin viimetalvena oli kuha n. 40 euroa kilo. Itse tosin sain kuhaa niin paljon kuin jaksoin syödä ilmaiseksi tutulta kalastajalta.
Vierailija kirjoitti:
Veikkaan että erikoisempia mereneläviä, siis kalaruokana ei mitään uunilohta.
Itseasiassa Norjan lohi on ihan helkkarin kallista, sisäfile on usein monta kymppiä per kilo halvempaa. Mutta juustot on kalliita, siis tuontijuustot.
Kaikki, mikä maksaa yli 50 € / kg. Eipä tuu kovin usein moisia osteltua.
Joku mainitsi ankanrinnan, mutta se on kyllä lopulta aika kohtuullisen hintaista, kun miettii kuinka herkullista se on. Yksi 350 g rintapala maksaa sen 6-8 €, joten ei lopulta paha.
Ei juustot niin kalliita ole. Niitä ostetaan kuitenkin sen verran vähän, ei kukaan niitä kilokaupalla vedä.
Ja espoon elitisti vetää keskustelun vähän yli. Ei kukaan noita arkena syö, ei edes espoolainen.
Vierailija kirjoitti:
Ei juustot niin kalliita ole. Niitä ostetaan kuitenkin sen verran vähän, ei kukaan niitä kilokaupalla vedä.
Ja espoon elitisti vetää keskustelun vähän yli. Ei kukaan noita arkena syö, ei edes espoolainen.
Ja kunnon elitisti ei käytä tryffeliöljyä. Mihinkään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei juustot niin kalliita ole. Niitä ostetaan kuitenkin sen verran vähän, ei kukaan niitä kilokaupalla vedä.
Ja espoon elitisti vetää keskustelun vähän yli. Ei kukaan noita arkena syö, ei edes espoolainen.Ja kunnon elitisti ei käytä tryffeliöljyä. Mihinkään.
Käyttää! Sillä kuulemma maustetaan peruna- tai maa-artisokkasosekin. Tryffelit laitetaan vaan ruuan päälle koristeeksi
Pikkuinen pullo, jossa muutama ruokalusikallinen italialaisvalmisteista tyyffeliöljyä, maksaa melkein 30 eur. Jos tuo ei ole elitistien juttu, niin ei mikään.
Katso kg- tai l-hintaa ja mieti omalta kannaltasi, mikä on sinusta kallista.
Vierailija kirjoitti:
Kaikki, mikä maksaa yli 50 € / kg. Eipä tuu kovin usein moisia osteltua.
Joku mainitsi ankanrinnan, mutta se on kyllä lopulta aika kohtuullisen hintaista, kun miettii kuinka herkullista se on. Yksi 350 g rintapala maksaa sen 6-8 €, joten ei lopulta paha.
Viimeksi maksoin kahdesta pienestä ankanrinnasta 28 euroa. Espoolaisessa marketissa siis, lihatiskillä.
Vai tarkoitatko pakastetuotteita ja jotain tuontiankkaa?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei juustot niin kalliita ole. Niitä ostetaan kuitenkin sen verran vähän, ei kukaan niitä kilokaupalla vedä.
Ja espoon elitisti vetää keskustelun vähän yli. Ei kukaan noita arkena syö, ei edes espoolainen.Ja kunnon elitisti ei käytä tryffeliöljyä. Mihinkään.
Käyttää! Sillä kuulemma maustetaan peruna- tai maa-artisokkasosekin. Tryffelit laitetaan vaan ruuan päälle koristeeksi
Pikkuinen pullo, jossa muutama ruokalusikallinen italialaisvalmisteista tyyffeliöljyä, maksaa melkein 30 eur. Jos tuo ei ole elitistien juttu, niin ei mikään.
Minullakin on tuollainen pikkupullo. Se on niin voimakasta, että siitä riittää 2-3 pisaraa, mikäli ei halua tukahduttaa muita makuja. Eli 30 euron pullo kestää vuosikausia.
Tuore tonnikala on aika kallista, kun sitä harvakseltaan saa.
Meillä menee paljon rahaa muroihin ja mysleihin. Ei ne paljoa maksa, mutta niitä menee purkkikaupalla viikossa.
Sama mehujen kanssa. Tropicana on kallista, eikä litrasta tule kuin kolme lasillista.
Pinjansiemenet. Jos niitä laittaa esim. pastaruokaan, ne maksavat suunnilleen saman verran kuin muut aineet yhteensä. Lähi-idässä asuva tuttava tuo aina kilon pussin, kun käy Suomessa.
Vastapainona sille, kun aina puhutaan halvista ruoista, olen miettinyt mihin verrattuna ne on sitä halpaa ruokaa. Ap.