Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miksi japanijalaiset syövät pallo kalaa?

Vierailija
16.01.2018 |

Nyt kin siellä pari palloa kadoksissa ja Koko japani hädissään.

Kommentit (25)

Vierailija
1/25 |
16.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joku patriakaalinen machojuttu. 

- päivystävä femi nisti

Vierailija
2/25 |
16.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

arrghh, mikä oikeinkirjoitus! Japanilaiset ja pallokala, ei ne syö palloja, pölhö.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/25 |
16.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos kysyt että miksi japanilaiset syövät pallokalaa niin vastaus on että siitä tulee jännitystä elämään, halvaantuuko mahdollisesti tai ennemmin kuoleeko jos valmistettu väärin. On kai ehkä maukastakin, mene ja tiedä. Samoin on osoitettu että on rahaa, kallis ostos sillä kokki kouluttautuu 3 vuotta leikkaamaan kalaa oikei jotta myrkylliset osat saataisiin pois, mutta niin että vielä kieleen jää syödessä kihelmöintiä. Leikkiä kuolemalla ts. kuka on rohkein ja rikkain.

Vierailija
4/25 |
16.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

arrghh, mikä oikeinkirjoitus! Japanilaiset ja pallokala, ei ne syö palloja, pölhö.

Ja se nytkin kirjoitetaan nytkin ei nyt kin!

Vierailija
5/25 |
16.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Koska japanialaiset ja venäjäläiset asuvat eri maaissa

Vierailija
6/25 |
16.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Samasta syystä kun täällä keväällä intoillaan korvasienistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/25 |
16.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Samasta syystä kun täällä keväällä intoillaan korvasienistä.

tarkotat varmaan korva sieniä

Vierailija
8/25 |
16.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Samasta syystä kun täällä keväällä intoillaan korvasienistä.

tarkotat varmaan korva sieniä

Ei kun korv a sieni, nam makkaraa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/25 |
16.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä espanijaalaiset syö kanssa pallokalaa

Vierailija
10/25 |
16.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Japanilainen mieheni kauhisteli miksi suomalaiset syö korvasieniä. Kyseessähän on erittäin myrkyllinen sieni, mutta oikein valmistettuna kulinaristinen nautinto. Vertaus on siitäkin erittäin osuva että japanilaiset syövät pallokalaa suunnilleen yhtä harvoin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/25 |
16.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syodaanhan Suomessakin karpassienia kesan kuumuudessa, aikamoista jannitysta siita saa elamaan.

Vai olenko muka ainoa?

Vierailija
12/25 |
16.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Japanilainen mieheni kauhisteli miksi suomalaiset syö korvasieniä. Kyseessähän on erittäin myrkyllinen sieni, mutta oikein valmistettuna kulinaristinen nautinto. Vertaus on siitäkin erittäin osuva että japanilaiset syövät pallokalaa suunnilleen yhtä harvoin.

Paitsi että korvasienistä saa myrkyt pois kuka tahansa veden kiehuttamisen jalon taidon hallitseva, mutta pallokalan valmistamiseen vaaditaan vuosien kouluttautuminen ja todistukset. Silti Japanissa kuolee joka vuosi porukkaa pallokalamyrkytyksiin, Suomessa kukaan ei ole tiettävästi koskaan kuollut ruoaksi valmistettuun korvasieneen (tosin pari muksua on raakaa sientä syötyään joskus 60-70 vuotta sitten kuollut).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/25 |
16.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Japanilainen mieheni kauhisteli miksi suomalaiset syö korvasieniä. Kyseessähän on erittäin myrkyllinen sieni, mutta oikein valmistettuna kulinaristinen nautinto. Vertaus on siitäkin erittäin osuva että japanilaiset syövät pallokalaa suunnilleen yhtä harvoin.

Paitsi että korvasienistä saa myrkyt pois kuka tahansa veden kiehuttamisen jalon taidon hallitseva, mutta pallokalan valmistamiseen vaaditaan vuosien kouluttautuminen ja todistukset. Silti Japanissa kuolee joka vuosi porukkaa pallokalamyrkytyksiin, Suomessa kukaan ei ole tiettävästi koskaan kuollut ruoaksi valmistettuun korvasieneen (tosin pari muksua on raakaa sientä syötyään joskus 60-70 vuotta sitten kuollut).

Itse opiskelin YouTubesta fugun valmistusmetodit ja aivan hyvin on voinut ruokailla ja tarjoilla naapureille.

Ei se niin vaikeaa ole oikeastaan. Sanoisin ennemmin ett sienen kiehutus liian alhaisel kuumuudella on tod.nak. skenaario ja vaarallista.

Vierailija
14/25 |
16.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Japanilainen mieheni kauhisteli miksi suomalaiset syö korvasieniä. Kyseessähän on erittäin myrkyllinen sieni, mutta oikein valmistettuna kulinaristinen nautinto. Vertaus on siitäkin erittäin osuva että japanilaiset syövät pallokalaa suunnilleen yhtä harvoin.

Paitsi että korvasienistä saa myrkyt pois kuka tahansa veden kiehuttamisen jalon taidon hallitseva, mutta pallokalan valmistamiseen vaaditaan vuosien kouluttautuminen ja todistukset. Silti Japanissa kuolee joka vuosi porukkaa pallokalamyrkytyksiin, Suomessa kukaan ei ole tiettävästi koskaan kuollut ruoaksi valmistettuun korvasieneen (tosin pari muksua on raakaa sientä syötyään joskus 60-70 vuotta sitten kuollut).

Itse opiskelin YouTubesta fugun valmistusmetodit ja aivan hyvin on voinut ruokailla ja tarjoilla naapureille.

Ei se niin vaikeaa ole oikeastaan. Sanoisin ennemmin ett sienen kiehutus liian alhaisel kuumuudella on tod.nak. skenaario ja vaarallista.

Oot sie turkkulaine ?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/25 |
16.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Japanilainen mieheni kauhisteli miksi suomalaiset syö korvasieniä. Kyseessähän on erittäin myrkyllinen sieni, mutta oikein valmistettuna kulinaristinen nautinto. Vertaus on siitäkin erittäin osuva että japanilaiset syövät pallokalaa suunnilleen yhtä harvoin.

Paitsi että korvasienistä saa myrkyt pois kuka tahansa veden kiehuttamisen jalon taidon hallitseva, mutta pallokalan valmistamiseen vaaditaan vuosien kouluttautuminen ja todistukset. Silti Japanissa kuolee joka vuosi porukkaa pallokalamyrkytyksiin, Suomessa kukaan ei ole tiettävästi koskaan kuollut ruoaksi valmistettuun korvasieneen (tosin pari muksua on raakaa sientä syötyään joskus 60-70 vuotta sitten kuollut).

Itse opiskelin YouTubesta fugun valmistusmetodit ja aivan hyvin on voinut ruokailla ja tarjoilla naapureille.

Ei se niin vaikeaa ole oikeastaan. Sanoisin ennemmin ett sienen kiehutus liian alhaisel kuumuudella on tod.nak. skenaario ja vaarallista.

Miten voi kiehuttaa liian alhaisessa kuumuudessa? Normaalipaineessa kiehumislämpötila on vakio. 

Vierailija
16/25 |
16.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kyllä espanijaalaiset syö kanssa pallokalaa

Ja ne epsanjajalaiset juo vielä palanpaineeksi kulauksen viiniä per palanen..

Vierailija
17/25 |
16.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Japanilainen mieheni kauhisteli miksi suomalaiset syö korvasieniä. Kyseessähän on erittäin myrkyllinen sieni, mutta oikein valmistettuna kulinaristinen nautinto. Vertaus on siitäkin erittäin osuva että japanilaiset syövät pallokalaa suunnilleen yhtä harvoin.

Paitsi että korvasienistä saa myrkyt pois kuka tahansa veden kiehuttamisen jalon taidon hallitseva, mutta pallokalan valmistamiseen vaaditaan vuosien kouluttautuminen ja todistukset. Silti Japanissa kuolee joka vuosi porukkaa pallokalamyrkytyksiin, Suomessa kukaan ei ole tiettävästi koskaan kuollut ruoaksi valmistettuun korvasieneen (tosin pari muksua on raakaa sientä syötyään joskus 60-70 vuotta sitten kuollut).

Itse opiskelin YouTubesta fugun valmistusmetodit ja aivan hyvin on voinut ruokailla ja tarjoilla naapureille.

Ei se niin vaikeaa ole oikeastaan. Sanoisin ennemmin ett sienen kiehutus liian alhaisel kuumuudella on tod.nak. skenaario ja vaarallista.

Jankuta mitä jankutat, mutta Japanissa kuolee porukkaa väärin valmistettuun pallokalaa, ja Suomessa ei ole kukaan koskaan kuollut väärin valmistettuun korvasieneen. Joten se siitä vaarallisuusarviostasi.

Vierailija
18/25 |
16.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jos kysyt että miksi japanilaiset syövät pallokalaa niin vastaus on että siitä tulee jännitystä elämään, halvaantuuko mahdollisesti tai ennemmin kuoleeko jos valmistettu väärin. On kai ehkä maukastakin, mene ja tiedä. Samoin on osoitettu että on rahaa, kallis ostos sillä kokki kouluttautuu 3 vuotta leikkaamaan kalaa oikei jotta myrkylliset osat saataisiin pois, mutta niin että vielä kieleen jää syödessä kihelmöintiä. Leikkiä kuolemalla ts. kuka on rohkein ja rikkain.

Olen syönyt pallokalaa. Ihan kalalta maistui, ei sen kummemmalta. Ei kihelmöinyt kieltä meidän syömä versio.

Vierailija
19/25 |
16.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jos kysyt että miksi japanilaiset syövät pallokalaa niin vastaus on että siitä tulee jännitystä elämään, halvaantuuko mahdollisesti tai ennemmin kuoleeko jos valmistettu väärin. On kai ehkä maukastakin, mene ja tiedä. Samoin on osoitettu että on rahaa, kallis ostos sillä kokki kouluttautuu 3 vuotta leikkaamaan kalaa oikei jotta myrkylliset osat saataisiin pois, mutta niin että vielä kieleen jää syödessä kihelmöintiä. Leikkiä kuolemalla ts. kuka on rohkein ja rikkain.

Tämä on nimenomaan syy miksi ulkomaalaiset menee Japaniin ja syö pallokalaa. Japanilaiset tietää että riski on lähes olematon, joten kyse ei ole mistään yllytyshulluilusta, vaan makuelämyksestä. Pallokala ei myöskään ole kallista esim. marketissa tai kaitensushi ravintolassa.

Vierailija
20/25 |
16.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Japanilainen mieheni kauhisteli miksi suomalaiset syö korvasieniä. Kyseessähän on erittäin myrkyllinen sieni, mutta oikein valmistettuna kulinaristinen nautinto. Vertaus on siitäkin erittäin osuva että japanilaiset syövät pallokalaa suunnilleen yhtä harvoin.

Paitsi että korvasienistä saa myrkyt pois kuka tahansa veden kiehuttamisen jalon taidon hallitseva, mutta pallokalan valmistamiseen vaaditaan vuosien kouluttautuminen ja todistukset. Silti Japanissa kuolee joka vuosi porukkaa pallokalamyrkytyksiin, Suomessa kukaan ei ole tiettävästi koskaan kuollut ruoaksi valmistettuun korvasieneen (tosin pari muksua on raakaa sientä syötyään joskus 60-70 vuotta sitten kuollut).

Itse opiskelin YouTubesta fugun valmistusmetodit ja aivan hyvin on voinut ruokailla ja tarjoilla naapureille.

Ei se niin vaikeaa ole oikeastaan. Sanoisin ennemmin ett sienen kiehutus liian alhaisel kuumuudella on tod.nak. skenaario ja vaarallista.

Jankuta mitä jankutat, mutta Japanissa kuolee porukkaa väärin valmistettuun pallokalaa, ja Suomessa ei ole kukaan koskaan kuollut väärin valmistettuun korvasieneen. Joten se siitä vaarallisuusarviostasi.

Onko se maultaan jotain niin 'taivaallisen ihanan makuista' herkkua, että sitä pitää saada syödä vaikka hengenmenon riskillä ? 

Syvänmeren kalana sen pyytäminenkään ei kai ole niitä helpoimpia (kaikkeen muuhun kalastukseen verrattuna), mikä luultavasti nostaa kalan hintaa japanilaisissa merenherkkuja myyvissä ja niistä tehtyjä annoksia myyvissä sikäläisissä ravintoloissa .Kokilta vaditaan joku erikoislisenssi ja hyväksytysti suoritettu lupa annosten asiakkaille valmistamiseen.

Mikäli virhe sattuu, niin siitähän hänelle rapsahtaa sitten syyte vähintään kuoleman aiheuttamisesta, eli riskit ovat joka suhteessa kalan käyttöön ihmisravintona ja sen valmistukseen melkoiset ?

MITEN hyvää se sitten oikein on, että kaikki nuo riskit ja  niiden ottaminen siis ovat 'kannattavia', vai onko kyse vain jostain japanilaisen kulttuurin erityispiirteestä, kuten esim. teeseremonia (...jonka se  tee itsessään ei kuulemma mitään kovin ihmeellistä ole maultaan )