Lue keskustelun säännöt.
Miten tehdään pirjo-perunakeitto?
09.01.2018 |
Jaa paras reseptisi, en löytänyt googlettamalla hyvää
Kommentit (3)
Pese, kuori ja paloittele perunat. Halkaise Pirjo pituussuunnassa, huuhtele hyvin ja suikaloi. Laita kattilaan voita ja hauduta perunaa ja Pirjoa viitisen minuuttia, lisää vettä niin, että peittyvät. Keitä vähässä suolavedessä perunaa ja Pirjoa, kunnes ovat pehmeitä (n. 15 min). Soseuta keitto sauvasekoittimella, lisää joukkoon pippurista ruokakermaa, koskenlaskijaa tai muuta haluamaasi pehmeää juustoa. Mausta musta- ja valkopippurilla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jos haluat vaihtelua, niin voit käyttää perunan sijasta myös kaarinaa.
- kilo jauhoisia perunoita
- pirjo
- kasvisliemikuutio
- suolaa ja pippuria
Kuori perunat kattilaan ja keitä runsaassa vedessä, lisää suola. Kun perunat ovat kiehuneet n. 10 minuuttia lisää paloiteltu pirjo joukkoon sekä kasvisliemikuutio ja pippuri. Keitä kypsäksi ja soseuta. Tarkista maku ja lisää suolaa maun mukaan.
M