Onko soijarouhe selvästi terveellisempää kuin jauheliha?
Onko tarpeeksi perusteita korvata jauheliha soijarouheella?
Kommentit (7)
Vähemmän rasvaa, enemmän kuituja, enemmän proteiinia per kalori. Lisäksi vielä halvempaa ja paremmin säilyvää kuin jauheliha.
Soijarouhetta ja loraus oliiviöljyä joukkoon, lisäksi esim. parsakaalia tai lehtikaalia niin tulee terveellistä. Soijarouheen sijasta voi käyttää myös punaisia papuja. Oma mielipide on että soijarouhe maistuu pahvilta ja jauhelihan rasva on jäähtyneenä ällöä, enkä halua sitä elimistööni, mutta makuja on monia...
On se, mutta koostumus ja maku on paskaa.
Punainen liha aiheuttaa syöpää. Tosin soijarouhe ei sovi mahalleni joten parempi olla syömättä kumpaakaan.
Ainakin linssit ja pavut ovat jauhelihaa parempi vaihtoehto. En ole tykästynyt soijaan, siihen liittyy myös omat haittansa. Eikä se oikein maistu minulle.
Proteiineja, hyviä rasvoja, kuitua, vitamiineja ja kivennäisaineita saa myös manteleista, siemenistä ja pähkinöistä.
Syön niitä päivittäin :) Liotettuna silavat paremmin ja elimistön on ne helpompi hyödyntää :)
💚
Riippuu ruokavaliosta kokonaisuutena.
Jauhelihassa on rasvoja joita ei ole hyvä syödä liian suuria määriä. Toisaalta ne on myös elimistölle välttämättömiä ravintoaineita joita pitää olla ruokavaliossa. Liha on myös hyvä raudan ja kalsiumin lähde joka voi pelkällä kasvisruoalla olla ongelma.
Kysyttiin terveellisyydestä joten eettisyyteen en ota kantaa.