Onko teillä ohjeita hyviin, PEHMEISIIN ohrarieskoihin?
Tein tänään ensimmäistä kertaa rieskoja Myllyn Parhaan ohjeella ja eihän noi muistuta rakenteeltaan rieskaa ollenkaan, ovat semmousia koppuroita vaikka tein täsmälleen ohjeen mukaan. Onko teillä hyviä ohjeita kunnon pehmeisiin ohrarieskoihin?
Kommentit (10)
Pitääkö se olla ohrasta. Itse teen perunarieskoja ja pehmeitä ovat.
Vierailija kirjoitti:
Pitääkö se olla ohrasta. Itse teen perunarieskoja ja pehmeitä ovat.
Mielellään juu, perunarieskoja olen aiemminkin tehnyt mutta välillä haluaisin ihan perinteisiä ohrarieskoja. Ap
Juu, ota pöksyt VEKS ja istu niiden päällä Salkkareita katsellessasi muutama ilta. Pehmenevät ja maustuvat mukavasti !
Huoh, miksiköhän kysyin tätä asiaa täälä kun ei taas saa kunnon vastauksia.
Eihän se mitään rakettitiedettä ole. Maitoa litra tai kaksi, hiivaa noin puolikas litraan, suolaa maun mukaan, vehnäjauhoja noin kolmannes ja ohraa loput. Alusta napakka taikina ja kauli ohuiksi. Uuni 250 astetta ja suitsait sukkelaan ritilän päälle ohkasia lettusia. Tulee pehmeitä ja maistuvia, kun laitat kasaan ja liina päälle, anna jäähtyä.
Saman verran vettä ja piimää nesteeksi, suolaa, soodaa ja ohrajauhoja, siinä se. Ne kaikki sekoitetaan nopeasti kylminä, ja rieskat laitetaan heti leipomisen jälkeen todella kuumaan, yli 300-asteiseen uuniin. Tällä reseptillä mummo muinoin leipoi.
Yksi syy koppuroihin voi olla se, että tavallinen sähköuuni on liian kylmä ja kuiva. Vähän voi auttaa se, että laitat uunin pohjalle vesikupin.
Vierailija kirjoitti:
Eihän se mitään rakettitiedettä ole. Maitoa litra tai kaksi, hiivaa noin puolikas litraan, suolaa maun mukaan, vehnäjauhoja noin kolmannes ja ohraa loput. Alusta napakka taikina ja kauli ohuiksi. Uuni 250 astetta ja suitsait sukkelaan ritilän päälle ohkasia lettusia. Tulee pehmeitä ja maistuvia, kun laitat kasaan ja liina päälle, anna jäähtyä.
Eihän rieskoihin tule hiivaa! Tuohan vaikuttaa tamperelaisen rievän reseptiltä.
Up