Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Syötkö joulupöydässä ensin kylmät vai kasaatko lautaselle vähän kaikkea?

Vierailija
18.12.2017 |

Millä tyylillä etenet tarjottavien suhteen?

Kommentit (33)

Vierailija
1/33 |
18.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaikkea sekaisin ja edestakaisin.

Vierailija
2/33 |
18.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Alkupaloja ensin, ja sitten vähän lisää. Pääruokaa vain vähän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/33 |
18.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

No ei meillä ole erikseen mitään alkupaloja tai kylmiä tarjottavia (mitä lie ne edes on), joten kaikki jouluruoat ovat samaan aikaan otettavissa. 

Vierailija
4/33 |
18.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaikkea samalla ja kerralla.

Haluan nimenomaan tehdä toisin,kuin hienostunut kulttuuriväki on opettanut ja keksinyt ,että ensin sipistellään haarukalla kylmää katkaravun jalkaa mustapippuri kastikkeessa ja sitten itsetehdyllä veitsellä syödään lämmin kinkkusuikale :)

Vierailija
5/33 |
18.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ensin kylmät kalat + rosolli sit kylmät lihaleikkeleet ja sit vasta kinkku ja laatikot. Mieheni vetää taas kaikkea kerralla lautaselle ja se vähän ärsyttää.

Vierailija
6/33 |
18.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

No ei meillä ole erikseen mitään alkupaloja tai kylmiä tarjottavia (mitä lie ne edes on), joten kaikki jouluruoat ovat samaan aikaan otettavissa. 

No rosolli ja graavilohi on yleensä kylmiä... sitten laatikot ja karjalanpaistit sun muut :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/33 |
18.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kylmiä on kaikki kylmät eli sellaiset joita ei ole lämmitetty, kuten rosolli, sienisalaatti ja graavilohi esimerkiksi.

Vierailija
8/33 |
18.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kolmonen, kylmät alkuruuat on mm. graavi kala, sillit ja silakat, sienisalaatti, rosolli, pateet jne. Niitä on, jos on.

Syon ensin kalat lempeimmästä väkevimpään, sitten lihapohjaiset alkupalat rosollin kanssa, jos tilaa on. 

Lopuksi lämmin ruoka. 

Inhoan sotkemista ja mättämistä, eihän silloin maista mitään! :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/33 |
18.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kala- ja kinkkukattaus ovat erikseen. Hullukaan jaksa kaikkea syödä kerralla. ;)

Vierailija
10/33 |
18.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lämpimät tuodaan pöytään vasta kalapöydän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/33 |
18.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaikki sekaisin.

Vierailija
12/33 |
18.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ensiksi kalat ja kylmät, sitten laatikot ja kinkku yms. Sitten kaikkia sekaisin jos vielä jaksaa ts. mitä tekee vielä mieli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/33 |
18.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaikkea sekaisin, näin on mennyt aina.

Vierailija
14/33 |
18.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Alkuun rosolli ja kalat (sillit, graavit, kylmäsavut, silakat, lämminsavukala, mousset) + kylmät lihat (lihahyytelö, pateet, kieli, savuliha (hevonen, härkä). Näiden kanssa myös kuoritut, höyrytetyt perunat.

Sitten lämmin kinkku, laatikot, vihannekset ja salaatti. Kinkun päällä konjakkisinappi ja neilikat.

Jälkiruoka tarjoillaan ruoan yhteydessä (karpalojäädyke tms. + jälkkäriviini). Kahvit konjakkeineen ja pikkumakeineen parin tunnin päästä ruokailusta, juustot vielä myöhään illalla.

Ja joo, meillä on alkuruokapöydässä ~15 eri sorttia. Syömme vasta 18 jälkeen, puvut ja klänningit päällä.

Puolison kotona pienemmällä porukalla otetaan vähän rennommin ja syödään mm. blinejä, mädeillä tottakai. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/33 |
18.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Inhoan jos lautanen on liian täynnä ja erilaiset ruokalajit sekoittuvat keskenään. Joten juu, otan ensin kylmiä ruokia ja niiden jälkeen lämpimiä ruokia.

Vierailija
16/33 |
18.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä on aina ollut alkupalat ja kämpimät erikseen. Eli lämpimät tuodaan pöytään vasta, kun alkupalat on syöty, ja samalla alkupalat kerätään pois tilaa viemästä. Toki jokainen halutessaan keräilee vielä lautaselleen lisää alkupaloja lämpimien seuraksi, jos niin haluaa, ennen astioiden korjaamista pois. Mutta sen verran pieni pöytäkin, ettei siihen kaikki ruoka mahtuisi samalla kertaa esille, jos halutaan mahtua vielä syömäänkin.

Vierailija
17/33 |
18.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joulupöydässäni on vain kahta sorttia, kaljaa ja viinaa, joita otan vuorotellen fiiliksen mukaan. Aluksi molempia kylmänä, mutta illan mittaan ne saattavat lämmetäkin. Eipä sillä tosin siinä vaiheessa ole niin väliä.

Vierailija
18/33 |
18.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meidän joulupöytä katetaan kahdessa vaiheessa. Ensin kylmät ja sitten lämpimät.

t. Pitkän kaavan mukaan

Vierailija
19/33 |
18.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

No ei meillä ole erikseen mitään alkupaloja tai kylmiä tarjottavia (mitä lie ne edes on), joten kaikki jouluruoat ovat samaan aikaan otettavissa. 

No rosolli ja graavilohi on yleensä kylmiä... sitten laatikot ja karjalanpaistit sun muut :)

Kiitos vastauksesta. Eli ne on just näitä ruokia ( Kolmonen, kylmät alkuruuat on mm. graavi kala, sillit ja silakat, sienisalaatti, rosolli, pateet jne) mistä ei edes pidetä ja siksi loistavat poissaolollaan. :)

Vierailija
20/33 |
18.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laatikot ja kinkku on lopuksi erikseen, rosolli on tarjolla kaiken aikaa.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kolme kolme