Miksi kasvisruuat kalliita?
Olen ihmetellyt, miksi vegeversiot erilaisista valmisaterioista maksaa niin paljon enemmän kuin epäterveet lihamättöversionsa. Hampurilaiset, piirakat yms. Sitä luulisi, että kun tuotannossa yksi kallis pykälä jäisi välistä (lihakarjan kasvatus) ja mätetään se karjan ruoka suoraan ihmisille, niin olisi halvempaa vaan kun ei? Ikäänkuin terveellisyydellä ns. rahastettaisiin.
Kommentit (16)
Vierailija kirjoitti:
Niitten vegehärpäkkeiden valmistus prosessit on työläitä ja kun niiden menekki vähäistä, niin hinta nousee.
Prosessi ei ole työläs mutta pienet valmistuserät nostavat hintaa.
Samaa mietin tänään kaupassa. Teki mieli pyttipannua ja huomasin, että 4 kpl soijanakkeja maksaa melkein 4 euroa, ihan järkyttävää rahastusta. Kaikki sen paketin ympärillä olevat kasvistuotteet olivat suunnilleen yhtä kalliita. Ja tofukin maksaa Suomessa ihan liikaa, meillä on huomattavasti pienemmät pakkauskoot ja kovemmat hinnat kuin monessa muussa maassa.
Lihatuotantoa ja maitotuotantoa tuetaan verovaroin ihan älyttömästi.
Vierailija kirjoitti:
Samaa mietin tänään kaupassa. Teki mieli pyttipannua ja huomasin, että 4 kpl soijanakkeja maksaa melkein 4 euroa, ihan järkyttävää rahastusta. Kaikki sen paketin ympärillä olevat kasvistuotteet olivat suunnilleen yhtä kalliita. Ja tofukin maksaa Suomessa ihan liikaa, meillä on huomattavasti pienemmät pakkauskoot ja kovemmat hinnat kuin monessa muussa maassa.
Jos asut Helsingissä, osta ihmeessä tofusi aasialaisesta kaupasta. Noin 1,8 euroa/500 g.
Itse en paljoa noita valmisjuttuja ostele joten halvalla pääsee, mutta joo kuten joku sanoi niin pienten erien teko maksaa.
Kasvishommat on nyt muotia, niin voi pitää isommat katteet noissa vegeversioissa.
Vierailija kirjoitti:
Lihatuotantoa ja maitotuotantoa tuetaan verovaroin ihan älyttömästi.
Juuri näin. Mutta turhapa näihin provoketjuihin on yrittää tuoda faktoja.
Kuka ylipäänsä syö jotain prosessoituja soijamakkaroita? Olen ollut yli 20 vuotta ilman lihaa eikä todellakaan tuollaiset einekset kuulu normiviikkoihin.
En käy ulkona syömässä, enkä osta valmisruokia, mutta syön kasvisruokaa yleensä 2-4 kertaa viikossa, eikä se nyt niin paljon/ollenkaan kalliimpaa ole kuin "lihamättö".
Vierailija kirjoitti:
Lihatuotantoa ja maitotuotantoa tuetaan verovaroin ihan älyttömästi.
*verorahoilla tuetaan eläinten rääkkäystä, ilmastonmuutosta ja ihmisten terveysongelmia
Vierailija kirjoitti:
En käy ulkona syömässä, enkä osta valmisruokia, mutta syön kasvisruokaa yleensä 2-4 kertaa viikossa, eikä se nyt niin paljon/ollenkaan kalliimpaa ole kuin "lihamättö".
Itsetehty kasvisruoka onkin usein paljon halvempaa kuin liharuoka jos ei käytä nyhtökauroja tai muita korvaustuotteita mutta tässä kai puhuttiin nimenomaan niistä eineksistä.
Olen ihmetellyt samaa vuosia kun on niin törkeän hintaisia.. Siksi pöllinkin aina kaikki vegesafkat.
Syön itse kala-kasvisruokaa ja se on älyttömän kallista. Kala on kallista jo sinällään. Laadukkaat kasvikset myös.
Joku perustavallinen vihannes tai hedelmä maksaa Suomessa vähintään tuplahinnan per kilo mitä muualla Euroopassa. Lisäksi laatu voi olla heikkoa. Joka viikko huomaan että jotain vihannesta tai hedelmää on säilytetty liian kylmässä tai se myydään raakana, joten tuote on pilalla. Paljon menee roskiin huonon laadun takia.
Hinnat nousevat helposti näissä tuotteissa, koska kalasta ja katkaravuista yms. on nyt jo pulaa, sekä sääolot voivat pilata vihannesten ja hedelmien sadot osassa Eurooppaa, jolloin hinnat nousevat ja tuotteen saatavuus heikkenee.
Vierailija kirjoitti:
Lihatuotantoa ja maitotuotantoa tuetaan verovaroin ihan älyttömästi.
Täysin moraalitonta toimintaa.
Meidän kaupasta olisi eilen illalla saanut monenlaista vege valmisruokaa
Suurin osa maataloustuista menee eläinteolliauuteen, ei kasvisproteiinien valmistukseen. Jos kaikki maataloustuki poistettaisiin, niin kasvisruoka olisi todella paljon edullisempaa eläinperäiseen verrattuna
Niitten vegehärpäkkeiden valmistus prosessit on työläitä ja kun niiden menekki vähäistä, niin hinta nousee.