Miksi tonnikala on silti halvimpia ruokia?
Ok 1 purkki maksaa euron ja kg hinta on 12 e kg. Mutta mieti miten tiiviisti se tonnikala on pakattu purkkiin..sitä saaa jo monta lämmintä voileipää tai päiväkdi energiaa spagetin pääälle. ....sitten ostat jonlun valmisaterian alle 3 e paketti ja kg hinta on 8e....siinä on tosiasiassa vain ehkä 20 pros lihaa ja muu jotain riisiä ja kastikettta...tonnikala on halvin se on vain kalaaa....wikä mitäään kuorrutusta päällä
Kommentit (20)
400g paketti jauhelihaa maksaa tarjouksessa noin 2 egee eli kilohinta 4,-. Siitä tekee huomattavasti enemmän ja halvemmalla spagettikastikkeen, pizzaa, lihakeittoa tai makaronilaatikkoa kuin yhdestä purkista tonnaria. Lisukkeet on halpoja pottuja, jauhoja ja kasviksia.
Vierailija kirjoitti:
400g paketti jauhelihaa maksaa tarjouksessa noin 2 egee eli kilohinta 4,-. Siitä tekee huomattavasti enemmän ja halvemmalla spagettikastikkeen, pizzaa, lihakeittoa tai makaronilaatikkoa kuin yhdestä purkista tonnaria. Lisukkeet on halpoja pottuja, jauhoja ja kasviksia.
Opettele laskemaan.
Siitä tonnikalapurkista joku kolmannes taitaa olla vettä tai öljyä, eli aika kova kilohinta tulee. Perattuja muikkuja saa aina halvemmalla ja ne ovat kokonaan syötäviä, joskin kausituote. Silakka on halvempaa. Mitäs seiti muuten maksaa? en ole hetkeen ostanut.
Tonnikalaa on merissä tonneittain. Sen takia!
Tonnikalaa ei muistaakseni suositella kovin usein syötäväksi sen sisältämän elohopean vuoksi.
Vierailija kirjoitti:
Tonnikalaa ei muistaakseni suositella kovin usein syötäväksi sen sisältämän elohopean vuoksi.
Mitään kalaa ei juurikaan kannata syödä kahta kertaa viikossa enempää.
Ja miksi tonnikalasubi on subwayssa silti kalleimpien leipien kategoriassa? Tätä olen oikeasti ihmetellyt!
Ja miksi tonnikalasubi on subwayssa silti kalleimpien leipien kategoriassa? Tätä olen oikeasti ihmetellyt!
No kun ostaa hyvälaatuista tonnaria vedessä, niin purkissa on 140 g pelkkää kalaa, josta 27 g/100 g on proteiinia. Rasvaa ei ole melkein ollenkaan eikä hiilareita.
Jauhelihaa saa toki halvemmalla, mutta siinä halpiskamassa on sitten 23% eläinrasvaa, ja proteiinia on vain 17 g/100 g. Lisäksi se "liha" sisältää kaikenlaista muuta kuin pihvilihaa, eli jopa 20% voi olla muuta kuin mitä tavikset ymmärtää edes lihaksi, eli jänteitä, rustoa, yms.
Vierailija kirjoitti:
No kun ostaa hyvälaatuista tonnaria vedessä, niin purkissa on 140 g pelkkää kalaa, josta 27 g/100 g on proteiinia. Rasvaa ei ole melkein ollenkaan eikä hiilareita.
Jauhelihaa saa toki halvemmalla, mutta siinä halpiskamassa on sitten 23% eläinrasvaa, ja proteiinia on vain 17 g/100 g. Lisäksi se "liha" sisältää kaikenlaista muuta kuin pihvilihaa, eli jopa 20% voi olla muuta kuin mitä tavikset ymmärtää edes lihaksi, eli jänteitä, rustoa, yms.
Rasvaa pitääkin olla, sillähän se ihmikeho pitkälti käy. Mitään ongelmaa ei ole siinäkään että muukin kuin pihviliha saadaan jauhettua sellaiseen muotoon että se kelpaa nykypäivän nirsoille ja luonnosta vieraantuneille sihtisuille.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No kun ostaa hyvälaatuista tonnaria vedessä, niin purkissa on 140 g pelkkää kalaa, josta 27 g/100 g on proteiinia. Rasvaa ei ole melkein ollenkaan eikä hiilareita.
Jauhelihaa saa toki halvemmalla, mutta siinä halpiskamassa on sitten 23% eläinrasvaa, ja proteiinia on vain 17 g/100 g. Lisäksi se "liha" sisältää kaikenlaista muuta kuin pihvilihaa, eli jopa 20% voi olla muuta kuin mitä tavikset ymmärtää edes lihaksi, eli jänteitä, rustoa, yms.
Rasvaa pitääkin olla, sillähän se ihmikeho pitkälti käy. Mitään ongelmaa ei ole siinäkään että muukin kuin pihviliha saadaan jauhettua sellaiseen muotoon että se kelpaa nykypäivän nirsoille ja luonnosta vieraantuneille sihtisuille.
Katsos kun tonnikalaan kun voi lisätä terveellistä netistyoliiviöljyä ihan itse, mutta lihasta on vaikea saada sitä mahd. 10% tyydyttynyttä rasvaa pois.
Ja mistä kukakin tietää mitä sinne lihan sekaan on tehtaalla jauhettu? Voi tulla paljonkin kollageeniä, hömppäkosmetiikan mukaan se pitää ihon nuorena. Mikäs siinä: pinkeä pötsi ja tukkoiset suonet, mutta ah niin sileä iho naamassa :D
Kuinka monta kananmunaa saat yhden tonnikalapurkin hinnalla? No otapa kaksi tonnikalapurkkia, niin voit verrata paremmin.
2 purkkia halpaa tonnikalaa = 15 halpaa kananmunaa.
Kummassa onkaan enemmän valkuaista ja leivän päälle laitettavaa?
Tai montako tonnikalapurkkia saisit yhden tarjouskirjolohen hinnalla, kun kala painaisi kilon ja maksaisi noin 6€. Harvoin niin halvalla saa, mutta alle 10 euroa / kala kuitenkin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No kun ostaa hyvälaatuista tonnaria vedessä, niin purkissa on 140 g pelkkää kalaa, josta 27 g/100 g on proteiinia. Rasvaa ei ole melkein ollenkaan eikä hiilareita.
Jauhelihaa saa toki halvemmalla, mutta siinä halpiskamassa on sitten 23% eläinrasvaa, ja proteiinia on vain 17 g/100 g. Lisäksi se "liha" sisältää kaikenlaista muuta kuin pihvilihaa, eli jopa 20% voi olla muuta kuin mitä tavikset ymmärtää edes lihaksi, eli jänteitä, rustoa, yms.
Rasvaa pitääkin olla, sillähän se ihmikeho pitkälti käy. Mitään ongelmaa ei ole siinäkään että muukin kuin pihviliha saadaan jauhettua sellaiseen muotoon että se kelpaa nykypäivän nirsoille ja luonnosta vieraantuneille sihtisuille.
Ei käy.
t. biokemisti
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tonnikalaa ei muistaakseni suositella kovin usein syötäväksi sen sisältämän elohopean vuoksi.
Mitään kalaa ei juurikaan kannata syödä kahta kertaa viikossa enempää.
Harvastapa meistä on syömään samaa kalaa kahteen kertaan, on se meinaan aika ikävässä kunnossa sen ensimmäisen syömisen jälkeen. :/
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No kun ostaa hyvälaatuista tonnaria vedessä, niin purkissa on 140 g pelkkää kalaa, josta 27 g/100 g on proteiinia. Rasvaa ei ole melkein ollenkaan eikä hiilareita.
Jauhelihaa saa toki halvemmalla, mutta siinä halpiskamassa on sitten 23% eläinrasvaa, ja proteiinia on vain 17 g/100 g. Lisäksi se "liha" sisältää kaikenlaista muuta kuin pihvilihaa, eli jopa 20% voi olla muuta kuin mitä tavikset ymmärtää edes lihaksi, eli jänteitä, rustoa, yms.
Rasvaa pitääkin olla, sillähän se ihmikeho pitkälti käy. Mitään ongelmaa ei ole siinäkään että muukin kuin pihviliha saadaan jauhettua sellaiseen muotoon että se kelpaa nykypäivän nirsoille ja luonnosta vieraantuneille sihtisuille.
Katsos kun tonnikalaan kun voi lisätä terveellistä netistyoliiviöljyä ihan itse, mutta lihasta on vaikea saada sitä mahd. 10% tyydyttynyttä rasvaa pois.
Ja mistä kukakin tietää mitä sinne lihan sekaan on tehtaalla jauhettu? Voi tulla paljonkin kollageeniä, hömppäkosmetiikan mukaan se pitää ihon nuorena. Mikäs siinä: pinkeä pötsi ja tukkoiset suonet, mutta ah niin sileä iho naamassa :D
Ei sitä tyydyttynyttä rasvaa tarvitsekaan saada pois.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No kun ostaa hyvälaatuista tonnaria vedessä, niin purkissa on 140 g pelkkää kalaa, josta 27 g/100 g on proteiinia. Rasvaa ei ole melkein ollenkaan eikä hiilareita.
Jauhelihaa saa toki halvemmalla, mutta siinä halpiskamassa on sitten 23% eläinrasvaa, ja proteiinia on vain 17 g/100 g. Lisäksi se "liha" sisältää kaikenlaista muuta kuin pihvilihaa, eli jopa 20% voi olla muuta kuin mitä tavikset ymmärtää edes lihaksi, eli jänteitä, rustoa, yms.
Rasvaa pitääkin olla, sillähän se ihmikeho pitkälti käy. Mitään ongelmaa ei ole siinäkään että muukin kuin pihviliha saadaan jauhettua sellaiseen muotoon että se kelpaa nykypäivän nirsoille ja luonnosta vieraantuneille sihtisuille.
Ei käy.
t. biokemisti
Nyt on biokemisti nukkunut luennoillaan.
Jauhelihojen (sika-nauta, nauta, broileri, kalkkuna) kilohinnat 4-8€. Lohifilettäkin saa mm. cittarista nyt 9,90€ kilo. Ja Lindahlsin hyvää proteiinirahkaa 4,30€ kilo jne jne. Juu, mutta kyllä vaan kannattaa ostella sitä voimakkaasti suolattua tonnikalaa 12€ kilo.
kylläse tonnikala vaan on siinä mielessä edullisin, että 1 euron purkista saat päiväksi tarpeeksi ruokaa onlo se 200 g, sen sijaan jos ostat lohta kilon niin se tulee syötyä puoli kiloa siitä heittämälllä kun se on niin hyvää tonnikalaa ei jaksa syödä kuin sen yhden purkin max per annos....sama jauhelihassa, jos paistaa 400 g niiin kaikkki on syöty yhdellä heitolla
No ei todellakaan ole "halvimpia ruokia", lihaakin saa varmaan pienemmällä kilohinnalla. Kaikkein halvimpia ruoka-aineita lienevät keräkaali ja juurekset.
Säilykkeenä myytävä tonnikala on etupäässä boniittia, joka on toki sukulainen. Varsinainen punalihainen tonnikala liikkuukin sitten aivan eri hintaluokassa.
Hmm... miksikähän sitä sitten saa myydä tonnikalana?