Mitä syötte Itsenäisyyspäivänä?
Onko perinteitä? Miten muuten vietätte tuon päivän ja onko tänä vuonna jotakin erityistä 100 v. tiimoilta?
Kommentit (19)
Yleensä meillä on itsenäisyyspäivä ihan tavallinen vapaapäivä. Nyt kuitenkin ajateltiin 100v. juhlien kunniaksi tehdä jotain vähän erityisempää. Laitetaan vähän paremmat ruuat jälkkäreineen ja nautitaan jotain helmeilevää. Tarkemmin ei vielä ole pohdittu.
Jospa jotain erikoisempaa tekisi 100-vuotiaan suomen kunniaksi mutta kun ei tiedä että mitä (kokkaustaidot ovat hieman ruosteessa muutenkin)
Varmaan jotain tyyliin katkarapukasari patongilla alkuun, sisäfilepihvi valkosipuliperunoilla ja uunijuureksilla pääruoaksi ja uuniomenapaistos vaniljajäätelöllä jälkiruoaksi. Joo todella vanhanaikaista (takaisin suoraan 80-luvulle) mutta aina silti hyvää. ;)
Hummusta, kebabia, vasikkaa ja omia sanojani.
- J.Sipilä
Keitän riisiä, sipulia ja porkkanaraastetta risotoksi lihaliemikuution kanssa. Proteiinina uunissa grillatut jauhelihavartaat. Juomana vesi. Jälkkärinä ruispuolukkapuuro ja täysmaito. Illalla telkkarin ääressä vihreä tee, tuoreet sconssit, raejuusto. Herkutteluun lakupaloja.
Kebuu. Oon varmaan yksin kotona, joten ei ole juhlafiilistä
Vierailija kirjoitti:
Varmaan jotain tyyliin katkarapukasari patongilla alkuun, sisäfilepihvi valkosipuliperunoilla ja uunijuureksilla pääruoaksi ja uuniomenapaistos vaniljajäätelöllä jälkiruoaksi. Joo todella vanhanaikaista (takaisin suoraan 80-luvulle) mutta aina silti hyvää. ;)
Voihan jumalauta nyt muuten rupes tekee mieli katkarapukasaria, en kyllä odota itsenäisyyspäivään asti!
Poronkäristystä perunamuusilla ja puolukkahillolla. Jälkkäriksi jotkut leivokset kahvin kanssa.
syön mämmiä. se kuvastaa hyvin nykyistä menoa, päättäjä kusettaa surutta alamaisiaan, kunniakansalaiset pysyy kunniakansalaisina tekivätpä mitä rikoksia tahansa. luvatta maassa olijoilla parempi terveydenhuolto ja ennenkaikkea täysin ilmainen. minun suomeni oli ja meni ajat sitten. seppo räty sanoi melkin samoin kuin minä nyt: SUOMI ON PASKA MAA
Keitettyjä perunoita ja ruskeaa kastiketta.
Jotain parempaa eli useampi ruokalaji. Kuohuvaa. Kiva kerrankin laittaa jotakin.
Laitan kalkkunafilerullan uuniin, karpalokastiketta, perunoita, vihersalaattia. Jälkiruokana Melba-annos.
100-vuotisjuhlan kunniaksi ajattelin juhlistaa aattoiltaa menemällä johonkin tapahtumaan. 6.12 on sitten normi itsenäisyyspäivä. En tiedä vielä ruoasta mutta linnan juhlat katsotaan. Kaupungille ei viitsi mennä kun siellä on kaikenmaailman mielenosoituksia ym.
Kuhaa, ahventa ja lohta ja kesällä itsepoimittuja marjoja ahomansikasta metsämarjoihin jäätelön kera :)
Syön tavallista arkiruokaa ja katson linnanjuhlat. Siinä se. Minä en ole koskaan oppinut juhlimaan itsenäisyyspäivää, ehkä siksi ettei sitä lapsena juhlittu.