Millä korvata korianteri?
Monessa itämaan reseptissä käsketään laittamaan tuoretta korianteria ruuan sekaan. Tahtoisin jotain saman näköistä, joka sopisi maultaan esim. thai-ruokiin, mutta ei olisi korianteria, koska korianteri on pahaa.
Osaisitko ehdottaa jotain?
Kommentit (18)
Lehtipersilja? Tavallinen persiljakin ehkä, mutta maku taas menee vähän kauemmaksi.
Kiitti, koitan lehitpersiljaa :) Arvasin että tämä palsta on taas luottamuksen arvoinen! -ap-
Vierailija kirjoitti:
Lehtipersilja käy, se ei maistu paljon miltään ja näyttää samalta kuin korianteri.
Jos ei maistu miltään niin miksi laittaa ollenkaan? Jättää vaan korianterit kokonaan pois reseptistä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Lehtipersilja käy, se ei maistu paljon miltään ja näyttää samalta kuin korianteri.
Jos ei maistu miltään niin miksi laittaa ollenkaan? Jättää vaan korianterit kokonaan pois reseptistä.
Musta lehtipersilja ei kyllä ole mautonta vaan siinä on enemmän makua kuin tavallisessa persiljassa. Mutta sopii kyllä hyvin korianterin korvaajaksi.
Mikset laita jotain muuta thaikkujen suosimaa yrttiä? Esimerkiksi thaibasilikaa. En ole kuullutkaan, että siellä päin käytettäisiin persiljaa.
Makkarakuutioilla. Ruoasta tulee aina parempaa kun korvaa korianterin makkkarakuutioilla.
Eihän se ruoka maistu thaimaalaiselta, jos siinä ei ole korianteria tai varsinkaan, jos se korvataan persiljalla. Korvaa samantien sitruunaruoho appelsiinimehulla ja kalakastike suolalla. Tai sitten teet vaan sitä makkarakastiketta.
Minä laitan aina korianterin tilalle lehtipersiljaa ja minttua. Eihän se sama juttu ole mutta mieheni suussa korianteri maistuu saippualle, niin ei sitä viitsi toista kiusata.
Sekoita lehtipersiljan lehtiin vähän limemehua, niin saat raikkaamman lopputuloksen sillä kuin "tiskiainemaisella" korianterilla :)
Tuore korianteri on yksi niistä mauista, joista harva pitää ensimaistamalla. Siihen pitää opetella samalla tavalla kuin kahviin, sinihomejuustoon, oliiveihin, punaviiniin. Suosittelen!
Korianterin sietämättömyys on muuten geeneissä, ja siksi osalle se maistuu saippuana, osalle tiskiaineena, osalle "vanhan akan parfyymina".
Vierailija kirjoitti:
Eihän se ruoka maistu thaimaalaiselta, jos siinä ei ole korianteria tai varsinkaan, jos se korvataan persiljalla. Korvaa samantien sitruunaruoho appelsiinimehulla ja kalakastike suolalla. Tai sitten teet vaan sitä makkarakastiketta.
Vau, sinä se vasta mestari thai-kokki olet!
Vierailija kirjoitti:
Tuore korianteri on yksi niistä mauista, joista harva pitää ensimaistamalla. Siihen pitää opetella samalla tavalla kuin kahviin, sinihomejuustoon, oliiveihin, punaviiniin. Suosittelen!
Niin ja keliaakikkokin tottuu vehnään kun vaan sinnikkäästi syö... eiku...
ja olen kuullut että rikin hajunen pissa tulee parsan syönnin jälkeen niillä joilla on tavallista paremmat geenit :D
Vierailija kirjoitti:
Tuore korianteri on yksi niistä mauista, joista harva pitää ensimaistamalla. Siihen pitää opetella samalla tavalla kuin kahviin, sinihomejuustoon, oliiveihin, punaviiniin. Suosittelen!
Höpöhöpö. Ei ne geenit maistelemalla muutu.
Minulle tuore korianteri maistuu Fairylta. Olen kyllä syönyt sitä vaikka kuinka monta kertaa, kun sitä on nykyään kaikessa, mutta ei se maku ole siitä tiskiaineesta muuttunut miksikään. Moni kaveri kyllä tykkää.
En kyllä ole ihan perillä ovatko korianteri ja cilantro sama asia. Jos ruokalistassa on mainittu cilantro (en kyllä ole sitä maistanut tietääkseni tuoreena), niin se ei ole maistunut pahalta. En sitten tiedä onko tuo joku eri lajike vai johtuuko ihan valmistus/tarjoilutavasta.
Lehtipersilja käy, se ei maistu paljon miltään ja näyttää samalta kuin korianteri.