Kypsennättekö uuniruokaan menevän lihan pannulla ennen uuniin laittamista?
Vai annatteko kypsyä vasta uunissa? Miten tulee minkäkin lihan kanssa parempi lopputulos?
Kommentit (8)
Eiköhän se 3-4 tuntia uunissa 120 asteessa riitä lihalle.
Riippuu mikä fiilis. Joskus otan nopeasti värin pintaan ja joskus en. Esim karjalanpaisti maistuu kummin vaan samalle, kauniimman näköistä toki jos viitsii ruskistaa ensin.
Kokonaisen paistin taas ruskistan aina, tulee mehukkaampi.
Vierailija kirjoitti:
Riippuu mikä fiilis. Joskus otan nopeasti värin pintaan ja joskus en. Esim karjalanpaisti maistuu kummin vaan samalle, kauniimman näköistä toki jos viitsii ruskistaa ensin.
Kokonaisen paistin taas ruskistan aina, tulee mehukkaampi.
Ruskistaminen on aika eri asia kuin kypsentäminen, josta ap kysyi.
Ei lihaa tarvitse kypsentää kahta kertaa.
Tyhmä kysymys.
Se pannulla käyttäminen on vain ruskistamista varten. Uunissa sitten kypsyy.
En kypsennä mutta ruskistan jotta lihan syyt sulkeutuu. Muuten ne nesteet liukenee pataruuan liemeen ja siitä tulee sameaa ja harmaata.
Pannulla otetaan vain väri lihaan, koska uunissahan se kypsyy.