Miksi nykyään työpäivän lounas on normaalia?
Minun nuoruudessani oikeasti KULUTTAVAA työtä tehneet eivät olisi voineet kuvitellakaan tuhlaavansa rahojaan ylihintaiseen lounaaseen, itse tehtyjä eväitäkään ei useinkaan raaskinut käyttää. Päivässä oli yksi iso ateria ja piste! Ennen töihin lähtöä aamiainen ja ennen nukkumaanmenoa iltapala! Ja sillä sipuli! Nykyään halutaan aina vaan enemmän ja enemmän.
Kommentit (36)
Terveellisempää syödä pienempiä annoksia useamman kerran päivässä. Kyllä työpäivän aikanakin kannattaa syödä, ja silloin vanhaan hyvää aikaan oli kyllä omat eväät mukana tai peräti työpaikan tarjoama ruoka.
Tuota ylihintaista lounasta kompensoi ruokaraha tai ateriakorvaus. Nyt tiedetään paremmin, että on työtehon kanalla parempi syödä säännöllisesti vähän kuin paljon kerralla.
Sama täällä. Kk-tulot ovat vähän yli 5 t€, mutta ei tulisi mieleenkään tuhlata rahoja kalliisiin ravintolalounaisiin. Juuri nyt olenkin työhuoneessani ruokatauolla ja samalla syön tässä mikrossa lämmitettyjä eilisiä ruuantähteitä.
Ennen syötiin työpaikkaruokalassa raskaampia aterioita, nykyään monet ottavat soppa ja salaatti -annoksen ja sitä suositellaan myös ravitsemussuosituksissa.
Vierailija kirjoitti:
Sama täällä. Kk-tulot ovat vähän yli 5 t€, mutta ei tulisi mieleenkään tuhlata rahoja kalliisiin ravintolalounaisiin. Juuri nyt olenkin työhuoneessani ruokatauolla ja samalla syön tässä mikrossa lämmitettyjä eilisiä ruuantähteitä.
Tympisi kyllä pahasti koko päivän nököttää työhuoneessa syömässä eilisen päivän tähteitä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sama täällä. Kk-tulot ovat vähän yli 5 t€, mutta ei tulisi mieleenkään tuhlata rahoja kalliisiin ravintolalounaisiin. Juuri nyt olenkin työhuoneessani ruokatauolla ja samalla syön tässä mikrossa lämmitettyjä eilisiä ruuantähteitä.
Tympisi kyllä pahasti koko päivän nököttää työhuoneessa syömässä eilisen päivän tähteitä.
Heitäpä sille halpa vaihtoehto. Ei tähän aikaan vuodesta viitsi pihallakaan syödä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sama täällä. Kk-tulot ovat vähän yli 5 t€, mutta ei tulisi mieleenkään tuhlata rahoja kalliisiin ravintolalounaisiin. Juuri nyt olenkin työhuoneessani ruokatauolla ja samalla syön tässä mikrossa lämmitettyjä eilisiä ruuantähteitä.
Tympisi kyllä pahasti koko päivän nököttää työhuoneessa syömässä eilisen päivän tähteitä.
Pieni kävely lounaalle työkavereiden kanssa katkaisee päivän kivasti. Ja ainkain meidän lounaspaikka myös työllistää paljon nuoria, joten ajattelen sitä työllisyydenkin kannalla. Ennen niitä töitä oli kaikilla, mutta nyt yrittäjät joutuvat taistelemaan olemassa olonsa puolesta.
Viime(isessä) työpaikassani tein sen mokan, etten osallistunut lounaalle, vaan mutustin eväitä. Olin siis epäsosiaalinen, en kuullut lounaalla työntekoonkin liittyviä keskusteluja, ja jäin ihan ulkopuoliseksi. Sellaiselle on helppo antaa kenkää seuraavissa yt-neuvotteluissa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sama täällä. Kk-tulot ovat vähän yli 5 t€, mutta ei tulisi mieleenkään tuhlata rahoja kalliisiin ravintolalounaisiin. Juuri nyt olenkin työhuoneessani ruokatauolla ja samalla syön tässä mikrossa lämmitettyjä eilisiä ruuantähteitä.
Tympisi kyllä pahasti koko päivän nököttää työhuoneessa syömässä eilisen päivän tähteitä.
Heitäpä sille halpa vaihtoehto. Ei tähän aikaan vuodesta viitsi pihallakaan syödä.
Lounasetu
Tutkimukset kertovat, että lounastauon pitäminen palauttaa jo työpäivän aikana ja vaikuttaa näin jaksamiseen ja hyvinvointiin.
Miksi nykyään syödään ylipäätään mitään!!?? Kyllä sitä vaan nälkävuosina osattiin olla ilman! Piste!
Niin se maailma muuttuu, ei koske Porvoota.
Kun olen työmatkoilla (mitä teen paljon) niin syön yleensä kahdesti päivässä. Aamupalan hotellissa ja lounaan asiakkaan kanssa. Tykkään herätä aikaisin eli olen aamupalalla ensimmäisten joukossa ja asiakkaalla on aika hyvä lounas. Itse asiassa siitäkin pitää karsia ettei syö liikaa.
Tämä rytmi sopii minulle hyvin mikä on hyvä koska illalla ehdin käydä hotellin salilla ja olen kurkkuani myöten täynnä jatkuvaa ravintoloissa syömistä.
Niin, ja olen 190-senttinen 90kg painava mies enkä linnunruokainen 50kg nainen.
Mun äiti siis ollut joku kehityksen edelläkävijä, kun jo 70-luvulla söi lounaansa keskustan ravintoloissa?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sama täällä. Kk-tulot ovat vähän yli 5 t€, mutta ei tulisi mieleenkään tuhlata rahoja kalliisiin ravintolalounaisiin. Juuri nyt olenkin työhuoneessani ruokatauolla ja samalla syön tässä mikrossa lämmitettyjä eilisiä ruuantähteitä.
Tympisi kyllä pahasti koko päivän nököttää työhuoneessa syömässä eilisen päivän tähteitä.
Heitäpä sille halpa vaihtoehto. Ei tähän aikaan vuodesta viitsi pihallakaan syödä.
Lounasetu
Tutkimukset kertovat, että lounastauon pitäminen palauttaa jo työpäivän aikana ja vaikuttaa näin jaksamiseen ja hyvinvointiin.
Jospa ei ole lounasetua. Ja tuleehan se tauko pidettyä, kun kerran syö niitä edellisen päivän tähteitä. Ei se että istuu työhuoneessa tarkoita, että tekisi samalla töitä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sama täällä. Kk-tulot ovat vähän yli 5 t€, mutta ei tulisi mieleenkään tuhlata rahoja kalliisiin ravintolalounaisiin. Juuri nyt olenkin työhuoneessani ruokatauolla ja samalla syön tässä mikrossa lämmitettyjä eilisiä ruuantähteitä.
Tympisi kyllä pahasti koko päivän nököttää työhuoneessa syömässä eilisen päivän tähteitä.
Ei minua vaan tympisi. Ihan järkeväähän se on ottaa eiliseltä jääneet ruuat evääksi töihin seuraavana päivänä. Ei tarvi ostaa eikä erikseen tehdä. Ja mielelläni myös söisin oman huoneen rauhassa kun tykkään syödessäni lukea vaikka kirjaa eikä se seurassa onnistu. Mutta en kehtaa sillä tavalla eristäytyä pienessä työyhteisössä.
En minäkään raski käydä ulkona syömässä lounasta silloin kun olen konttorilla. 10€ päivässä koko vuoden ajan tekee pari tonnia, se on aika paljon rahaa. Usein otan kotoa mukaan edellisen päivän päivällistä jos sitä on jäänyt tai sitten teen jotain muuta kotoa mukaan. Töissä on varalla muutama säilyke, nuudeleita yms. joista voi lämmittää lounaan, jos ei tule muuta mukaan.
Vierailija kirjoitti:
Tuota ylihintaista lounasta kompensoi ruokaraha tai ateriakorvaus. Nyt tiedetään paremmin, että on työtehon kanalla parempi syödä säännöllisesti vähän kuin paljon kerralla.
Verottaja ei salli verovapaan ateriakorvauksen maksamista tavanomaisen ruokailupaikan käyttämisestä.
Mutta tiedän että monilla työpaikoilla maksetaan aterikorvauksia ja jaetaan kirjanpidon ohi lounasseteleitä. Tavallaan työntekijän etu, mutta jos kantautuu verottajan korviin, niin voi tulla vähän kalliiksi.
Vierailija kirjoitti:
Minun nuoruudessani oikeasti KULUTTAVAA työtä tehneet eivät olisi voineet kuvitellakaan tuhlaavansa rahojaan ylihintaiseen lounaaseen, itse tehtyjä eväitäkään ei useinkaan raaskinut käyttää. Päivässä oli yksi iso ateria ja piste! Ennen töihin lähtöä aamiainen ja ennen nukkumaanmenoa iltapala! Ja sillä sipuli! Nykyään halutaan aina vaan enemmän ja enemmän.
Sinun nuoruudessasikin, luultavasti jossain -60,-,70-80-luvuilla ehkä, oli tapana syödä kaksi ateriaa päivässä ihan yleisestikin. Jos sun perheessä ei niin tehty, olitte friikkejä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sama täällä. Kk-tulot ovat vähän yli 5 t€, mutta ei tulisi mieleenkään tuhlata rahoja kalliisiin ravintolalounaisiin. Juuri nyt olenkin työhuoneessani ruokatauolla ja samalla syön tässä mikrossa lämmitettyjä eilisiä ruuantähteitä.
Tympisi kyllä pahasti koko päivän nököttää työhuoneessa syömässä eilisen päivän tähteitä.
Pieni kävely lounaalle työkavereiden kanssa katkaisee päivän kivasti. Ja ainkain meidän lounaspaikka myös työllistää paljon nuoria, joten ajattelen sitä työllisyydenkin kannalla. Ennen niitä töitä oli kaikilla, mutta nyt yrittäjät joutuvat taistelemaan olemassa olonsa puolesta.
Kaikki eivät voi käydä syömässä samaan aikaan työkavereiden kanssa, eikä kaikissa työpaikoissa voi tai saa poistua kesken työpäivän työpaikalta.
Jaa, mistä 1800-luvulta aä olet tänne tipahtanut?