Kohtuulliset ruokamenot kahdelle aikuiselle?
Meitä asuu kotona käytännössä kaksi aikuista, lapsi käy kotona joka toinen viikonloppu eikä ole suuriruokainen. Minulla on ollut kutina, että ruokaan menee tolkuttomasti rahaa ja nyt kun laskin, niin viime kuussa on mennyt yhteensä 1130€. Tästä miehen lounasruokailua on noin 220€ ja lisäksi oli minun ja lapsen yksi yhteinen lounas 60€, mutta tästä jää kotiruualle hintaa vielä 850€. Tämä kuulostaa aika suurelta summalta kun moni lapsiperhekin tulee vähemmällä toimeen.
Minkä verran muilla aikuisilla pariskunnilla menee rahaa ruokaan? Kiinnostaisi erityisesti sellaiset, jotka katsovat syövänsä ihan hyvin, mutta eivät tuhlailevaisesti. Meillä pahin synti taitaa olla kalliit lihat, joita tulee ostettua liian usein ja ehkä liian paljonkin. Lisäksi tulee sorruttua herkkujuustoihin ja leikkeleisiin, joita tulee napsittua pikkunälkään tai sitten herkkuna. Muuten syömme sellaista perusruokaa, missä on joku kala/kana/liha ja sitten kasvislisuke.
Tekisi mieli vähän nipistää noista ruokamenoista, mutta en yhtään hahmota meneekö ihan ankeutuksen puolelle jos pyrkii vaikka johonkin 600€ budjettiin (+ miehen lounaat).
Kommentit (13)
Meillä menee 300 kuukauden ruokiin + lounaisiin ~20 €/viikko.
Syödään aika hyvin, tuosta tulee kuitenkin 5€/päivä per nenu.
Meillä menot ~400€/kk 2 aikuista ja 1kk tenava.
Vähentää vaan lihan määrää ja lisää kasviksia. Aikuiselle n. 2dl/200g hiilareita, 100g lihaa ja 200-300g kasviksia päivässä pitäisi olla ihan riittävä. Annoshintaa tulee n. 1€ lihasta, 30snt hiilareista ja 70snt kasviksista = 2€. Aamupala kananmunaa, kasviksia/hedelmiä ja leipää n. 1€. Kahden ateriat päivässä siis 2*5€=10€. Kuukaudessa ~350€ kun huomioidaan mausteet ja poikkeukset.
Ja ostakaa kauden tuotteita - juurekset halpoja ympäri vuoden, muuten kannattaa pitää silmät auki. Lihaa saa yleensä alennuksella kun menee vanhaksi seuraavana päivänä.
T. Spade
Teen itse lähes kaiken ruoan ja aika tarkalleen noin 150 € / kk / hlö menee jos ei tingi mistään, vaan syö kampasimpukkapastaa, entrecotepihvejä, kinkki- ja intialaissafkaa. Vastapainona sitten kerran- pari kuussa iso mälli kinkkukiusausta, lihasoppaa tms.
Jos lihat vaihtaa halvimpiin vaihtoehtoihin (valmistusaika lisääntyy kun pitää hauduttaa) ja jättää kampasimpukat yms. kalliit 40 € / kg tuotteet pois, saa helposti 75 eurolla kuukaudessa monipuolisen ja terveellisen listan. Mut siis ite pitää tehdä, ei pal budjetti anna myöten maksaa keskinkertaisesta ravintolaruosta ylihintaa.
Meillä menee varmaan jotain 150 euroa viikossa ruokakauppaan, mutta siihen kuuluu jo paperituotteet ja kemikaliotkin.
Harvoin syödään ulkona, kun olen aika epäileväinen ravintolaruuan suhteen. Kotiruokaa laitetaan isompi annos, siitä jää sitten pakastettavaksi tai syödään seuraavana päivänä samaa vähän muunneltuna jos ei ehdi tai viitsi laittaa ruokaa joka päivä.
Ruokamme on aika terveellistä, usein kanaa ja kalaa ja kasviksia. Itse olen aika pieniruokainen, mies sitten syö enemmän pastaa, perunaa ja leipää.
Vierailija kirjoitti:
Meitä asuu kotona käytännössä kaksi aikuista, lapsi käy kotona joka toinen viikonloppu eikä ole suuriruokainen. Minulla on ollut kutina, että ruokaan menee tolkuttomasti rahaa ja nyt kun laskin, niin viime kuussa on mennyt yhteensä 1130€. Tästä miehen lounasruokailua on noin 220€ ja lisäksi oli minun ja lapsen yksi yhteinen lounas 60€, mutta tästä jää kotiruualle hintaa vielä 850€. Tämä kuulostaa aika suurelta summalta kun moni lapsiperhekin tulee vähemmällä toimeen.
Minkä verran muilla aikuisilla pariskunnilla menee rahaa ruokaan? Kiinnostaisi erityisesti sellaiset, jotka katsovat syövänsä ihan hyvin, mutta eivät tuhlailevaisesti. Meillä pahin synti taitaa olla kalliit lihat, joita tulee ostettua liian usein ja ehkä liian paljonkin. Lisäksi tulee sorruttua herkkujuustoihin ja leikkeleisiin, joita tulee napsittua pikkunälkään tai sitten herkkuna. Muuten syömme sellaista perusruokaa, missä on joku kala/kana/liha ja sitten kasvislisuke.
Tekisi mieli vähän nipistää noista ruokamenoista, mutta en yhtään hahmota meneekö ihan ankeutuksen puolelle jos pyrkii vaikka johonkin 600€ budjettiin (+ miehen lounaat).
Jätä leikkeleet pois. Suunnittele yhden kuukauden ruokamenot kerralla.
Meillä on ongelmana se, että mies on vähän nirsompi kuin minä, tai aika paljonkin. Minä syön ihan suosiolla halvempia lihoja (kanansuikaleita ja jauhelihaa) mutta mies on enempi pihvien ja kalan perään. Ne kalliimmat sapuskat saisi puolestani jättää viikonloppuihin. Lounasruokailun kyllä miehelle sallin, koska se on sellainen sosiaalinen tapahtuma, mutta kotiin pitäisi saada lanseerattua jotain arkiruokia, jotka kelpaisivat miehellekin. Liian usein hän tulee kotiin nälkäisenä ja ostaa kaupasta makkarapaketin ja kipollisen salaattia salaattibuffetista.
Ap
Meidän taloudessa on myös lasten lennettyä pesästä enää kaksi aikuista ja rahaa menee ruokakauppaan n. 400-450 euroa kuussa, sisältäen myös pesuaineet, wc-ja talouspaperit, tuorekelmut, leivinpaperit, suodatinpussit jne.
Mielestäni syömme ihan hyvin ja ostamme sitä, mitä mieli tekee, eli emme tingi herkuistakaan.
Suunnittelen kuitenkin aina ruokailut ja kauppalistan etukäteen, katselen myös tarjoukset paikallislehdestä ja aika usein teen ruokaa vaikkapa sellaisesta lihasta, kalasta,tai broilerista joka on tarjouksessa.
Kasviksia niin tuoreena, kuin keitettynä/paistettuna syömme jokaisella aterialla.
Eineksiä, tai puolivalmiita ruokia emme syö. Leivon suolaista ja makeaa pari kertaa viikossa.
Lauantaisin ja sunnuntaisin teen ateriat jälkiruokineen pidemmän kaavan mukaan ja silloin valmistan tarkoituksella isommat annokset, joista syömme sitten seuraavalla viikolla maanantaina ja tiistaina vielä toiseen kertaan. Keskiviikkoisin ja torstaisin teen jotain simppeliä niin, että syömme sen kerralla ja siitä jää miehelle seuraavalle päivälle evästä. Perjantaisin teemme alkavan viikonlopun ja saunapäivän kunniaksi hyvin usein pellillisen pizzaa, tai suolaista pannukakkua, kinkkupiirakkaa tmv.
Tähteeksi jääneet ruoat mies vie töihin ja lämmittää jämät siellä. Hänellä on tämän lisäksi mukana myös leipää, hedelmiä ja jogurttia. Todella hyvin harvoin olemme joutuneet heittämään mitään ruokaa roskiin, koitan tehdä ruokaa niin, että ei miehenkään tarvitse montaa päivää samaa syödä eväänä. Itse kotoa käsin yrittäjänä työskentelevänä syön päivällä lähinnä hedelmiä, palan juustoa tms. pientä, joten omaan päiväruokailuuni ei tarvitse sen kummemmin varata mitään.
250-350 euroa/kk emme käytä eineksiä.
400-500e / kk ja tuohon kuuluu 2 aikuista ja vauva. En osaa eritellä paljonko tuosta on pelkkä ruoka kun ton verran menee Prismaan, kuuluu siis vessapaperit saippuat dödöt jne myös tuohon.
Vierailija kirjoitti:
... tulee kotiin nälkäisenä ja ostaa kaupasta makkarapaketin ja kipollisen salaattia salaattibuffetista.
Ap
Omat vinkit tässä tapauksessa ovat pulled pork (tee itse esim. sunnuntaina), lohi (osta iso filee, paista osa, graavaa osa) ja lihasuikaleet. Kannattaa myös tosissaan koluta paikallisen pikkumarketin hyllyiltä alennuksessa olevia lihoja - meidän marketissa -30% päivää ennen viimeistä käyttöpäivää.
Kana maistuu nirsommille leivitettynä.
Ylipäätään ehdottaisin kahdenkeskistä neuvottelua niin että saatte sovittua kuinka paljon kalaa/kanaa/possua/nautaa/jauhista/kasviksia ruuan pääaineena.
Spade
Meillä taitaa pahin ongelma olla siinä, että olemme jääneet koukkuun Ruoholahden Citymarkettiin. Prismaan ei koskaan mennyt niin paljon rahaa kuin tuonne, kun eihän sieltä edes löydä mitään hyvää! Ja alkuun kävimme Ruoholahden Citymarketissa vain jouluna, pääsiäisenä ja juhannuksena, silloin kun halusimme pöydän koreaksi hinnasta riippumatta. En tiedä missä vaiheessa tämä on livennyt niin, että siitä on tullut meidän pääasiallinen ruokakauppa. Ja miten tästä saisi nyt itsensä (tai miehensä) totutettua pois.
Ap
Oma mies syö aina omat eväät töissä. Siinä säästää ison summan rahaa. Itse jäin eläkkeelle alkuvuodesta ja kun olin töissä söin myös omat eväät. Joskus jonkun keittolounaan.
Itse kun tekee mahdollisimman pitkälle. Kuten leivät yms niin pääsee pitkälle. Punaisilla lapuilla leimattuna pakkauksia ostetaan lähes AINA.