voiko oliiviöljyn korvata rypsiöljyllä?
Ainakin kaikki ne oliiviöljyt, mitä minä olen maistanut ovat aivan kamalan makuisia.
Nyt pitäisi tehdä omatekoista majoneesia. Sopiiko siihen rypsiöljy?
Kommentit (20)
Majoneesi kyllä alunperin tehdään oliiviöljystä. Majoneesi on satoja vuosia vanha keksintö ja ihmisravinnoksi kelpaavaa rypsiöljyä on ollut jostain 70-luvulta saakka. Kaupan majoneesit tehdään rypsiöljyyn vain koska se on halvempaa.
Jos ap ei ole löytänyt suunmukaista oliiviöljyä hän on kokeillut liian halpoja. Ne on yleensä kitkeriä. Oliiviöljyn täytyy myös olla tummassa lasipullossa tms. valoa läpäisemättömässä pakkauksessa tai se on pilalla ennen kuin edes avaat sen.
Vierailija kirjoitti:
Majoneesi tehdään rypsiöljystä.
Eikä tehdä. Valmiissa majoneesissa on rypsiöljyä, mutta ei omatekoista sillä kannata pilata.
Vierailija kirjoitti:
Ainakin kaikki ne oliiviöljyt, mitä minä olen maistanut ovat aivan kamalan makuisia.
Nyt pitäisi tehdä omatekoista majoneesia. Sopiiko siihen rypsiöljy?
Ei sovi rypsiöljy.
Vierailija kirjoitti:
Eikös majoneesi nimenomaan tehdä rypsiöljystä eikä mistään oliiviöljystä?
Oliiviöljyä siihen tulee.
Minä teen amerikkalaistyylisen majoneesin kirkastettuun (huoneenlämpöiseen) voihin. Mies ja poika tykkää!
Riippuu siitä mihin sen majoneesin aikoo käyttää. Itse käytän kaikissa välimerellisissä kokkailuissa oliiviöljyä ja vain sitä, mutta jos teen vaikka jotain venäläistä majoneesipitoista salaattia, niin teen majoneesin auringonkukkaöljystä. Siinä on mieto neutraali maku.
Makuasia ja itse en koskaan käytä missään oliiviöljyä ja teen paljon ruokaa
Vierailija kirjoitti:
Majoneesi on satoja vuosia vanha keksintö ja ihmisravinnoksi kelpaavaa rypsiöljyä on ollut jostain 70-luvulta saakka.
Rypsin sukuisten kasvien siemenistä on öljyä kyllä puristettu jo satoja vuosia, esim. naurisöljy tunnetaan jo keskiajalta, ja ihan elintarvikkeena.
Vierailija kirjoitti:
Riippuu siitä mihin sen majoneesin aikoo käyttää. Itse käytän kaikissa välimerellisissä kokkailuissa oliiviöljyä ja vain sitä, mutta jos teen vaikka jotain venäläistä majoneesipitoista salaattia, niin teen majoneesin auringonkukkaöljystä. Siinä on mieto neutraali maku.
Auringonkukkaöljy on yksi haitallisimmista öljyistä. Vaikka sitä venäjällä paljon käytetään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Majoneesi on satoja vuosia vanha keksintö ja ihmisravinnoksi kelpaavaa rypsiöljyä on ollut jostain 70-luvulta saakka.
Rypsin sukuisten kasvien siemenistä on öljyä kyllä puristettu jo satoja vuosia, esim. naurisöljy tunnetaan jo keskiajalta, ja ihan elintarvikkeena.
Siemenöljyt ovatkin huonoja öljyjä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Majoneesi tehdään rypsiöljystä.
Eikä tehdä. Valmiissa majoneesissa on rypsiöljyä, mutta ei omatekoista sillä kannata pilata.
Ennen rypsiöljyhypeä käytettiin mm. auringonkukkaöljyä. Rypsiä en keittiööni huoli.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Majoneesi tehdään rypsiöljystä.
Eikä tehdä. Valmiissa majoneesissa on rypsiöljyä, mutta ei omatekoista sillä kannata pilata.
Ennen rypsiöljyhypeä käytettiin mm. auringonkukkaöljyä. Rypsiä en keittiööni huoli.
En kyllä käyttäisi auringonkukkaöljyäkään.
Vierailija kirjoitti:
Majoneesi on satoja vuosia vanha keksintö
Mistä tuo tieto majoneesin iästä? Ethän sekoita aioliin?
Vierailija kirjoitti:
Ainakin kaikki ne oliiviöljyt, mitä minä olen maistanut ovat aivan kamalan makuisia.
Nyt pitäisi tehdä omatekoista majoneesia. Sopiiko siihen rypsiöljy?
Ihan samalla tavalla, kun korvaisit sen polttoöljyllä. Rypsiöljy soveltuu poltettavaksi tai vaikkapa moottorin voiteluun, mutta ruokatarvike se ei ole.
Rypsiöljy sopii majoneesiin oikein hyvin. Oliiviöljy maistuu läpi, joten jos ei sen mausta tykkää, niin miksi sitä pitäisi käyttää?
virgin oil pastoihin, salaatteihin jne
Oliiviöljyä saa myös Extra mild esim. Borges extramild. Itse käytän sitä kun teen omaa levitettä voista.
Rypsiöljystä saa verisuonet tukkoon kuten muistakin siemenöljyistä. Kannattaa tehdä majoneesi sulatettuun voihin.
Eikös majoneesi nimenomaan tehdä rypsiöljystä eikä mistään oliiviöljystä?