Mitä kasvissyöjät grillaa? Mistä tykkäätte? Ei tofuja ja mifuja ym keinotekoista!
Jotain luonnollista ja hyvää?
Ajattelin:
Herkkusieniä
Maissia
Paprikaa
Kesäkurpitsaa
Mistä saa vatsan täyteen?
Kommentit (10)
Halloumi on hyvää, jos juustoa syötte. Ananas ja sipuli ja peruna myös hyviä. Tykkään grillata itse marinoitua tofua tai vegemakkaraa, koska ne maistuvat ja täyttävät hyvin.
Esim. perunanyyttejä, fetanyyttejä, täytettyjä herkkusieniä, kasvisvartaita halloumilla, hampurilaisia vaikka mustapapupihvillä.
Mä grillaan nimenomaan noita mainitsemiasi. En tykkää oikein "lihankorvikkeista", kun olen niin pitkään ollut syömättä makkaroita yms muutenkin. Mutta toki jos proteiinia haluaa grilliruualta, niin jotain tuollaista pitänee valita mukaan, itse en ole niin tarkka joka aterialla. Mutta periaatteessa mikä tahansa kasvis melkein käy: kukkakaali, kirsikkatomaatti, kiinankaali, munakoiso, bataatti.. Jos se proteiini on välttämätöntä, niin pakkasesta löytyy hyvä valikoima erilaisia kasvispullia- ja pihvejä. Seitan taitaa olla aika suosittua grilliruokaa, en ole itse maistanut.
Maissit tomaatit ja herkkusienet nam!
Vierailija kirjoitti:
En tiiä mutta meille tuli kesällä yksi vieras joka on kasvissyöjä ja se söi just noita kasviksia mitä olin grillannut. Se tuijotti sillä silmällä meidän makkaroita ja narisi "missä on MUN proteiinit?'
Sanoin että tossa on ihania kasviksia, syö niitä. Näytti nyrpeetä naamaa.
Se oli vihje, joka meni ohi. Se oli ihan valmis nielemään sun proteiinisuihkauksen.
Täytettyjä sieniä(portobello/herkkusieni), paprikaa, kesäkurpitsaa...
1. täyte: couscous, aurinkokuivattua tomaattia, oliiveja, valkosipulia ja tuorejuustoa.
2. täyte: pilkottuja sieniä (esim jalat), ruohosipulia, itsetehty tofu/tuorejuusto.
Seitaniakin mies tekee itse, että sitä on pakkasessa aina erilaisissa muodoissa. Grillissä se toimii lastuina, vahvasti maustettuna, pitaleivän, salaatin ja kastikkeiden kanssa.
Itselle on tärkeetä kanssa ns. kastikkeet. Eli maustamatonta jogurttia ja mausteita. Aika usein teen tsatsiki tyyppisen: jogua, valkosipulia, minttua ja suolaa, löräys hunajaa.
Avokadoja mössöksi ja maustaa. Muistaa pitää avokadon siemenen tarjoiluastiassa niin ei tummu.
Erilaisia salsoja voi tehdä.
Ei vaadi, mutta aina on lisänä jotain perunaa. Foliossa grillattua, röstiä, keitetyt potut, lohkoja..
Me emme ole vegejä, mutta tykätään kokata ja onhan noita vegekavereita paljon.
Maissia, halloum-juustoa, kasvisnyyttejä/vartaita, marinoitua munakoisoa, falafelpyöryköitä, täytettyjä paprikoita/tomaatteja, perunoita, sipulia... Lisäksi jogurtti/kermaviilikastikkeita, maustevoita, paahdettuja pähkinöitä jne.
Minun grillaamiseni riippuu siitä, mikä vuodenaika on. Mutta tykkään esim parsasta, latva-artisokasta, erilaisista juureksista, tomaatista, paprikasta, munakoisosta (etekin juuston kanssa) kesäkurpitsasta. Helppoa grillattavaa on myös esim falafel- tai kasvispyörykät, joita voi ostaa valmiinakin. Paprikoiden tai kesäkurpitsojen täyteeseen voi laittaa pähkinöitä, papua tai herneitä, jos tarvii sitä psoteiinia.
Sieniä en syö, enkä soijaa enkä miueluusti tofua (koska tosi harvat osaavat valmistaa sitä)
Vegaanina grillaan erilaisia vihanneksia itsetehdyn marinadin kanssa ja perunanyyttejä. Vihannesten kylkeen teen erilaisia kastikkeita ja tahnoja, käyttäen papuja, avokadoa jne. Aika harvoin tulee käytettyä tofua tai muita vastaavia.
En tiiä mutta meille tuli kesällä yksi vieras joka on kasvissyöjä ja se söi just noita kasviksia mitä olin grillannut. Se tuijotti sillä silmällä meidän makkaroita ja narisi "missä on MUN proteiinit?'
Sanoin että tossa on ihania kasviksia, syö niitä. Näytti nyrpeetä naamaa.