Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

En laita pastan keitinveteen ikinä suolaa

Vierailija
25.09.2017 |

Makuero on olematon. Sitä paitsi pasta on lisuke, ei pääruoka. Sitä kuuluu täydentää kastikkeella.

Kommentit (24)

Vierailija
1/24 |
25.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pasta on italiasta.

Vierailija
2/24 |
25.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ai kuinka jännää. Kiitos, että jaoit tämän tiedon meille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/24 |
25.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

En laita minäkään, enkä välttämättä edes kastikkeella täydennä, ellei ketsuppia lasketa kastikkeeksi.

Vierailija
4/24 |
25.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä taas laitan reilusti suolaa ja eron kyllä huomaa. Tietty jos sitä suolaa heittää vaan pienen ripauksen niin eihän se missään maistu mutta pastavesi pitäisi suolata meriveden makuiseksi.

Vierailija
5/24 |
25.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tulee paljon terveellisempää pastaa ilman suolaa. Parasta käyttää myös ainoastaan puhtaasta suomalaisesta viljasta tehtyjä makarooneja. Eivät ole niin oudon makuisia ja hajuista kuin ne ulkomaan pastat.

Vierailija
6/24 |
25.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja sen varmasti maistaa. Te olette vain itse tottuneet mauttomiin litkuihinne, ja kuvittelette että ne on ok.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/24 |
25.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laadukasta pastaa ja ainakin itämeren vahvuinen keittovesi ja tulee herkkua. (Yleensä italialaista pastaa, suomalainen ei ole tehty al denteksi keitettäväksi, vaan jää jotenkin ällöksi)

Vierailija
8/24 |
25.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos syön (laadukkaan) spaghetin välipalana oliiviöljyn kanssa, keitän sen ilman suolaa, mutta pyöräytän myllystä suolia ja mustapippuria siihen päälle. Muutoin aina suolaa keitinveteen, eikä koskaan öljyä (eikä liemikuutioita).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/24 |
25.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

En minäkään aina laita koska ei se suola oikein siitä vedestä imeydy. Spagettiin tulee aina laitettua jo keitinveteen kun siihen suolan lisääminen jälkikäteen on niin vaikeaa. Sen sijaan pieniin makarooneihin voi ihan hyvin ripotella suolaa päälle keittämisen jälkeen ja pyöritellä ne sekaisin niin, että se leviää tasaisesti. Tai sitten jos maustaa voilla tai parmesaanilla, niin ei suolaa erikseen tarvitakaan. Mutta suolaton pasta on mautonta ja osoitus kokin kyvyttömyydestä.

Vierailija
10/24 |
25.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos tuntuu ettei imeydy niin ostakaa jotain vähän laadukkaampaa italialaista pastaa ja tehkää ihan oppikirjan mukaan oikealla vesi + suola suhteella niin näette eron.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/24 |
25.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tulee paljon terveellisempää pastaa ilman suolaa. Parasta käyttää myös ainoastaan puhtaasta suomalaisesta viljasta tehtyjä makarooneja. Eivät ole niin oudon makuisia ja hajuista kuin ne ulkomaan pastat.

No sitä suomalaista pask.. anteeksi pastaa ei kyllä saa alas. Meillä syödään vain italialaista ja al dente, muu on höttömössöä. Suolaa en käytä minäkään, kun tuppaa kastikkeissa olemaan niin paljon suolaa.

Vierailija
12/24 |
25.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

En laita minäkään suolaa pastaveteen, enkä perunoiden keitinveteen, enkä edes kaurapuuroon. Saan sitä suolaa muualta ihan tarpeeksi, ja varmaan liikaakin, juustoista ja leivästä esimerkiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/24 |
25.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tämä keskustelu on pastan jauhantaa. Toivottavasti tätä ei poisteta.

Vierailija
14/24 |
25.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ja sen varmasti maistaa. Te olette vain itse tottuneet mauttomiin litkuihinne, ja kuvittelette että ne on ok.

Suolaa syödään nykyään liikaa jokatapauksessa, joten hyvähän se vain on, jos osa ihmisistä kykenee nauttimaan ruuasta ilman että siihen on tungettu kilo suolaa antamaan makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/24 |
25.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Tulee paljon terveellisempää pastaa ilman suolaa. Parasta käyttää myös ainoastaan puhtaasta suomalaisesta viljasta tehtyjä makarooneja. Eivät ole niin oudon makuisia ja hajuista kuin ne ulkomaan pastat.

No sitä suomalaista pask.. anteeksi pastaa ei kyllä saa alas. Meillä syödään vain italialaista ja al dente, muu on höttömössöä. Suolaa en käytä minäkään, kun tuppaa kastikkeissa olemaan niin paljon suolaa.

Itse käytän suomalaista täysjyväpastaa, enkä käytä suolaa. Ja kyllä muuten maistuu täysjyväpasta paljon paremmalle kuin vaalea jauhomössö, vaikka jälkimmäinen olisi kuinka al dente.

Vierailija
16/24 |
25.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Heh, itseasiassa pasta on italialaisten mielestä juurikin se pääosan esittäjä pastaruoassa. Soossi on vaan lisämauste.

Vierailija
17/24 |
25.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

En laita pastan keitinveteen suolaa enkä ruokaöljyä, enkä paista edes pannulla paistettavia ruokiakaan öljyssä. Lihaan/kalaan/soijaan/tofuun/hyönteisiin kyllä lisään suolaa.

Vierailija
18/24 |
25.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Minä taas laitan reilusti suolaa ja eron kyllä huomaa. Tietty jos sitä suolaa heittää vaan pienen ripauksen niin eihän se missään maistu mutta pastavesi pitäisi suolata meriveden makuiseksi.

Juurikin näin, pastan keitinveteen laitetaan reilusti suolaa. Keitinvettä hyödynnetään tomaattikastikkeen teossa , tai sitten ei. Carbonaraan sotketaan sekaan pastan hieman jäähdyttyä 2 kananmunaa.

Vierailija
19/24 |
25.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Heh, itseasiassa pasta on italialaisten mielestä juurikin se pääosan esittäjä pastaruoassa. Soossi on vaan lisämauste.

Ja soossi on tomaateista ja suolaisesta keitinvedestä tehty kastike. Parmesaani kuuluu pastaan lisäksi, kerma taas missään nimessä ei, jos italialaista meinaa.

Vierailija
20/24 |
25.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

En itsekkään laita. Luulis, että tällänen perusterveysjuttu olisi kaikkien tiedossa ja käytössä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi kuusi neljä