Lehtikaalista tuli kitkerää ja sitkeää
Öljyssä paistinpannulla tein, jonkin aikaa haudutin. Missähän vika, liian kauan vai liian vähän aikaa..mistä tuo kitkeryys. En muista että ennen olisi tullut sellaista.
Kommentit (8)
Oman kokemuksen mukaan tulee parempaa lyhyellä kypsennyksellä. Joskus tein wokkia sellaisen ohjeen mukaan jossa lehtikaalia ensin ryöpättiin enkä ollut tyytyväinen lopputulokseen. Nykyisin laitan wokkiin ihan loppuvaiheessa, lähinnä vain lämmittäen sen (pari min.).
Lykkää se lehtikaali blenderiin, raakana tai vaikka kypsänäkin. Tulee hyvä vihersmoothie lisäämällä eri aineksia sekaan. Youtubessa paljon ohjeita. Jos tykkää makeasta, niin omenaa, päärynää, banaania sekaan tms. Viikunakin käy liotettuna.
Jos ei ole tehosekoitinta smoothien tekoon, niin sauvasekoitinkin käy, kun tekee pienempiä määriä.
Kaalit saattavat muuttua säilytyksessä kitkeriksi, jos niissä on mekaanisia vaurioita.
Ilmiön havaitsee helposti kun ottaa keräkaalista palan ja vertaa sitten miltä samasta kaalista otettu pala maistuu parin päivän päästä. Kaalin tarkoituksena on maistua pahalta, jotta tuholaiset eivät söisi sitä.
Itse poistan aina lehden paksuimman sisus"juuren" (mikälie nimeltään), se on se lehtikaalin kitkerin osa.
Vierailija kirjoitti:
Itse poistan aina lehden paksuimman sisus"juuren" (mikälie nimeltään), se on se lehtikaalin kitkerin osa.
Ruoti.
Kokki?