Ns. monipuolinen syöminen on täysin ylimainostettua
Yksinkertainen ruoka, josta kuitenkin saa kaikki tarvittavan ravinnon, on parasta ruuansulatuksen ja suoliston kannalta. Se ei tarkoita sitä, että syödään joka päivä vuoden ympäri samaa ruokaa. Suomen oloissa se tarkoittaa, että syödään vuodenaikojen mukaista ravintoa. Kesä ja syksy on tuoreiden maanpäällisten kasvisten aikaa, loppusyksy ja talvi syödään juureksia. Nämä kasvisten osalta. Kesä on kalansyöntiaikaa, syksy ja talvi on lihapatojen syöntiin hyvä aika. Tässä vain muutama ajatus siihen, että ei joka päivä tai edes joka vuodenaikana tarvitse olla kymmeniä eri laatuja tarjolla saadakseen tarpeellisen ravinnon.
Kommentit (7)
Vierailija kirjoitti:
Syön kanaa, tummaa riisiä, raejuustoa ja salaattia oliiviöljyllä. Vitskut, protskut ja omegat purkista. Veriarvot 5/5 ja kroppa kuin kreikkalaisella jumalalla.
Tarkoitinkin ihan tervettä syömistä.
Ruoka on paljon muutakin kuin ravintoa. Se on tapakulttuuria, taidetta, inspiraatiota, nautinnon lähde, esteettinen elämys jne.
Mielestäni kuvailit kylläkin tuossa varsin monipuolista syömistä. Nyt sesongissa ovat mm. puna-, kelta- , raitajuuret, nauriit, porkkanat, kyssäkaalit, punakaali, valkokaali, kukkakaali, parsakaali, sienet, puolukat jne. Näistä moni suomalainen syö vain porkkanaa, koska sienet ja puolukat ovat "pahoja" kuten kaalitkin eikä niistä nyt edes mitään ruokaa voi tehdä. Joo ja kala on tietty tosi pahaa myös.
Ei kai kukaan monipuolisella syömisellä ymmärräkään sitä, että syödään vaihtelevasti erityyppisiä makkaroita ja valkoisesta vehnäjauhosta tai perunoista tehtyjä tuotteita. Monipuolinen syöminen ei ole sitä, että tänään syödään muusia, huomenna ranskalaisia ja ylihuomenna keitettyjä perunoita. Se on juuri sitä, että tänään porkkanaa, huomenna punajuurta ja ylihuomenna naurista jne.
Mä en elä syödäkseni vaan syön elääkseni.
Itse syön kaikkea perusruokaa josta pidän. syön yleensä samoja ruokia pitkin viikkoa. Yleensä jotain lihaa jossain muodossa, perunaa ja pastaa, harvemmin riisiä. Proteiini ja viherjauheita, vitamiinilisää lisäksi ja ajoittain jotain vitamiineja. Hedelmiä vähän miten sattuu maistumaan. Kasviksia jos ne kuuluu itse ruokaan. Joskus syön kaurapuuroa, ehkä myös jotain jogurttia, rahkaa tai raejuustoa mutta harvemmin. Leipää iltasella menee täytteineen joskus. Maitoa puolisen litraa päivässä. Kahvin kanssa kermaa. Karkit ja pikaruoka kuuluu viikkoon johonkin kohtaan.
ap:n monipuolisuustasolle ei moni suomalainen pääsekään. Meillä pitää olla etelän banaaneja tarjolla, koska ihmiset eivät osaa syödä kotimaisia vitamiineja. Kalassa on piikkejä, joten pitää saada jauhettua säilyketonnikalaa purkista, se näyttää ja maistuu mahd. vähän kalalta.
Vierailija kirjoitti:
Syön kanaa, tummaa riisiä, raejuustoa ja salaattia oliiviöljyllä. Vitskut, protskut ja omegat purkista. Veriarvot 5/5 ja kroppa kuin kreikkalaisella jumalalla.
Sama täällä. Tosin lounaan syön aina siitä mitä on ruokalassa tarjolla, että ei aivan samaa safkaa joka päivä. Mutta kuten alapeukuista nähdään, niin ei tälläinen ruokailu ole sopivaa. Pitäisi olla joka päivä eri sapuskaa, vaikka ei kiinnosta yhtään mitä suuhun laittaa.
Syön kanaa, tummaa riisiä, raejuustoa ja salaattia oliiviöljyllä. Vitskut, protskut ja omegat purkista. Veriarvot 5/5 ja kroppa kuin kreikkalaisella jumalalla.