Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Avaamaton kaupan vadelmahillopurkki parasta ennen 3/2016. Onkohan vielä ok makuista? Maistaisitko itse?

Vierailija
26.08.2017 |

Nimim, hyllyjen siivousta

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
26.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos hillossa ei ole näkyvää muutosta (hometta tms.) ja jos haju on ihan tavallinen eikä tunkkainen/mätä, niin maistaisin ja käyttäisin, jos ei ole makuvikaa. Nuo päiväykset on tunnetusti sen säilyvyyden minimin ajan, tuohon asti takaavat laadun. Ei tiiviissä tölkissä säilytetty sokerihillo miksikään mene parissa vuodessa.

Vierailija
2/18 |
26.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hajuaisti ja makuaisti on lähekkäin. Haistat kyllä onko kelvollista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
26.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Avaamattomassa melko lailla luottaisin että voi käyttää, kun parasta ennen -päiväys on.

Vierailija
4/18 |
26.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

En kyllä enää vuoden (saati puolentoista, niinkuin ap:lla) vanhaa käyttäisi, muutama kk vanha avaamaton tuote, joka on ok, menisi.

Vierailija
5/18 |
26.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Botuliini mahtaa olla suurin riski tuossa, googlaile ja pohdi sen perusteella kannattaako.

Vierailija
6/18 |
26.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Katsoit jo varmaankin kannen eli ettei se ole koholla. Monet lasipurkeissa olleet säilykkeet ovat osoittautuneet syötäviksi, päivämäärät vain takaavat säilyvyyden. Komerossa säilyy hyvin, harva täällä pitää purkkejaan kuumassa auringonvalossa :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
26.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen itse köyhänä syönyt sokerihilloa, joka tuotakin vanhempaa. Purkki avattu, ollut jääkaapissa tosin koko ajan. Vadelmahilloa sekin oli, tosin marjoilla tuskin on väliä.

Vierailija
8/18 |
26.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Botuliini mahtaa olla suurin riski tuossa, googlaile ja pohdi sen perusteella kannattaako.

Hillo kuumennetaan ja purkitetaan kuumana (teolliset killot kuumennetaan vielå purkissa). Jos purkki todella on avaamaton, siellä ei ole botuliinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
26.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kansi ei ole koholla ja purkin sisällepäin katsoessa näyttää tavalliselta. Maistan tänään lusikallisen ja raportoin tänne. 

Mulla on voimakas inho kaikkea kohtaan joka saattaisi olla vähän pahanmakuista / pilaantunutta jo...Muuten olisin jo maistanut.

ap

Vierailija
10/18 |
26.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kansi ei ole koholla ja purkin sisällepäin katsoessa näyttää tavalliselta. Maistan tänään lusikallisen ja raportoin tänne. 

Mulla on voimakas inho kaikkea kohtaan joka saattaisi olla vähän pahanmakuista / pilaantunutta jo...Muuten olisin jo maistanut.

ap

Vähän kummallista, jos tuollainen inho on, niin miksi pitää väkisin mennä maistamaan, kun kaupasta saisi parilla eurolla uuden purkin?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
26.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kansi ei ole koholla ja purkin sisällepäin katsoessa näyttää tavalliselta. Maistan tänään lusikallisen ja raportoin tänne. 

Mulla on voimakas inho kaikkea kohtaan joka saattaisi olla vähän pahanmakuista / pilaantunutta jo...Muuten olisin jo maistanut.

ap

Vähän kummallista, jos tuollainen inho on, niin miksi pitää väkisin mennä maistamaan, kun kaupasta saisi parilla eurolla uuden purkin?

Samaa mietin.

Eikä niitä päiväyksiä kai niihin ihan arpomalla laiteta, toista vuotta vanha päiväys jo, vaikkei olisi suorastaan pilalla niin ei se enää priimaakaan taatusti ole.

Vierailija
12/18 |
26.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

En varmaan viitsisi edes maistaa, tekee pahaa ajatus noin vanhasta hillosta. Mutta on kai se mahdollista, että hillo on vielä syömiskelpoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
26.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Nimim, hyllyjen siivousta

Ei se miksikään ole mennyt jos on huoneenlämmössä avaamattomana kaapissa. Nykyisin vaan kaikissa elintarvikkeissa pitää olla joku parastaennen päiväys.

Vierailija
14/18 |
26.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hauska sattuma, juuri tänään söin loppuun avatun vadelmahillopurkin, jossa oli parasta ennen päiväys maaliskuussa -17.  En muista milloin olen avannut sen, varmaan viime vuoden puolella. Katsotaan tuleeko vatsanväänteitä. Yksin kun asuu niin en saa läheskään kaikkea aina käytettyä loppuun ja harmittaa heittää tavaraa roskiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
26.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ihme, että biojäteastiat täyttyvät. Vielä 50 vuotta sitten luotettiin omiin aisteihin, ei päivämääriin. Ei silloinkaan nykyistä enempää ruokamyrkytyksiä sairastettu,koska pahanhajuiset säilykkeet jätettiin maistamatta.

Vierailija
16/18 |
26.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kansi ei ole koholla ja purkin sisällepäin katsoessa näyttää tavalliselta. Maistan tänään lusikallisen ja raportoin tänne. 

Mulla on voimakas inho kaikkea kohtaan joka saattaisi olla vähän pahanmakuista / pilaantunutta jo...Muuten olisin jo maistanut.

ap

Vähän kummallista, jos tuollainen inho on, niin miksi pitää väkisin mennä maistamaan, kun kaupasta saisi parilla eurolla uuden purkin?

Samaa mietin.

Eikä niitä päiväyksiä kai niihin ihan arpomalla laiteta, toista vuotta vanha päiväys jo, vaikkei olisi suorastaan pilalla niin ei se enää priimaakaan taatusti ole.

Tiesitkö että parasta ennen -päiväysten poistamista on suunniteltu?

https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/eu-muistio-julki-parasta-…

Parasta ennen on kai melko tavalla arpomista, viimeinen käyttöpäivä on sitten eri asia, ja niitä itse noudatan hyvin tarkasti.

Parasta ennen -päiväthän on esim. säilykkeissä alun pitäenkin vuosien päässä. Voisi ajatella että jos juuri valmistettuna päiväykseen on joku 10 vuotta, ei ehkä hyvissä olosuhteissa ole mitään syytä epäillä että tuote olisi vaarallista vuosi-puolitoista senkään jälkeen.

Tosin epäilen vähän ettei päivämäärien poistaminenkaan ole hyvä ratkaisu, osa voisi heittää nopeamminkin pois kun ei muista ostinko viime kuussa vai 20 vuotta sitten.

Vierailija
17/18 |
26.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kansi ei ole koholla ja purkin sisällepäin katsoessa näyttää tavalliselta. Maistan tänään lusikallisen ja raportoin tänne. 

Mulla on voimakas inho kaikkea kohtaan joka saattaisi olla vähän pahanmakuista / pilaantunutta jo...Muuten olisin jo maistanut.

ap

Vähän kummallista, jos tuollainen inho on, niin miksi pitää väkisin mennä maistamaan, kun kaupasta saisi parilla eurolla uuden purkin?

Samaa mietin.

Eikä niitä päiväyksiä kai niihin ihan arpomalla laiteta, toista vuotta vanha päiväys jo, vaikkei olisi suorastaan pilalla niin ei se enää priimaakaan taatusti ole.

Kaikissa elintarvikkeissa vaan pitää olla joku päiväys. Eihän jauhoissa esimerkiksi ennen ollut lainkaan päiväystä, saati jossain makaroonissa. Säilykkeethän säilyy oikeasti kymmeniä vuosia, mutta silti niissäkin taitaa olla vain kolmen vuoden päiväykset.

Vierailija
18/18 |
26.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei ihme, että biojäteastiat täyttyvät. Vielä 50 vuotta sitten luotettiin omiin aisteihin, ei päivämääriin. Ei silloinkaan nykyistä enempää ruokamyrkytyksiä sairastettu,koska pahanhajuiset säilykkeet jätettiin maistamatta.

Ei silloin ollut kersoillakaan sitä ja tätä allergiaa ja rupea, koska bakteerikanta ja altistus sille oli aivan toista kuin nykyään. Asuttiin paljolti maalla, oli kaikenlaisia elikoita niin kotona kuin luonnossa (jossa leikittiin sisällä tetokonepelin edessä kököttämisen sijaan), ei oltu ylihygieenisiä käsidesien kanssa, maalla oli paljon vielä ulkohuusseja, lisäaineita ei tungettu ruokiin koska ei ollut eineksiä ja pikaruokamoskaakaan samaan malliin kuin nykyään.

Että vaikka silloin olisi syönytkin (ja taatusti syötiin) pilaantunuttakin ruokaa, siitä ei kummempia tullut koska normaali bakteerikanta. Nyt siivotaan bakteerituhoojalla, pestään kädet turhakelaitteella jolla ei tarvitse koskea saippua-annostelijaan ja käsidesiä sen jälkeen, pyykinpesussa lorotetaan bakteerinpoistajaa koneeseen, ollaan kauhuissaan jostakin p-kasta ponitapahtumassa (yllätys joillekin kun siellä on peetä että voikamalasentäänmitäsielläoli) tai jos penska koskee johonkin matoon.

Että uskallan väittää aikaisemmin syödyn enemmän pilaantunutta ruokaa kuin nykyään, mutta koska em. syyt, silloin ei mitään siitä tullut mutta nykyään on heti kauhea härdelli kun päivän vanhaa haistaakin.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kahdeksan kuusi