Juhliin kaksi salaattia ja kaksi suolaista piirakkaa, millaisia??
Jos tekee ed mainitulla tavalla, niin mitä suosittelitte mistä nuo väsäisi? Siten, että yksi olisi kasvista, yksi vaikka kalaa... yms. eli että kaikille olisi jotain sopivaa. Ideoita? Kiitos :)
Kommentit (19)
No yksi voisi olla pizzapiirakka, jauhelihaa, tomaattia ja juustoa, pohjaksi hiivapohjainen vehnäjauhetaikina.
Se näyttää suunnilleen tällaiselta (tuo ei ole minun tekemäni):
http://3.bp.blogspot.com/_35z1kw-K4bI/TP4TkDc_H6I/AAAAAAAAAVo/3fKLldJf4…
T. Lidl-mies
Kanasalaatti, kinkkupastasalaatti
Lohikatkarapupiirakka, kasvispiirakka
Vierailija kirjoitti:
Minä teen aina salaattibuffan. Ihmiset saa itse yhdistellä. Piiraista toisen tekisin gluteenittoman laktoosittoman kasvisversion. Toinen voi olla sitten vaikka kalaa.
Hyvä vinkki, etenkin jos ruokailijoita on sen verran vähän ettei jonottamisesta tule ongelmaa. Tuosta "erityis"- piirakasta pitää vaan tehdä niin houkutteleva että maistuu kaikille. Miten olisi vaikka kulhossa piirakan vieressä lisukkeita joita voi kauhoa päälle mielin määrin, pekonisilppua vaikka, plus sellaiset tavannomaisemmat herkkutärpit kuten siemenet, yrtit ja oliivit?
Vierailija kirjoitti:
Minä teen aina salaattibuffan. Ihmiset saa itse yhdistellä. Piiraista toisen tekisin gluteenittoman laktoosittoman kasvisversion. Toinen voi olla sitten vaikka kalaa.
Mut tohon buffaan voi sit ilmestyä sen yhden eno, joka ottaa heti omalle lautaselleen kaikki fetat ja kaikki kanat ja kaikki savulohet eikä mitään kasviksia. Muille jää pelkät kasvikset kun eno vei prodet.
Fetasalaatti. Savulohisalaatti. Sipulipiirakka. Savukinkkupiirakka.
Mun mielestä on turha tehdä gluteenitonta jos ei kukaan ole ilmoittanut erikoisruokavaliosta.
Meillä oli eilen rippijuhlat ja mulla oli kaksi salaattia:
1. Pastaa, pestoa (tehty itse), jääsalaattia, kurkkua, paprikaa, suolakurkkua ja herneenversoja. Tämä meni kaikki, iso kulhollinen.
2. Katkarapusalaattia, jossa jääsalaattia, avokadoa, katkarapuja, paahdettuja pinjansiemeniä, parmesanlsatuja ja valkoista balsamicoa ja sitruunanmehua. Myös tämä meni melkein pohjaan saakka.
Mun mielestä juhlissa salaatti pitäisi olla valmis ja kokonaisuus mietitty mahdollisine kastikkeineen. Salaattibuffet kuuluu jotenkin lastenjuhliin tai nuorten tupareihin. Mutta vaan yksi mielipide.
Tämä vuonna meillä oli kaksi voileipäkakkua (kylmäsavuporo ja lohi) ja nämäkin menivät melkein viimeiseen palaan. Voileipäkakut herättivät oikeen ihastusta. Tyyliin että aivan mahtavaa, voileipäkakkua! Lisäksi oli kasvispiirakka, jota ei mennyt kovin paljoa.
Edellisenä vuonna oli erilaisia suolaisia piirakoita, joista yllättäen kaikkein suosituin oli aivan perinteinen kinkkupiirakka. Muina vaihtoehtoina oli kasvispiirakka ja yhdestä lehdestä bongattu todella hyvä broileripiirakka, joka testattiin juhannuksena ja voitti porukan mielestä ykkössijan. Näitäkin meni, mutta kinkkupiirakka loppui kesken. Eli porukka saattaa olla vähän ennakkoluuloista ja se pitää hyväksyä.
Meillä oli tänä vuonna lisäksi lihapullia ja pieniä pizzoja (kinkku, kasvis ja kinkku-pepperoni), koska teinejä oli 12 vierasta + isoset. Nämä maistuivatkin todella hyvin.
Sanoisin että oli just kolme erilaista vierasryhmää: teinit, joille maistuivat pizzat ja lihapullat ja nelikymppiset, joille maistui voileipäkakku. Sitten oli mummiosasto tyyliin 70 v. + ja he olivat yllättävän innokkaita pizzaan ja lihapullien kanssa.
Salaattibuffet on siitä hyvä että sitten ei tarvitse kelata että kuka syö mitäkin eikä kenenkään tarvitse pahoittaa mieltään.
Vierailija kirjoitti:
Mun mielestä on turha tehdä gluteenitonta jos ei kukaan ole ilmoittanut erikoisruokavaliosta.
Meillä oli eilen rippijuhlat ja mulla oli kaksi salaattia:
1. Pastaa, pestoa (tehty itse), jääsalaattia, kurkkua, paprikaa, suolakurkkua ja herneenversoja. Tämä meni kaikki, iso kulhollinen.
2. Katkarapusalaattia, jossa jääsalaattia, avokadoa, katkarapuja, paahdettuja pinjansiemeniä, parmesanlsatuja ja valkoista balsamicoa ja sitruunanmehua. Myös tämä meni melkein pohjaan saakka.
Mun mielestä juhlissa salaatti pitäisi olla valmis ja kokonaisuus mietitty mahdollisine kastikkeineen. Salaattibuffet kuuluu jotenkin lastenjuhliin tai nuorten tupareihin. Mutta vaan yksi mielipide.
Tämä vuonna meillä oli kaksi voileipäkakkua (kylmäsavuporo ja lohi) ja nämäkin menivät melkein viimeiseen palaan. Voileipäkakut herättivät oikeen ihastusta. Tyyliin että aivan mahtavaa, voileipäkakkua! Lisäksi oli kasvispiirakka, jota ei mennyt kovin paljoa.
Edellisenä vuonna oli erilaisia suolaisia piirakoita, joista yllättäen kaikkein suosituin oli aivan perinteinen kinkkupiirakka. Muina vaihtoehtoina oli kasvispiirakka ja yhdestä lehdestä bongattu todella hyvä broileripiirakka, joka testattiin juhannuksena ja voitti porukan mielestä ykkössijan. Näitäkin meni, mutta kinkkupiirakka loppui kesken. Eli porukka saattaa olla vähän ennakkoluuloista ja se pitää hyväksyä.
Meillä oli tänä vuonna lisäksi lihapullia ja pieniä pizzoja (kinkku, kasvis ja kinkku-pepperoni), koska teinejä oli 12 vierasta + isoset. Nämä maistuivatkin todella hyvin.
Sanoisin että oli just kolme erilaista vierasryhmää: teinit, joille maistuivat pizzat ja lihapullat ja nelikymppiset, joille maistui voileipäkakku. Sitten oli mummiosasto tyyliin 70 v. + ja he olivat yllättävän innokkaita pizzaan ja lihapullien kanssa.
Ekaa ei voi syödä keliaakikko ja tokaa ei voi syödä kala-allergikko.
Ja lihapullat ja pizzat ei kyl tod ole juhlaruokaa. Lastenkutsukamaa.
Kiitos vastauksista! Lisääkin saa ehdottaa. Vieraissa ei ole yhtään gluteenivaivaista, joten onneksi sitä ei tarvitse nyt ajatella. Laktoosittomia pyrimme tekemään kaikista tarjoiluista. Varsinaista salaattibuffaa en haluaisi, mutta esim. juuri fetat, oliivit ja pähkinät olisi toki hyvä laittaa erikseen. Lähes kaikki vieraat on kyllä niin tuttuja, että tiedän olevan hyvin kaikkiruokaisia, mutta on siellä mukana muutama, joista en ole ihan varma onko kovin ronkeleita...
Niin ja kuinkas monelle yhdestä pellillisestä riittää?
Multakin ääni buffalle. Ei sen tarvi olla erikseen salaattibuffetti, on vaan asioita, joita ihmiset voivat yhdistellä makunsa ja rajoitustensa mukaan. Jos on allergisia, voi vähän syrjempään laittaa heille omat lisukkeet, ettei kukaan muu horni tai tule kontaminaatiota. Ja jonkun pitää vahtia, yleensä aina löytyy niitä urpoja, jotka lappavat lautasen täyteen kanankoipia...
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mun mielestä on turha tehdä gluteenitonta jos ei kukaan ole ilmoittanut erikoisruokavaliosta.
Meillä oli eilen rippijuhlat ja mulla oli kaksi salaattia:
1. Pastaa, pestoa (tehty itse), jääsalaattia, kurkkua, paprikaa, suolakurkkua ja herneenversoja. Tämä meni kaikki, iso kulhollinen.
2. Katkarapusalaattia, jossa jääsalaattia, avokadoa, katkarapuja, paahdettuja pinjansiemeniä, parmesanlsatuja ja valkoista balsamicoa ja sitruunanmehua. Myös tämä meni melkein pohjaan saakka.
Mun mielestä juhlissa salaatti pitäisi olla valmis ja kokonaisuus mietitty mahdollisine kastikkeineen. Salaattibuffet kuuluu jotenkin lastenjuhliin tai nuorten tupareihin. Mutta vaan yksi mielipide.
Tämä vuonna meillä oli kaksi voileipäkakkua (kylmäsavuporo ja lohi) ja nämäkin menivät melkein viimeiseen palaan. Voileipäkakut herättivät oikeen ihastusta. Tyyliin että aivan mahtavaa, voileipäkakkua! Lisäksi oli kasvispiirakka, jota ei mennyt kovin paljoa.
Edellisenä vuonna oli erilaisia suolaisia piirakoita, joista yllättäen kaikkein suosituin oli aivan perinteinen kinkkupiirakka. Muina vaihtoehtoina oli kasvispiirakka ja yhdestä lehdestä bongattu todella hyvä broileripiirakka, joka testattiin juhannuksena ja voitti porukan mielestä ykkössijan. Näitäkin meni, mutta kinkkupiirakka loppui kesken. Eli porukka saattaa olla vähän ennakkoluuloista ja se pitää hyväksyä.
Meillä oli tänä vuonna lisäksi lihapullia ja pieniä pizzoja (kinkku, kasvis ja kinkku-pepperoni), koska teinejä oli 12 vierasta + isoset. Nämä maistuivatkin todella hyvin.
Sanoisin että oli just kolme erilaista vierasryhmää: teinit, joille maistuivat pizzat ja lihapullat ja nelikymppiset, joille maistui voileipäkakku. Sitten oli mummiosasto tyyliin 70 v. + ja he olivat yllättävän innokkaita pizzaan ja lihapullien kanssa.
Ekaa ei voi syödä keliaakikko ja tokaa ei voi syödä kala-allergikko.
Ja lihapullat ja pizzat ei kyl tod ole juhlaruokaa. Lastenkutsukamaa.
ja siksipä erilaiset allergiat kysytään jo kutsussa. Jos vieraissa ei ole yhtään keliaakikkoa eikä yhtäkään kala-allergista, miksi tarjoilu pitäisi tehdä ilman noita? Lohivoileipäkakku oli ehkä kaikkein suosituin juttu eilisissä juhlissa. Tietenkin jos porukassa on allergisia, tarjoilu mietitään sen mukaan tai sille yhdele sitten erikseen. .Mutta miksi turhaan?
Jos vieraista puolet on lapsia ja teinejä, miksi ei saisi olla heille maistuvaa tarjottavaa muiden lisäksi? Mikä sitten on juhlatarjottavaa vaikka just rippijuhlissa? Miten lokeroida juhlatarjottavat? Pitääkö se olla sitten väkisin jotain gluteenitonta ja kalatonta ja laktoositonta ja kananmunatonta torttua. Ihan vaan varmuuden vuoksi? Vaikka olis erikseen kysytty? Meillä kävi mm. 8 isosta, jotka olivat aivan innoissaan lihapullista ja vegaanisesta porkkanakakusta. Makseastahan tässä ei kysytty, mutta juhlissa oli kaksi vegaania ja heille myös tarjottavaa.
Noissa buffet jutuissa ongelma on se, että joku saattaa tosiaan rohmuta siitä hirveän kasan jotain broileria ja fetaa ja yhtäkkiä lopuille on tarjolla salaatinlehtiä ja kurkkukuutioita. Buffetissa sitten todella kannattaa varata niitä lisukkeita vähintään tuplasti sekoitettuun salaattiin verrattuna.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mun mielestä on turha tehdä gluteenitonta jos ei kukaan ole ilmoittanut erikoisruokavaliosta.
Meillä oli eilen rippijuhlat ja mulla oli kaksi salaattia:
1. Pastaa, pestoa (tehty itse), jääsalaattia, kurkkua, paprikaa, suolakurkkua ja herneenversoja. Tämä meni kaikki, iso kulhollinen.
2. Katkarapusalaattia, jossa jääsalaattia, avokadoa, katkarapuja, paahdettuja pinjansiemeniä, parmesanlsatuja ja valkoista balsamicoa ja sitruunanmehua. Myös tämä meni melkein pohjaan saakka.
Mun mielestä juhlissa salaatti pitäisi olla valmis ja kokonaisuus mietitty mahdollisine kastikkeineen. Salaattibuffet kuuluu jotenkin lastenjuhliin tai nuorten tupareihin. Mutta vaan yksi mielipide.
Tämä vuonna meillä oli kaksi voileipäkakkua (kylmäsavuporo ja lohi) ja nämäkin menivät melkein viimeiseen palaan. Voileipäkakut herättivät oikeen ihastusta. Tyyliin että aivan mahtavaa, voileipäkakkua! Lisäksi oli kasvispiirakka, jota ei mennyt kovin paljoa.
Edellisenä vuonna oli erilaisia suolaisia piirakoita, joista yllättäen kaikkein suosituin oli aivan perinteinen kinkkupiirakka. Muina vaihtoehtoina oli kasvispiirakka ja yhdestä lehdestä bongattu todella hyvä broileripiirakka, joka testattiin juhannuksena ja voitti porukan mielestä ykkössijan. Näitäkin meni, mutta kinkkupiirakka loppui kesken. Eli porukka saattaa olla vähän ennakkoluuloista ja se pitää hyväksyä.
Meillä oli tänä vuonna lisäksi lihapullia ja pieniä pizzoja (kinkku, kasvis ja kinkku-pepperoni), koska teinejä oli 12 vierasta + isoset. Nämä maistuivatkin todella hyvin.
Sanoisin että oli just kolme erilaista vierasryhmää: teinit, joille maistuivat pizzat ja lihapullat ja nelikymppiset, joille maistui voileipäkakku. Sitten oli mummiosasto tyyliin 70 v. + ja he olivat yllättävän innokkaita pizzaan ja lihapullien kanssa.
Ekaa ei voi syödä keliaakikko ja tokaa ei voi syödä kala-allergikko.
Ja lihapullat ja pizzat ei kyl tod ole juhlaruokaa. Lastenkutsukamaa.
ja siksipä erilaiset allergiat kysytään jo kutsussa. Jos vieraissa ei ole yhtään keliaakikkoa eikä yhtäkään kala-allergista, miksi tarjoilu pitäisi tehdä ilman noita? Lohivoileipäkakku oli ehkä kaikkein suosituin juttu eilisissä juhlissa. Tietenkin jos porukassa on allergisia, tarjoilu mietitään sen mukaan tai sille yhdele sitten erikseen. .Mutta miksi turhaan?
Jos vieraista puolet on lapsia ja teinejä, miksi ei saisi olla heille maistuvaa tarjottavaa muiden lisäksi? Mikä sitten on juhlatarjottavaa vaikka just rippijuhlissa? Miten lokeroida juhlatarjottavat? Pitääkö se olla sitten väkisin jotain gluteenitonta ja kalatonta ja laktoositonta ja kananmunatonta torttua. Ihan vaan varmuuden vuoksi? Vaikka olis erikseen kysytty? Meillä kävi mm. 8 isosta, jotka olivat aivan innoissaan lihapullista ja vegaanisesta porkkanakakusta. Makseastahan tässä ei kysytty, mutta juhlissa oli kaksi vegaania ja heille myös tarjottavaa.
Pizzat ja lihapullat on junttiruokaa ja lastenkutsupakkopullaa. Aivan naurettavaa myös kuvitella, että lapset/nuoret ei söisi muuta. Meidän teineiltä noi kyllä tasan jäisi syömättä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mun mielestä on turha tehdä gluteenitonta jos ei kukaan ole ilmoittanut erikoisruokavaliosta.
Meillä oli eilen rippijuhlat ja mulla oli kaksi salaattia:
1. Pastaa, pestoa (tehty itse), jääsalaattia, kurkkua, paprikaa, suolakurkkua ja herneenversoja. Tämä meni kaikki, iso kulhollinen.
2. Katkarapusalaattia, jossa jääsalaattia, avokadoa, katkarapuja, paahdettuja pinjansiemeniä, parmesanlsatuja ja valkoista balsamicoa ja sitruunanmehua. Myös tämä meni melkein pohjaan saakka.
Mun mielestä juhlissa salaatti pitäisi olla valmis ja kokonaisuus mietitty mahdollisine kastikkeineen. Salaattibuffet kuuluu jotenkin lastenjuhliin tai nuorten tupareihin. Mutta vaan yksi mielipide.
Tämä vuonna meillä oli kaksi voileipäkakkua (kylmäsavuporo ja lohi) ja nämäkin menivät melkein viimeiseen palaan. Voileipäkakut herättivät oikeen ihastusta. Tyyliin että aivan mahtavaa, voileipäkakkua! Lisäksi oli kasvispiirakka, jota ei mennyt kovin paljoa.
Edellisenä vuonna oli erilaisia suolaisia piirakoita, joista yllättäen kaikkein suosituin oli aivan perinteinen kinkkupiirakka. Muina vaihtoehtoina oli kasvispiirakka ja yhdestä lehdestä bongattu todella hyvä broileripiirakka, joka testattiin juhannuksena ja voitti porukan mielestä ykkössijan. Näitäkin meni, mutta kinkkupiirakka loppui kesken. Eli porukka saattaa olla vähän ennakkoluuloista ja se pitää hyväksyä.
Meillä oli tänä vuonna lisäksi lihapullia ja pieniä pizzoja (kinkku, kasvis ja kinkku-pepperoni), koska teinejä oli 12 vierasta + isoset. Nämä maistuivatkin todella hyvin.
Sanoisin että oli just kolme erilaista vierasryhmää: teinit, joille maistuivat pizzat ja lihapullat ja nelikymppiset, joille maistui voileipäkakku. Sitten oli mummiosasto tyyliin 70 v. + ja he olivat yllättävän innokkaita pizzaan ja lihapullien kanssa.
Ekaa ei voi syödä keliaakikko ja tokaa ei voi syödä kala-allergikko.
Ja lihapullat ja pizzat ei kyl tod ole juhlaruokaa. Lastenkutsukamaa.
ja siksipä erilaiset allergiat kysytään jo kutsussa. Jos vieraissa ei ole yhtään keliaakikkoa eikä yhtäkään kala-allergista, miksi tarjoilu pitäisi tehdä ilman noita? Lohivoileipäkakku oli ehkä kaikkein suosituin juttu eilisissä juhlissa. Tietenkin jos porukassa on allergisia, tarjoilu mietitään sen mukaan tai sille yhdele sitten erikseen. .Mutta miksi turhaan?
Jos vieraista puolet on lapsia ja teinejä, miksi ei saisi olla heille maistuvaa tarjottavaa muiden lisäksi? Mikä sitten on juhlatarjottavaa vaikka just rippijuhlissa? Miten lokeroida juhlatarjottavat? Pitääkö se olla sitten väkisin jotain gluteenitonta ja kalatonta ja laktoositonta ja kananmunatonta torttua. Ihan vaan varmuuden vuoksi? Vaikka olis erikseen kysytty? Meillä kävi mm. 8 isosta, jotka olivat aivan innoissaan lihapullista ja vegaanisesta porkkanakakusta. Makseastahan tässä ei kysytty, mutta juhlissa oli kaksi vegaania ja heille myös tarjottavaa.
Pizzat ja lihapullat on junttiruokaa ja lastenkutsupakkopullaa. Aivan naurettavaa myös kuvitella, että lapset/nuoret ei söisi muuta. Meidän teineiltä noi kyllä tasan jäisi syömättä.
HUOH. Tarviiko sun nyt änkeä kitisemään tänne MUN ketjuun jotain täysin epäolennaisia juttuja. Pienen pieniä lihapullia tulee muuten näihin meidän aikuisten kemuihin, ollaan sitten vaikka juntteja, ihan sama.
Hyviä ideoita muilta saanut jo, antaa tulla vaan lisääkin :) Niin vielä tuohon pellilliseen piirakkaa, kuinkakohan monelle se riittää? Ja riittääkö mielestänne yhden sorttinen iso kakku? Jos sen lisäksi esim. keksejä ja suklaata?
Tee toinen salaateista ja toinen piirakoista kasvisversio, jos juhlaväessä on vegetaristeja. Käytä laktoosittomia aineita.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mun mielestä on turha tehdä gluteenitonta jos ei kukaan ole ilmoittanut erikoisruokavaliosta.
Meillä oli eilen rippijuhlat ja mulla oli kaksi salaattia:
1. Pastaa, pestoa (tehty itse), jääsalaattia, kurkkua, paprikaa, suolakurkkua ja herneenversoja. Tämä meni kaikki, iso kulhollinen.
2. Katkarapusalaattia, jossa jääsalaattia, avokadoa, katkarapuja, paahdettuja pinjansiemeniä, parmesanlsatuja ja valkoista balsamicoa ja sitruunanmehua. Myös tämä meni melkein pohjaan saakka.
Mun mielestä juhlissa salaatti pitäisi olla valmis ja kokonaisuus mietitty mahdollisine kastikkeineen. Salaattibuffet kuuluu jotenkin lastenjuhliin tai nuorten tupareihin. Mutta vaan yksi mielipide.
Tämä vuonna meillä oli kaksi voileipäkakkua (kylmäsavuporo ja lohi) ja nämäkin menivät melkein viimeiseen palaan. Voileipäkakut herättivät oikeen ihastusta. Tyyliin että aivan mahtavaa, voileipäkakkua! Lisäksi oli kasvispiirakka, jota ei mennyt kovin paljoa.
Edellisenä vuonna oli erilaisia suolaisia piirakoita, joista yllättäen kaikkein suosituin oli aivan perinteinen kinkkupiirakka. Muina vaihtoehtoina oli kasvispiirakka ja yhdestä lehdestä bongattu todella hyvä broileripiirakka, joka testattiin juhannuksena ja voitti porukan mielestä ykkössijan. Näitäkin meni, mutta kinkkupiirakka loppui kesken. Eli porukka saattaa olla vähän ennakkoluuloista ja se pitää hyväksyä.
Meillä oli tänä vuonna lisäksi lihapullia ja pieniä pizzoja (kinkku, kasvis ja kinkku-pepperoni), koska teinejä oli 12 vierasta + isoset. Nämä maistuivatkin todella hyvin.
Sanoisin että oli just kolme erilaista vierasryhmää: teinit, joille maistuivat pizzat ja lihapullat ja nelikymppiset, joille maistui voileipäkakku. Sitten oli mummiosasto tyyliin 70 v. + ja he olivat yllättävän innokkaita pizzaan ja lihapullien kanssa.
Ekaa ei voi syödä keliaakikko ja tokaa ei voi syödä kala-allergikko.
Ja lihapullat ja pizzat ei kyl tod ole juhlaruokaa. Lastenkutsukamaa.[/quote
Ihanko todella kala-allergikko ei voi syödä kalaa? No voi voi, kun en itse edes tunne ketään kala-allergikkoa eikä suvussa ole kyllä keliakiaakaan.
Ja se voi olla, että sun lihapullat on lastenruokaa mutta meikäläisen kreikkalaiset lammaspullat ja tuliset chorizolla maustetut pullat ovat eri juttu.
En ole tuo, jota dissasit. Hänen ruokansa kuulostivat mahtavilta.
hop kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mun mielestä on turha tehdä gluteenitonta jos ei kukaan ole ilmoittanut erikoisruokavaliosta.
Meillä oli eilen rippijuhlat ja mulla oli kaksi salaattia:
1. Pastaa, pestoa (tehty itse), jääsalaattia, kurkkua, paprikaa, suolakurkkua ja herneenversoja. Tämä meni kaikki, iso kulhollinen.
2. Katkarapusalaattia, jossa jääsalaattia, avokadoa, katkarapuja, paahdettuja pinjansiemeniä, parmesanlsatuja ja valkoista balsamicoa ja sitruunanmehua. Myös tämä meni melkein pohjaan saakka.
Mun mielestä juhlissa salaatti pitäisi olla valmis ja kokonaisuus mietitty mahdollisine kastikkeineen. Salaattibuffet kuuluu jotenkin lastenjuhliin tai nuorten tupareihin. Mutta vaan yksi mielipide.
Tämä vuonna meillä oli kaksi voileipäkakkua (kylmäsavuporo ja lohi) ja nämäkin menivät melkein viimeiseen palaan. Voileipäkakut herättivät oikeen ihastusta. Tyyliin että aivan mahtavaa, voileipäkakkua! Lisäksi oli kasvispiirakka, jota ei mennyt kovin paljoa.
Edellisenä vuonna oli erilaisia suolaisia piirakoita, joista yllättäen kaikkein suosituin oli aivan perinteinen kinkkupiirakka. Muina vaihtoehtoina oli kasvispiirakka ja yhdestä lehdestä bongattu todella hyvä broileripiirakka, joka testattiin juhannuksena ja voitti porukan mielestä ykkössijan. Näitäkin meni, mutta kinkkupiirakka loppui kesken. Eli porukka saattaa olla vähän ennakkoluuloista ja se pitää hyväksyä.
Meillä oli tänä vuonna lisäksi lihapullia ja pieniä pizzoja (kinkku, kasvis ja kinkku-pepperoni), koska teinejä oli 12 vierasta + isoset. Nämä maistuivatkin todella hyvin.
Sanoisin että oli just kolme erilaista vierasryhmää: teinit, joille maistuivat pizzat ja lihapullat ja nelikymppiset, joille maistui voileipäkakku. Sitten oli mummiosasto tyyliin 70 v. + ja he olivat yllättävän innokkaita pizzaan ja lihapullien kanssa.
Ekaa ei voi syödä keliaakikko ja tokaa ei voi syödä kala-allergikko.
Ja lihapullat ja pizzat ei kyl tod ole juhlaruokaa. Lastenkutsukamaa.
ja siksipä erilaiset allergiat kysytään jo kutsussa. Jos vieraissa ei ole yhtään keliaakikkoa eikä yhtäkään kala-allergista, miksi tarjoilu pitäisi tehdä ilman noita? Lohivoileipäkakku oli ehkä kaikkein suosituin juttu eilisissä juhlissa. Tietenkin jos porukassa on allergisia, tarjoilu mietitään sen mukaan tai sille yhdele sitten erikseen. .Mutta miksi turhaan?
Jos vieraista puolet on lapsia ja teinejä, miksi ei saisi olla heille maistuvaa tarjottavaa muiden lisäksi? Mikä sitten on juhlatarjottavaa vaikka just rippijuhlissa? Miten lokeroida juhlatarjottavat? Pitääkö se olla sitten väkisin jotain gluteenitonta ja kalatonta ja laktoositonta ja kananmunatonta torttua. Ihan vaan varmuuden vuoksi? Vaikka olis erikseen kysytty? Meillä kävi mm. 8 isosta, jotka olivat aivan innoissaan lihapullista ja vegaanisesta porkkanakakusta. Makseastahan tässä ei kysytty, mutta juhlissa oli kaksi vegaania ja heille myös tarjottavaa.
Pizzat ja lihapullat on junttiruokaa ja lastenkutsupakkopullaa. Aivan naurettavaa myös kuvitella, että lapset/nuoret ei söisi muuta. Meidän teineiltä noi kyllä tasan jäisi syömättä.
HUOH. Tarviiko sun nyt änkeä kitisemään tänne MUN ketjuun jotain täysin epäolennaisia juttuja. Pienen pieniä lihapullia tulee muuten näihin meidän aikuisten kemuihin, ollaan sitten vaikka juntteja, ihan sama.
Hyviä ideoita muilta saanut jo, antaa tulla vaan lisääkin :) Niin vielä tuohon pellilliseen piirakkaa, kuinkakohan monelle se riittää? Ja riittääkö mielestänne yhden sorttinen iso kakku? Jos sen lisäksi esim. keksejä ja suklaata?
Ootas kun yritän muistella :) Mä olen siis tää juntti, jolla lihapullat ja pienet pizzat teki hyvin kauppansa tänä vuonna. Edellisenä vuonna mentiin suolaisilla piirakoilla ja salaateilla.
Muistelen että meillä oli vuosi sitten vieraita ehkä sellaiset 20 aikuista + n. kymmenen lasta/teiniä.
Tein silloin kaksi salaattia, joista toinen oli toi sama pasta-pestosalaatti. Jos tiedät ne Ikean isot ruostumatonta terästä olevat kulhot, niin tein salaatin sen kokoiseen lasiastiaan. Koska se maistui hyvin, tein saman myös tänä vuonna. Tein myös vähän erilaisen katkarapusalaatin samankokoiseen lasikulhoon. Siihen tuli katkarapuja, pastaa, parmesania, rucolaa ja runsaasti sitruunanmehua. Molemmissa juhlissa näitä salaatteja oli sopivasti ja ne maistuivat. Tässä siis kyseessä rippijuhlat, joissa osa oli ollut konfirmaatiossa jo klo 10 alkaen ja osa tuli sitten vasta juhliin klo 13 alkaen, osa pitkän matkan takaa.
Suolaiset piirakat tein pyöreisiin piirakkavuokiin, eli en osaa sanoa pellillisistä. Tein muistaakseni tuolle porukalle yhteensä viisi noita piirakoita. Vain yhden kinkkupiirakan ja kaksi + kaksi muuta. Niitä jäi yli sellainen yksi piirakka yhteensä ja kinkkupiirakka meni kaikki. Vastaisiko pellillinen kahta tuollaista perinteistä piirakkavuokaa?
Tein silloinkin pellillisen pizzaa, ajatukseni oli, että se olis vähän niinkuin "lastenpöytään", mutta se näkyi maistuvan aikuisillekin todella hyvin, siksi tein nyt toisena vuonna oikeen runsaasti pieniä pizzoja ja yhä ne tekivät kauppansa. Lihapullat meillä kuuluu myös joulupöytään, olen asunut Ruotsissa lapsena ja ne on meillä ihan juhlaruokaa siinä missä joku muukin. Mies teki siis just sellaisia ihan pieniä lihapullia ja ne maistuivat juhlaporukalle hyvin.
En tiedä mitä juhlia ap järjestät, mutta mun mielestä tarjoilu on kiva suunnitella juhlavieraiden mukaan. Täällä oli ihan hauska ketju aikanaan, jossa rippijuhliin oli tulossa naapurin pizzeriayrittäjä liikuteltavan pizzanpaistouunin kanssa.Minusta ja enemmistöstä se oli kiva idea nuoren juhliin, mutta oli toki näitä joiden mielestä mummit ei ole koskaan maistaneet pizzaa eikä miellä sitä juhlaan sopivaksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mun mielestä on turha tehdä gluteenitonta jos ei kukaan ole ilmoittanut erikoisruokavaliosta.
Meillä oli eilen rippijuhlat ja mulla oli kaksi salaattia:
1. Pastaa, pestoa (tehty itse), jääsalaattia, kurkkua, paprikaa, suolakurkkua ja herneenversoja. Tämä meni kaikki, iso kulhollinen.
2. Katkarapusalaattia, jossa jääsalaattia, avokadoa, katkarapuja, paahdettuja pinjansiemeniä, parmesanlsatuja ja valkoista balsamicoa ja sitruunanmehua. Myös tämä meni melkein pohjaan saakka.
Mun mielestä juhlissa salaatti pitäisi olla valmis ja kokonaisuus mietitty mahdollisine kastikkeineen. Salaattibuffet kuuluu jotenkin lastenjuhliin tai nuorten tupareihin. Mutta vaan yksi mielipide.
Tämä vuonna meillä oli kaksi voileipäkakkua (kylmäsavuporo ja lohi) ja nämäkin menivät melkein viimeiseen palaan. Voileipäkakut herättivät oikeen ihastusta. Tyyliin että aivan mahtavaa, voileipäkakkua! Lisäksi oli kasvispiirakka, jota ei mennyt kovin paljoa.
Edellisenä vuonna oli erilaisia suolaisia piirakoita, joista yllättäen kaikkein suosituin oli aivan perinteinen kinkkupiirakka. Muina vaihtoehtoina oli kasvispiirakka ja yhdestä lehdestä bongattu todella hyvä broileripiirakka, joka testattiin juhannuksena ja voitti porukan mielestä ykkössijan. Näitäkin meni, mutta kinkkupiirakka loppui kesken. Eli porukka saattaa olla vähän ennakkoluuloista ja se pitää hyväksyä.
Meillä oli tänä vuonna lisäksi lihapullia ja pieniä pizzoja (kinkku, kasvis ja kinkku-pepperoni), koska teinejä oli 12 vierasta + isoset. Nämä maistuivatkin todella hyvin.
Sanoisin että oli just kolme erilaista vierasryhmää: teinit, joille maistuivat pizzat ja lihapullat ja nelikymppiset, joille maistui voileipäkakku. Sitten oli mummiosasto tyyliin 70 v. + ja he olivat yllättävän innokkaita pizzaan ja lihapullien kanssa.
Ekaa ei voi syödä keliaakikko ja tokaa ei voi syödä kala-allergikko.
Ja lihapullat ja pizzat ei kyl tod ole juhlaruokaa. Lastenkutsukamaa.
ja siksipä erilaiset allergiat kysytään jo kutsussa. Jos vieraissa ei ole yhtään keliaakikkoa eikä yhtäkään kala-allergista, miksi tarjoilu pitäisi tehdä ilman noita? Lohivoileipäkakku oli ehkä kaikkein suosituin juttu eilisissä juhlissa. Tietenkin jos porukassa on allergisia, tarjoilu mietitään sen mukaan tai sille yhdele sitten erikseen. .Mutta miksi turhaan?
Jos vieraista puolet on lapsia ja teinejä, miksi ei saisi olla heille maistuvaa tarjottavaa muiden lisäksi? Mikä sitten on juhlatarjottavaa vaikka just rippijuhlissa? Miten lokeroida juhlatarjottavat? Pitääkö se olla sitten väkisin jotain gluteenitonta ja kalatonta ja laktoositonta ja kananmunatonta torttua. Ihan vaan varmuuden vuoksi? Vaikka olis erikseen kysytty? Meillä kävi mm. 8 isosta, jotka olivat aivan innoissaan lihapullista ja vegaanisesta porkkanakakusta. Makseastahan tässä ei kysytty, mutta juhlissa oli kaksi vegaania ja heille myös tarjottavaa.
Pizzat ja lihapullat on junttiruokaa ja lastenkutsupakkopullaa. Aivan naurettavaa myös kuvitella, että lapset/nuoret ei söisi muuta. Meidän teineiltä noi kyllä tasan jäisi syömättä.
No mutta hei. Uusia ideoita on aina mahtavaa saada! Mitäs sulla on tarjolla rippijuhlissa ja vastaavissa? Mitä teidän teinit tykkää syödä?
Meillä on ensi vuonna sekä ylioppilajuhlat että kaksosten rippijuhlat ja aina uusia ideoita on mukava saada.
Minä teen aina salaattibuffan. Ihmiset saa itse yhdistellä. Piiraista toisen tekisin gluteenittoman laktoosittoman kasvisversion. Toinen voi olla sitten vaikka kalaa.