Mitä ruokaa voisi tehdä lehtikaalista?
Sitä on alkanut olemaan myynissä kaupoissa mutta miten sitä käytetään?
Kommentit (9)
Eilen tein kesäkurpitsalasagnea (googlaa) johon silppusin lehtikaalta jauhelihan joukkoon. Olen myös käyttänyt munakkaisiin, smoothieisiin, erilaisiin kastikkeisiin. Lehtikaalisipseistä (googlaa) se kaikki kai lähti, on hyvää myös esim. siemennäkkärissä tai kuivattuna voi käyttää taikinoissa.
Sitä voi käyttää myös keitoissa ja padoissa. Hyvää kaikissa itämaistyyppisissä ja tomaattiliemisissä. Kypsyy tosi nopeasti.
Lehtikaalipasta: paista pannulla lehtikaalia ja pinjansiemeniä öljyssä (siemenet paistan yleensä erikseen), ja sekoita spagettiin. Hyvää ja helppoa, öljyä saa pinjansiementen kanssa olla reippaasti.
Hollantilainen kaverini teki kerran heidän perinneruokaa: keitä lehtikaalia ja perunaa, laita läskiä sekaan ja muusaa. En suosittele.
Käytä vihermehuun, jos sinulla on mehupuristin :)
Parhaat kasvispihvit ikinä, kun laittaa isoksi silputtua lehtikaalta sekaan! Lehtikaali paistettuna muuttuu muutenkin tosi herkulliseksi ja rapeaksi.
Mä tein eilen simppelin pikaruoan joka oli hyvääkin: keitin pastaa, samaan veteen missä keitin pastat pilkoin lehtikaalia kypsymään (poistin paksut lehtiruodit). Sitten kun pasta ja lehtikaali oli valmiita, sekaan tölkistä mustia papuja, oliiviöljyä, sitruunan mehua, chilikastiketta, puristettua valkosipulia, juustoraastetta.
Freesaa isoina paloina öljyssä, lisää sipulia ja paprikaa, lisää kypsät riisinuudelit, seesaminsiemeniä ja vähän katkarapuja. Kaikki tämä kuumalla pannulla nopeasti. Lisää red currya, pilkottua valkosipulia ja tummaa seesamiöljyä. Kääntele vähän ja nauti lautaselta.