Miksi keliakiaa sairastavat haluavat syödä korvikkeita
eikä heille kelpaa luonnollisesti gluteeniton ravinto?
Kommentit (8)
Satun pitämään leivästä erittäin paljon. Sairastanut 20 vuotta keliakiaa, ja se olisi pitkä aika olla syömättä mistä pitää.
Ei nyt taas tätä samaa samalla otsikolla.
Etkö jo aikaisemmin ole tämän asian kysellyt?
Et sattunut tietämään, että luontaisesti gluteenittomia viljoja on maailmassa paljon enemmän kuin gluteenia sisältäviä viljoja. Niistä gluteenittomista viljoista on tehty leipää ja nuudeleita jo paljon ennen kuin keliakiasta kukaan tiesi mitään.
Eivät kaikki syö korvikkeita. Esimerkiksi meillä ei syödä korvikkeita vaan ruokavalio painottuu reilusti kasviksiin. Emme syö mitään viljoja.
Keliakia ei ole oma valinta (kuten esim. vegaanius), joten mieltymykset tiettyihin ruokiin yleensä säilyvät. Enemmän itseäni ihmettyvät juurikin vegaanit, jotka haluavat syödä kaikenmaailman soijanakkeja, härkistä tai seitania lihan kaipuussaan.
Minulla ei ole keliaika vaan ärtynyt suoli joten joudun syömään gluteenittomasti. Syön sen takia esim. gluteenitonta pastaa ja leipää, että välillä vaan tekee niitä mieli ja leipä päällysineen on hyvin kätevä ja nopea aamiainen/välipala/iltapala.