Mitä grillauksen jämistä
Ollaan lapsen kanssa kaksistaan ja laitetaan paljon ruokaa, kokeillaan uusia, lapsi syö kaikkea.
Koko ajan tulee uusia kivoja erilaisia lihoja, mitä grillata. Kaikki pakkaukset vain ovat niin isoja.
Mitä voi muuta tehdä esim. grillatulle lihalle kuin pyttipannua ja heittää pois?
Kommentit (10)
Tee pataa uunissa. Sinne käy lihat, maissit paprikat ja kaikki mahdollinen. On muuten hyvää.
Joo, tiedän että niitä voi syödä. Tarkoitin kysymyksellä, että miten jatkojalostaa, miten syödä.
Kylmä liha jääkaapista ei ole hyvää.
Grillatti pihvi mikrossa lämmitettynä on kengänpohjaa. Vähän parempaa kengänpohjaa pannulla uudestaan paistettuna.
Tuo toinen vinkki padasta voi olla hyvä!
S-lehdessä oli vinkkiä tehdä jänistä pannukakku.
Grillaa vain sen verran kuin syötte. Loput grillaatte seuraavana päivänä tai laitatte pakkaseen.
Vierailija kirjoitti:
S-lehdessä oli vinkkiä tehdä jänistä pannukakku.
Tuskin ap:llä mitään jänistä on :) Valmiita grillipakkauksia sillä on.
Meinasin ehdottaa salaattia (pilkottua lihaa/kanaa, kasviksia, vähän pastaa/riisiä, maustettu kreikkalainen jogurtti/kermaviilikastike yms.), mutta jos et tykkää kylmästä lihasta niin ei sekään sitten maistu. Munakkaasen ja pannareihin uppovat tuon tyyppiset tähteet myös hyvin. Kolmioleipien tai patonkien täytteeksi. Keittoon, johon lisäät tietysti grillatun lihan/kalan/kasvikset vasta loppumetreillä (pelkkä kuumennus), ettei ihan mössöä tule.
Quesadilloja, jos sattuu olemaan tortillalättyjä
Grillipihvistä saa ihan mainion lihakastikkeen. Silppua kapeiksi suikaleiksi. Kuullota vähän sipulia, lisää ne lihat ja vettä sekä keittelet mureaksi pienellä lämmöllä. Suurusta lisäämällä kylmään veteen sekoitettuna pari rkl jauhoja, sekoita. Lisää kermaa, suolaa, pippuria, laakerinlehti, valkosipulia ja persiljaa. Syö kastike keitettyjen perunoiden tai muusin kera.
Vaihtoehtoisesti kermaisen kastikkeen sijasta voit tehdä tomaattisen version, jossa kerman ja suurusteen sijaan laitat sekaan tomaattimurskaa ja erilaisia yrttejä ja pippuria ja suolaa.
Sitkeä naudan/possunliha mureutuu, kun muhitat kastiketta pienellä lämmöllä tunnin tai pari.
Pitaleivän väliin pannulla paistettua pihvisuikaletta,salaattia ja jotain mieluisia kastikkeita. Esim. turkkilaista jogurttia ja salsaa.
Niitä voi syödä.
Ostatko jotain valmiita "pakkauksia"?