Mitä syötte aamiaiseksi ja välipalaksi? (Vinkkejä kaivataan)
Kaipaan vinkkejä aamiais- ja välipala-aterioista, jotka eivät sisällä leipää, mysliä tai maitotuotteita. Plussaa kuitupitoisuudesta.
Kaurapuuro marjojen kanssa alkaa tursuta korvista ulos. IBS eli ärtyvän suolen oireyhtymä rajaa vaihtoehtoja, ja minulta on ideat loppu.
Kiitos jo etukäteen!
Kommentit (8)
Aamisella 6-7 valkuaista ja pinaattia. Neljä lämmintä ruokaa klo 12 ja 21 välillä. Aamiaisen ja ekan lämpimän ruuan välissä pähkinöitä ja prodeshake, meneekö se välipalasta?
Aamulla niin paljon pöperöä, ettei tarvita välipalaa.
Ensin puoli litraa vettä ja omenaviinietikkaa.
Puolen tunnin päästä tuosta munakas, pinaattia, kahvia JA vihreää teetä, puolikas avokado, ehkä sitrushedelmä, jotain pähkinäjuttua, vitamiinit. Kahviin vähän kookosrasvaa (mulla CU).
Ei tule hetkeen nälkä.
Pilkon läjän vihanneksia. Tomaatti, kurkku, porkkana, paprika. Usein on vesimelonia tai viinirypäleitä. Rühreier pekonilla tai nakeilla.
Vierailija kirjoitti:
Pilkon läjän vihanneksia. Tomaatti, kurkku, porkkana, paprika. Usein on vesimelonia tai viinirypäleitä. Rühreier pekonilla tai nakeilla.
Aamiainen on tuo siis. Välipalaksi lähinnä suklaata.
Vanha kunnon munakas. Vaihtelua saat ruiskauttamalla munaseokseen ketsuppia(hyvä maku), vihanneksia(joita voit käyttää), jos jonkunlainen juustovalmiste käy, niin sitä/lihaleikkelettä pari siivua(makuversioitahan löytyy) yms.
Jos voit käyttää soijapaputuotteita, soijajogurttia. Marjoilla tai ilman. Smoothie riisi-/hamppuproteiinilla, banaanipohja.
Tutulla jeesaa liotetut chia-siemenet IBS:n oireiden kurissapitämisessä. Kaikkea mahdollista kokeili. Enää ei vatsakaan oireile ihan ekasta lipsahduksesta ruokavaliossa. Eikä todellakaan enää joudu käyttämään joka päivä tai edes joka viikko.
Pistä kaurapuuroon mehukeittoa, maistuu paljon paremmalta!
Olin jo innoissani esittelemässä aika vaihtelevaa ja mielestäni maukasta aamupalaani, mutta se sisältää kaikkea sitä, mistä sinulle tulee kurja olo.
Jotain sentään: sekä aamiaiseen että iltapalaan sisältyy aina runsaasti hedelmiä ja vihanneksia sesongin mukaan. Joskus tuntuu, että syön sen 500 g/ pvä jo aamulla, aamiaisen jälkiruokana. Tähän aikaan vuodesta maustan tuontimansikat hunajalla ja sitruunamehulla, annan mehustua. Kuorittu, siivuina pakastettu banaani antaa ihanaa paksuutta ja viileyttä smootheihin. Käytetään siis jäisenä. Minusta kaneli ja banaani sopivat hyvin yhteen, eli mausta sillä. Sekä S- että K -marketeista saa kauppojen oman merkin pakastettuja mangokuutioita, eivätkä maksa paljon. Soseuta aika karkeaksi, pakkaa kannelliseen lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa. Siitä vaihteluksi puuron sekaan ja smoothieen. Käytä kuutioita hedelmäsalaattiin. Paljaaltaan ne ovat vähän mitättömän makuisia, mutta ajavat asiansa noin. Tuoreet, kypsät mangot on sitten ihan eri juttu. :)
Avokado: suolaa, pippuria, vinaigrettekastiketta, kuoppiin silputua tomaattia, ylijäänyttä graavia kalaa tms.
Hedelmät ja vihannekset sisältävät runsaasti kuituja ja kaikenlaista muuta terveellistä ja ovat ennenkaikkea hyvän makuisia.
Pystyt syömään kauraa ainakin puurona (vaikka et leipänä?). Oletko kokeillut tattaria puurona, leipänä, lettuina (blinit)?
Täytetyistä vihanneksista saa aika nopean iltapalan, eikä vaadi juustokuorrutusta: paprikoihin tai kesäkurpitsoihin jääkaapin ruuanjämiä ja kuumaan uuniin. Vihanneksia voi etukäteen vähän ryöpätä jos haluaa.
Aamulla pekonia, munaa, vähän salaattia, välipalaksi kourallinen pähkinöitä. Tai sitten kikkailee ruokaisien salaattien kanssa.