Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Onko Suomessa yhtään ruokalajia joka on kotimaista alkuperää?

Onko niitä?
22.06.2017 |

Lihapullat ja hernekeitto ruotsista. Mämmi on persiasta tullut. Karjalanpiirakatkin taitaa olla venäläistä alkuperää.

Kommentit (43)

Vierailija
1/43 |
22.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen lopettanut karjalanpiirakoiden tekemisen ulkomailla asuvana "suomalaisena perinneruokana", kun aina alkaa ihmettely. Riisiä Suomessa jo ennenmuinoin? Ja oikeassahan ovat. Pitäisi tehdä edes perunatäytteellä, jos haluaa niitä suomalaisina mainostaa.

Vierailija
2/43 |
22.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Karjalanpaisti? Rosvopaisti? Särä? Kalakukko? 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/43 |
22.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Roiskeläppäpitsa.

Vierailija
4/43 |
22.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Särää on valmistettu viimeiset tuhat vuotta samalla tekniikalla.

Vierailija
5/43 |
22.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rönttöset? Muikkukukko?

Vierailija
6/43 |
22.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mykkyrokka

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/43 |
22.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Alueelliset perinneruuat taitaa kaikki olla suomalaisia.

Vierailija
8/43 |
22.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei oikeastaan. Ihmisethän ovat tulleet muualta alunperinkin tänne ja tuoneet ruokatapansa! Idästä tulee haudutetut ruuat (karjalanpaisti ja laatikot), piirakat, sieniruuat, limput; lännestä suolakala, silli,näkkileipä, hernekeitto, setsuuri jne. Hypetys suomalaisen, puhtaan ruuan ympärillä on turhaa ja ylikallista bulkkiruokaa ostatetaan ylihintaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/43 |
22.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Atomi ja Vety :D

Vierailija
10/43 |
22.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sahti. Historiantunnilla meille opetettiin että muinaiset suomalaiset olivat metsästäjiä ja keräilijöitä ja lanttua syötiin ennenkuin peruna saapui Suomeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/43 |
22.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eiköhän kaikki ruuat ole kotoisin jostain.

Vierailija
12/43 |
22.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauhomakkara.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/43 |
22.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lanttulaatikko taitaa tulla ruotsista.

Vierailija
14/43 |
22.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mämmi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/43 |
22.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Olen lopettanut karjalanpiirakoiden tekemisen ulkomailla asuvana "suomalaisena perinneruokana", kun aina alkaa ihmettely. Riisiä Suomessa jo ennenmuinoin? Ja oikeassahan ovat. Pitäisi tehdä edes perunatäytteellä, jos haluaa niitä suomalaisina mainostaa.

Peruna on eteläamerikkalainen kasvi.

Vierailija
16/43 |
22.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Poronkäristys, kampanisut

Vierailija
17/43 |
22.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rössypottu? Tai siis onhan veripalttu tunnettu muuallakin, mutta tuo herkullinen ruoka, onko pohjois-pohjanmaalaista keksintöä vai muualta tullutta?

Vierailija
18/43 |
22.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lauantaimakkara/porilainen, kalakukko ja muut -kukot, roiskeläppä, ruisleipä, rössypottu, siskonmakkarakeitto, poronkäristys? Onko mikään noista?

Vierailija
19/43 |
22.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Olen lopettanut karjalanpiirakoiden tekemisen ulkomailla asuvana "suomalaisena perinneruokana", kun aina alkaa ihmettely. Riisiä Suomessa jo ennenmuinoin? Ja oikeassahan ovat. Pitäisi tehdä edes perunatäytteellä, jos haluaa niitä suomalaisina mainostaa.

Karjalanpiirakat tehtiin alun perin ohratäytteellä. Riisi on nuori kotkotus, joka yleistyi vasta 1900-luvun mittaan.

t. Evakkokarjalainen

Vierailija
20/43 |
22.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Rössypottu? Tai siis onhan veripalttu tunnettu muuallakin, mutta tuo herkullinen ruoka, onko pohjois-pohjanmaalaista keksintöä vai muualta tullutta?

wikipedian mukaan tunnetaan ruotsissakin mutta en tiedä onko samanlaista