Mitä tehdä ylijäämä porsaan jauhelihasta?
Tein eilen lihapullia ja jäi yli n. 200g Porsaan jauhelihaa. Lisäksi kaapissa on pekonia ja kanafileitä. Olen yrittänyt nyt pitää huolen, ettei mitään mene roskiin, mutta joissain tilanteissa se on haastavaa, mutta nyt on pää tyhjä..
Kaviksia on vähänlaisesti, löytyy sipulia, kurkkua, kevätsipulia sekä valkosipulia. Lisäksi on sitten pastaa, juustoa jne.
Ideoita? Itse en keksi oikein mitään :/ Lihapullia en halua enää tehdä.
Kommentit (11)
Kaikki nuo sekaisin + kermaviilidippi kastikkeeksi lähikaupasta. Kiva salaatti siinä.
Miten voi jäädä 200g jauhelihaa lihapullien paistossa? Mikset tehnyt sen verran enemmän niitä lihapullia.
Kerro, kiinnostaa. Onko sulla joku tarkka resepti?
Vierailija kirjoitti:
Miten voi jäädä 200g jauhelihaa lihapullien paistossa? Mikset tehnyt sen verran enemmän niitä lihapullia.
Kerro, kiinnostaa. Onko sulla joku tarkka resepti?
Laitan 4 osaa nautaa ja 1 osa sikaa. Oli vain liikaa sian jauhelihaa tässä tapauksessa.
Muutoin resepti ei ole tarkka. Raastan sipulia raastimella, laitan joukkoon leivänpaloja (imemään nestettä, tämä takaa erittäin pehmeät lihapullat). sitten jauhelihat, mausteet, 1 kananmuna jne.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Tein eilen lihapullia ja jäi yli n. 200g Porsaan jauhelihaa. Lisäksi kaapissa on pekonia ja kanafileitä. Olen yrittänyt nyt pitää huolen, ettei mitään mene roskiin, mutta joissain tilanteissa se on haastavaa, mutta nyt on pää tyhjä..
Kaviksia on vähänlaisesti, löytyy sipulia, kurkkua, kevätsipulia sekä valkosipulia. Lisäksi on sitten pastaa, juustoa jne.
Ideoita? Itse en keksi oikein mitään :/ Lihapullia en halua enää tehdä.
Miksi et käyttänyt kaikkea jauhelihaa niihin lihapulliin? Etkö osannut muuntaa reseptia niin että kaikki olisi tullut käytettyä?
Hyvä kokki osaa soveltaa, huono seuraa orjallisesti reseptiä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miten voi jäädä 200g jauhelihaa lihapullien paistossa? Mikset tehnyt sen verran enemmän niitä lihapullia.
Kerro, kiinnostaa. Onko sulla joku tarkka resepti?
Laitan 4 osaa nautaa ja 1 osa sikaa. Oli vain liikaa sian jauhelihaa tässä tapauksessa.
Muutoin resepti ei ole tarkka. Raastan sipulia raastimella, laitan joukkoon leivänpaloja (imemään nestettä, tämä takaa erittäin pehmeät lihapullat). sitten jauhelihat, mausteet, 1 kananmuna jne.
Ap
Teen itse vähän samaan tyyliin, mutta ei tuolla naudan ja sian suhteella ole käytännössä merkitystä. Tai Osta seuraavan kerran sian tilalle nautasikaa, niin ei jää yli.
Tee kaksi pihviä 100 % sikaa, joukkoon valkosipulin kynsi, limen kuorta ja japanilaista soijaa ruokalusikka. Saat kaksi aasialaistwistillä höystettyä hampparipihviä.
Ylijäämäporsaanjauhelihamakaroonilaatikkoa
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tein eilen lihapullia ja jäi yli n. 200g Porsaan jauhelihaa. Lisäksi kaapissa on pekonia ja kanafileitä. Olen yrittänyt nyt pitää huolen, ettei mitään mene roskiin, mutta joissain tilanteissa se on haastavaa, mutta nyt on pää tyhjä..
Kaviksia on vähänlaisesti, löytyy sipulia, kurkkua, kevätsipulia sekä valkosipulia. Lisäksi on sitten pastaa, juustoa jne.
Ideoita? Itse en keksi oikein mitään :/ Lihapullia en halua enää tehdä.
Miksi et käyttänyt kaikkea jauhelihaa niihin lihapulliin? Etkö osannut muuntaa reseptia niin että kaikki olisi tullut käytettyä?
Hyvä kokki osaa soveltaa, huono seuraa orjallisesti reseptiä.
Ihan siitä syystä, etten pidä pullista, joissa on 3/4 sianlihaa. Laitan vain hieman sikaa tuomaa makua, mutta sen suuremmin en sitä pulliin halua. Käytän pekoniakin lähinnä mausteena enkä pääraaka-aineena, sama usein muunkin porsaan kohdalla.
Ap
AP
Munakas tai lämpimät (pizza)voileivät.
Tunge kaikki ainekset persreikääsi ja pieraise kunnolla. Herkullinen risotto on valmis.