Vauva kohta 6kk ja mangosose
Mango oli lähikaupassa tarjouksessa. Kaupan 100% mangososetta on vauva jo syönyt, mutta tuo lienee valmistettu keitetystä mangosta. Voiko (tai kannattaako) viikkoa vajaa 6kk vauvalle jo syöttää tuoreesta mangosta tehtyä sosetta, vai onko mango syytä keittää ensin?
Kommentit (7)
Anna ennemmin jotain kotimaista. Ei tarvitse olla hedelmää.
Miksi pitäisi keittä ja soseuttaa?
Leikkaapa nyrkkiin sopivia paloja lapselle ja anna sormiruokana, kun kerran jo pian puolivuotias on. Tai jos et vielä halua sormiruokailla, niin joo - voit keittämättömänäkin soseuttaa. (Ethän kai banaaniakaan keitä? :D)
Kiitos vastauksista. En taida uskaltaa sormiruokailuttaa vielä, kun ei istukaan kunnolla. :) tuoreena siis soseeksi surauttelen. Lähinnä epäilytti, kun on kuulemma vahvasti allergisoiva tuoreena, ja ohjeita googlaillessa monissa neuvottiin keittämään niin ajattelin, onko joku ohjeellinen ikäraja tms mihin asti kannattaa keittää.
-ap
Sormiruokailla voi sylissäkin, jos siinä osaa istua suorassa kunnolla. :-)
En ole kuullut tuoreesta mangosta allergisoivana... mutta tokihan niin voi ollakin. Mutta ei kai sitä sillä periaatteella kannata ruokia alkaa jättämään pois. Sitten jos jotain oireita tulee, voi asiaa ajatella uudellaan.
Omille pojilleni olen 4-5kk iästä alkaen soseuttanut itse jok'ikisen hedelmäsoseen enkä koskaan ole MITÄÄN keitellyt. Ts. olen ostanut esim. omenan tai mangon kaupasta, kuorinut, sössännyt sauvasekoittimella ja lappanut suuhun. Hyvin on maistunut ja terveitä lapsia ovat aina olleet. So simple is that. Ihme virittelyihin jotkut lähtevät.... Niin ja ammatiltani olen terveydenhoitaja.
Ei ole syytä välttää ruokia vain siksi, että tiedetään allergisoivaksi. Itse ainakin annoin soseutettua tuoretta mangoa 6kk ikäiselle. Maistui paremmin kuin kaupan sose.
Höyrytä pehmeäksi ja soseuta.