Hittiohje leviää: Pekoniton pekoni porkkanasta
http://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000005218257.html
Ihanko oikeasti ..? Miksi kasvissyöjä/vegaanihörhöt tahtovat lihan korvikkeita? Miksei porkkana maistu porkkanana, vaan siitä pitää tehdä pekonia matkivaa? Syökää pekonia sitten, jos tekee mieli.
Kommentit (25)
Ei helvetti. Samanlaista sontaa kuin lihattomat "makkarat".
Paahdettu porkkana ei ole pekonia nähnytkään. Koomista.
En minä lihansyöntiä lopettanut maun takia vaan aivan muista syistä. Pekoni on hyvää, mutta epäterveellistä ja epäeettistä. Täytyypä laittaa resepti kokeiluun!
Samaa sarjaa kuin hiljattain ehdotettu titteli "maisteri (AMK)".
Tää on vähän niinkun miksi ei käytetä vaan sokeria, miksi pitää olla jotain makeutuksia? Jos juo limpparia niin miksi pitää olla sokerittomia? Jos kermaa pitää ostaa, niin miksi on vähärasvaisia, eihän kerman kuulu olla vähärasvaista?
Monet kasvissyöjät eivät syö lihaa terveellisistä syistä, ei se ole pelkästään eläinten puolesta. Itse vähensin roimasti, koska tuli parempi olo kun ei syönyt lainkaan. Tosin en kokeilisi tuota ohjetta, koska en voi enää sietää pekonin hajua tai makua. Niille jotka pekonista tykkäävät olisi varmasti ihan hyväkin vaihtoehto, terveellisempi puhumatta niistä, jotka eivät voi esim. sydäntautien takia pekonia lainkaan syödä.
Ihana ohje, tuo on varmasti hyvää. Kokeilen tänään. T. Sekasyöjä, joka kuitenkin syö mieluummin porkkanapekonia kuin oikeaa
Vierailija kirjoitti:
Tää on vähän niinkun miksi ei käytetä vaan sokeria, miksi pitää olla jotain makeutuksia? Jos juo limpparia niin miksi pitää olla sokerittomia? Jos kermaa pitää ostaa, niin miksi on vähärasvaisia, eihän kerman kuulu olla vähärasvaista?
Monet kasvissyöjät eivät syö lihaa terveellisistä syistä, ei se ole pelkästään eläinten puolesta. Itse vähensin roimasti, koska tuli parempi olo kun ei syönyt lainkaan. Tosin en kokeilisi tuota ohjetta, koska en voi enää sietää pekonin hajua tai makua. Niille jotka pekonista tykkäävät olisi varmasti ihan hyväkin vaihtoehto, terveellisempi puhumatta niistä, jotka eivät voi esim. sydäntautien takia pekonia lainkaan syödä.
hah nyt meni sanat sekaisin. Siis monet kasvissyöjät syövät lihaa terveellisisä syistä, ei se ole pelkästään eläinten puolesta.
Porkkana on makeaa, miten siitä saadaan suolaista ja rasvaista? ; )
Tai ehkä vaan yhdistämällä sana pekoni siihen porkkanaan, niin antaa ihmisille paremmin mielikuvia siitä, mihin kaikkeen tätä paahdettua porkkanaa voi käyttää. Eli samaan tapaan kuin pekonia.
Jos mietin muuten sanaa paahdettu porkkana, niin älyäisin sen vaan lisukkeeksi.. Ei tulisi mieleen kääriä vailla herkkusienten ympärille tms.
Vierailija kirjoitti:
En minä lihansyöntiä lopettanut maun takia vaan aivan muista syistä. Pekoni on hyvää, mutta epäterveellistä ja epäeettistä. Täytyypä laittaa resepti kokeiluun!
Syö sinä ja kaikki muutkin ihan vapaasti mitä lystäätte.
Aloituksen punainen lanka onkin siinä, että miksi reseptin nimi ei ole "Rapea savuporkkana"? Kerro miksi kasvisruokien nimiin pitää saada makkaraa, pekonia, kinkkua, pihviä yms. lihatuotteisiin liittyvää?
Miksi vegaaneilla on pakottava tarve kehitellä porkkanoista, soijasta ym. kasveista lihaa muistuttavia ruokia? Veganismi on kopioinnin uskonto, antaisivat periksi lihan himolle. Peikkoni on aito asia!
Kiitos, kun laitoit reseptin.
Minä lopetin possunsyönnin muutama vuosi sitten nähtyäni videon, jossa possu tekee palapeliä. Vain kolme palaa erivärisille alustoille, mutta possu osasi laittaa ne oikein ja sai popcornia.
Mielestäni palapelien tekeminen on käsittämättömän tylsää ja ikävystyttävää, joten arvostin possua.
En halua syödä noin fiksua eläintä, vaikka pidinkin possunlihasta ja etenkin pekonista - pekonin paistamisesta tulevasta kaameasta katkusta huolimatta. Hajun haihtumiseen meni useita päiviä.
Vierailija kirjoitti:
Tai ehkä vaan yhdistämällä sana pekoni siihen porkkanaan, niin antaa ihmisille paremmin mielikuvia siitä, mihin kaikkeen tätä paahdettua porkkanaa voi käyttää. Eli samaan tapaan kuin pekonia.
Jos mietin muuten sanaa paahdettu porkkana, niin älyäisin sen vaan lisukkeeksi.. Ei tulisi mieleen kääriä vailla herkkusienten ympärille tms.
Kyllä täytyy sitten aika tyhmä olla...
Mikä ihmeen pekoniton pekoni porkkanasta?
Siis porkkanaa.
Hullunkurista.
Puuton puumökki metallista.
Aaah, veganismi herättää taas itkua seniileissä, joiden sanat eivät riitä. :)
Vierailija kirjoitti:
Kiitos, kun laitoit reseptin.
Minä lopetin possunsyönnin muutama vuosi sitten nähtyäni videon, jossa possu tekee palapeliä. Vain kolme palaa erivärisille alustoille, mutta possu osasi laittaa ne oikein ja sai popcornia.
Mielestäni palapelien tekeminen on käsittämättömän tylsää ja ikävystyttävää, joten arvostin possua.
En halua syödä noin fiksua eläintä, vaikka pidinkin possunlihasta ja etenkin pekonista - pekonin paistamisesta tulevasta kaameasta katkusta huolimatta. Hajun haihtumiseen meni useita päiviä.
Wienerleikkeen uusi nimi "palapelileike"
Asettuukohan pihvinpalat vatsalaukussa samoin kuin tetriksessä?
Kiitos reseptistä! Rakastan pekonia mutten voi syödä kolesterolin vuoksi. Olen kaivannut kauppoihin kalkkunapekonia jota sai usassa. Eihän mikään oikeaa pekonia korvaa mutta jos olisi edes sinne päin.
Näyttää pekonilta, mutta ei maistu pekonilta. Se on kyllä ihan vain paahdettua porkkanasiivua.
Minulla olisi vegaanittoman pekonin ohje, haluaako joku? ; )
Niin miksi tekee kuitenkin mieli syödä sikaa?