Miksi syöntikypsänä ostettu mango on kitkerä?
Kerran aiemminkin olen ostanut mangon - se haisi ja maistui kamalalta - kitkerältä ja pistävältä, joten todennäköisesti oli raakaa. Nyt kokeilin uusiksi ostamalla syöntikypsän mangon - siinäkin oli inhottavan pistävä haju, ja se myös maistui kitkerältä. Mistä tuo oikein johtuu? Luulisi syöntikypsän mangon nyt oikeasti olevan kypsä, ja se kyllä vaikutti olevan - kuoren alla oleva hedelmä oli pehmeää ja kirkkaankeltaista.
Kommentit (6)
Vierailija kirjoitti:
Koska se ei ollut syöntikypsä.
Mistä ihmeestä voi sitten tietää, milloin mango on kypsä?
Ei hedelmät maistu miltään täällä. Tuoreet mangot ulkomailla on ihania.
En tiedä. Kaikki ostamani pehmeät mangot ovat olleet oikein makeita. Olisiko tuo sitten ollut jo ylikypsä?
Mango on yksi herkullisimmista hedelmistä sopivan kypsänä. Mutta Suomessa en ole koskaan löytänyt kypsää mangoa kaupasta.
Mangot on kyllä hankalia, pitää olla just sopivan pehmeitä, että maistuvat hyvältä. Mutta silti joskus ovat vaan pahanmakuisia, sellasta se on. Parhaimmillaan ovat mielettömän herkullisia.
Koska se ei ollut syöntikypsä.