Kaupan marjakeitot, mikä terveellisin?
Eli siis mikä olisi terveellisin marjakeitto kaupasta? Niitä on niin montaa erilaista, että olen alkanut miettimään että olisiko sokerilla makeutettu sittenkin parempi kuin keinotekoisesti makeutettu... Niitä löytyy siis sokerisia, aspartaamilla makeutettuja ja stevialla makeutettuja.
Ostaisin makeuttamattiman jos olisi mutta ei ole ainakaan sattunut kohdalle sellaista.
Kommentit (9)
Kyllä mä otan ihan luomumustikka tai vadelmakeittoa ja tietty sokerilla. Ihan käypä välipalan osanen minusta, ja puuron sekahan.
Vierailija kirjoitti:
Pinaattikeitto!
Pinaatti on ruohokasveihin kuuluva vihannes. Sen lehdet ovat "ruttuiset" ja tummanvihreät. Talvilajikkeiden väri on tosin hieman vaaleampi. Se on tullut Eurooppaan Persiasta 1000-luvulla, kun arabit valloittivat Espanjan.
Marja on kasvitieteessä mehevien hedelmien tyyppi, joka on kehittynyt emin sikiäimestä ja on yleensä monisiemeninen. Marja on kokonaan mehevä lukuun ottamatta pintakerrosta. Uloin kerros on usein vahapeitteinen kuori. Marjan pääosana on malto, joka pehmenee kypsetessään. Sisin kerros on marjoissa ohut ja pehmeä, eikä erotu paljon maltokerroksesta, toisin kuin luumarjoilla, joilla se on paksuseinäinen ja puutunut ”kivi” siemenen ympärillä.
Yksikään kaupan marjakeitoista ei ole mitään terveysruokaa. Herkuttele parhaan makuisella keitolla silloin tällöin, ei ole niin väliä millä se on makeutettu. Jokapäiväiseen marjanhimoon kannattaa syödä niitä marjoja vaan ihan sellaisinaan.
En ymmärrä miksi ne pitää kaikki makeuttaa niin kamalan makeiksi, yök. Marjoissahan on itsessään jo makeutta runsaasti, miksi se ei riitä? Eikö markkinoille voisi saada edes YHTÄ marjakeittoa tai mehukeittoa, jossa olisi vain marjan oma makeus?????
Marjat kerkesi loppua pakkasesta ja kaupan marjat ei oikein uppoa juuri sen takia, että välillä on ihan ok marjoja mutta välillä taas niin kauhean makuisia ettei viiti ostaa. Siksi haluaisin vertailuja noista keitoista. Marjoja saan kyllä taas pakkaseen kunhan käy anoppilassa mutta ei niitäkään viiti joka päivä syödä ettei ne heti lopu.
Ehkäpäs koitan tuota luomumarjakeittoa. Minustakin on ihmeellistä, miksi niihin lisätään niin paljon sokeria. Tietty yksi syy on säilöntä, eivät pilaannu niin helposti...
Ap
Jdkslsk kirjoitti:
Marjat kerkesi loppua pakkasesta ja kaupan marjat ei oikein uppoa juuri sen takia, että välillä on ihan ok marjoja mutta välillä taas niin kauhean makuisia ettei viiti ostaa. Siksi haluaisin vertailuja noista keitoista. Marjoja saan kyllä taas pakkaseen kunhan käy anoppilassa mutta ei niitäkään viiti joka päivä syödä ettei ne heti lopu.
Ehkäpäs koitan tuota luomumarjakeittoa. Minustakin on ihmeellistä, miksi niihin lisätään niin paljon sokeria. Tietty yksi syy on säilöntä, eivät pilaannu niin helposti...
Ap
Kaupan keitoissa on paljon sokeria siksi, että sokeri on lähes ilmaista. Niitä litkuja on sulaa hulluutta ostaa. Tyypillisesti tuotteessahan on lähes pelkkää vettä ja sakeuttamisainetta. Sitä marjaa on ehken pari prosenttia. Kyllä tulee vedelle ja sokerille kilohintaa.
Itse en ole kyllä huomannut, että kaupan pakastemarjat olisivat pahoja. Mustikallahan on luonnostaan aika maanläheinen maku; se ei ole mikään makea marja. Mutta onhan siellä pakastealtaassa muitakin marjoja.
Ap jatkaa vielä, että osaan kyllä tehdä itse mutta kaupan pakastemustikat ovat välillä niin mullan ja suoraan sanottuna p**skan makuisia, etten halua niistä keittoa tehdä.