Esilämmitätkö hellanlevyn ennen kattilan laittoa?
Mieheni tekee niin ja se on minusta aivan turhaa ja perin ärsyttävää! Kiehuu kuulema paremmin...
Kommentit (20)
En esilämmitä, kattila veden kanssa hellalle ja levy päälle.
Vierailija kirjoitti:
Mieheni tekee niin ja se on minusta aivan turhaa ja perin ärsyttävää! Kiehuu kuulema paremmin...
Kiehuu nopeammin laskettuna siitä kun kattila laitetaan levylle, mutta hitammin laskettuna siitä kun levy laitetaan päälle.
Miehesi on tyhmä ja tuhlaa energiaa (sekä myös aikaa). Et siis ainakaan nainut dippainssiä.
Toi on siis niin koomista "kiehuu paremmin" :D Mä kysyisin välittömästi fysiikan lakeihin perustuvat hyödyt moiselle ja pitäisin hauskaa kun mies koittaisi vastata :D
Paistinpannun saatan laittaa lämpenemään, jotta se on kuuma kun siihen laittaa pihvit ja ne alkaa oikeasti heti ruskistua. Muitakin paistettavia varten hetken aikaa pannusta riippuen, niin ei tartu.
Levyn lämmittämisestä ei ole mitään hyötyä jos kattilassa kuumennetaan mitään joka on vedessä. Enkä keksi muutenkaan mitään, jonka vuoksi ei kattilaa kannata lämmittää samalla. Kastikettakin tehdessä kattila ja voi tai rasva kannattaa laittaa samalla lämpenemään.
Ehkä hän on oppinut tuon jollain puulämmitteisellä liedellä? Jossain sellaisessa syttyminen kunnon tuleen on nopeampaa ja palaminen saadaan puhtaammaksi, kun palotila pääsee lämpenemään ensin nopeasti.
käyttäjä-11339 kirjoitti:
Paistinpannun saatan laittaa lämpenemään, jotta se on kuuma kun siihen laittaa pihvit ja ne alkaa oikeasti heti ruskistua. Muitakin paistettavia varten hetken aikaa pannusta riippuen, niin ei tartu.
Levyn lämmittämisestä ei ole mitään hyötyä jos kattilassa kuumennetaan mitään joka on vedessä. Enkä keksi muutenkaan mitään, jonka vuoksi ei kattilaa kannata lämmittää samalla. Kastikettakin tehdessä kattila ja voi tai rasva kannattaa laittaa samalla lämpenemään.
Ehkä hän on oppinut tuon jollain puulämmitteisellä liedellä? Jossain sellaisessa syttyminen kunnon tuleen on nopeampaa ja palaminen saadaan puhtaammaksi, kun palotila pääsee lämpenemään ensin nopeasti.
Koko avaus on kuviitteellinen ja ketjun tarkoitus on vain pilkata miehiä.
Korkeintaan kattilan voi lämmittää valmiiksi kuumalla vedellä ja onko siitäkään loppu peleissä mitään iloa.
Kattiloihin kannet päälle, niin (pasta)vesi kiehuu nopeemmin. < Tällä mä toisinaan ihastutan uusia työntekijöitä. Moon velhojen sukua! ;)
LuigiVinetto kirjoitti:
käyttäjä-11339 kirjoitti:
Paistinpannun saatan laittaa lämpenemään, jotta se on kuuma kun siihen laittaa pihvit ja ne alkaa oikeasti heti ruskistua. Muitakin paistettavia varten hetken aikaa pannusta riippuen, niin ei tartu.
Levyn lämmittämisestä ei ole mitään hyötyä jos kattilassa kuumennetaan mitään joka on vedessä. Enkä keksi muutenkaan mitään, jonka vuoksi ei kattilaa kannata lämmittää samalla. Kastikettakin tehdessä kattila ja voi tai rasva kannattaa laittaa samalla lämpenemään.
Ehkä hän on oppinut tuon jollain puulämmitteisellä liedellä? Jossain sellaisessa syttyminen kunnon tuleen on nopeampaa ja palaminen saadaan puhtaammaksi, kun palotila pääsee lämpenemään ensin nopeasti.
Koko avaus on kuviitteellinen ja ketjun tarkoitus on vain pilkata miehiä.
No enpä nyt keksisi miesten pilkaksi, että joku lämmittää levyn ensin kuumaksi ihan vain lämmittämisen vuoksi. Jos ei siihen ole törmännyt jossain, tuskin nyt levyn ylimääräinen lämmittäminen tulisi mieleen. Eikä varsinkaan miesten pilkkamielessä, kun siinä ei ole muuta kummallista kuin outo tapa, josta syntyy ylimääräistä energiahukkaa.
Ei tuollainen ajatusvirhe ole edes sukupuolisidonnainen. Tunnen yhden akateemisesti koulutetun hyvin fysiikkaa ymmärtävän naisen, joka keitti yliopistossa opiskellessaankin vettä ilman kattilan kantta, koska se kiehuu silloin paremmin. Hänen äiti oli joskus lapsuudessa neuvonut hänelle niin, jotta hän huomaa koska vesi alkaa kiehua.
Levy ilman kattilaa lämpenee nopeammin kuin kattilan kanssa.
Lämmön siirtyminen on suoraan verrannollinen lämpötilaeroon, eli kattila ja sen sisältö lämpenee nopeammin, jos kattila laitetaan kuumalle levylle verrattuna siihen että ne laitetaan kylmälle levylle.
Mies on siis oikeassa.
176-671 kirjoitti:
käyttäjä-11339 kirjoitti:
Paistinpannun saatan laittaa lämpenemään, jotta se on kuuma kun siihen laittaa pihvit ja ne alkaa oikeasti heti ruskistua. Muitakin paistettavia varten hetken aikaa pannusta riippuen, niin ei tartu.
Levyn lämmittämisestä ei ole mitään hyötyä jos kattilassa kuumennetaan mitään joka on vedessä. Enkä keksi muutenkaan mitään, jonka vuoksi ei kattilaa kannata lämmittää samalla. Kastikettakin tehdessä kattila ja voi tai rasva kannattaa laittaa samalla lämpenemään.
Ehkä hän on oppinut tuon jollain puulämmitteisellä liedellä? Jossain sellaisessa syttyminen kunnon tuleen on nopeampaa ja palaminen saadaan puhtaammaksi, kun palotila pääsee lämpenemään ensin nopeasti.
Koko avaus on kuviitteellinen ja ketjun tarkoitus on vain pilkata miehiä.
Miesvihapoliisin mielestä miestä ei saa mainita missään negatiivisessa yhteydessä. Jos joku mokailee ja haluat kirjoittaa siitä palstalle, muista olla mainitsematta sukupuolta ja kerro tarinasi niin ettei siitä ilmene onko kyseessä mies vai nainen. Silloinkaan ei ole varmaa etteikö miesvihapoliisi tule ketjuusi itkemään, koska on kuitenkin 50% mahdollisuus että ketjun ainoa tarkoitus on vihata miehiä.
Noniin likat.
Siinä kohtaa kun astun keittiöön, nappaan levyn päälle. Sen jälkeen alan etsimään kippoja ja kappoja mitä ny sitte tarviinki.
Sen jälkeen läträän kuuman veden kattilaan, ja laitan sen melekoosen kuumalle levylle.
Ihan hetken päästä sammuutan levyn, jotta enerkijaa säästyy, ja jälkilämmöllä vesi kiehuu.
Kyllä miehet on käteviä isäntiä myös keittiössä.😊
Joo lämmitän. Istumalla siinä hetken. Ps. Miehesi on typerä.
Ennen vanhaan sähköasentaja varoitti, että liesilevy saattaa haljeta, jos sille iskee kylmävesikattilan. Niin se ajat muuttuu.
Kätevä isäntä kirjoitti:
Noniin likat.
Siinä kohtaa kun astun keittiöön, nappaan levyn päälle. Sen jälkeen alan etsimään kippoja ja kappoja mitä ny sitte tarviinki.
Sen jälkeen läträän kuuman veden kattilaan, ja laitan sen melekoosen kuumalle levylle.
Ihan hetken päästä sammuutan levyn, jotta enerkijaa säästyy, ja jälkilämmöllä vesi kiehuu.Kyllä miehet on käteviä isäntiä myös keittiössä.😊
Teillä ei taida olla induktioliesi?
Ei, ko meilon toi sähköhella....😤
Hyvä tapa saada kattilanpohjat kieroon on läntätä kylmä kattila tulikuumalle liedelle. Termodynamiikan suhteen miehesi on valitettavasti retardi.
M
Kerro miehellesi vinkki: aikaa säästyy, kun keittää illalla veden (esim. puuron tainnut teen valmistusta varten) valmiiksi, niin aamulla tarvitsee vain lämmittää..
Sepe kirjoitti:
Kerro miehellesi vinkki: aikaa säästyy, kun keittää illalla veden (esim. puuron tainnut teen valmistusta varten) valmiiksi, niin aamulla tarvitsee vain lämmittää..
Reps... :D :D :D
Miten levy esilämmitetään? Siis vanhanaikainen hella ja laitetaan levy kuuutoselle ja sit kattila viiden minuutin päästä siihen vai?
En jummarra, mulla on induktio.