Miksi kahvinkeittimeni keittää kitkerää kahvia, jos keitän vain yhden kupillisen?
Samaa ongelmaa ei ole, jos keitän kaksi kupillista tai enemmän.
Kommentit (9)
Lopeta keitin touhut.
Perkolaattori, mutteripannu tai pannukahvi - aina tulee hyvää.
Jätätkö keittimen puoleksi tunniksi päälle, ennen kuin kaadat kahvin pannusta? Sehän on siinä vaiheessa jo käytännöllisesti katsottuna palanut pannuun. Kaadat sen heti kuppiin, kun valunut, ja mielummin ihan siis heti kun isompi lorina lakkaa.
Pistätkö liikaa jauhetta? Kahvista tulee kitkerää, jos annostelee liikaa jauhetta. Kokeilepa vähentää.
Ns. räkäletkukeitin, kuten useimmat kahvinkeittimet. Likainen sisältä. Juhla Mokan keittely ei auta asiaa.
Halvat kahvinkeittimet keittävät usein liian kuumaa kahvia, laitat 8 kuppia, mutta kun kahvi on valmista niin pannussa onkin vain 6 kuppia, höyrystyy liikaa. Sama käy varmaan sinun keittimessäsi, onko pannussa samanverran kahvia mitä laitoit vettä? Se varmasti höyrystää suhteessa kahvin määrään sitä liikaa ja siksi kitkeryys tulee vain vähän keittäessä
Helppo ja toimiva tapa on laittaa levyn ja pannun väliin pari-kolme pikkukolikkoa tms, jottei levy liiaksi kuumenna kannua.
Siinä on varmaan ongelmana, että keitinvesi ei kerkeä lämmetä tarpeeksi jos keittää vain vähän.
Sama ongelma on vanhempien vanhassa Moccamasterissa. Jos keittää vaikka 4 kupillista tai enemmän niin tulee lämmintä ja hyvää sumppia.
Pese se. Osta parempaa kahvia. Tee kahvilakko.