Oletko keittänyt kananmunat aina väärin?
Oletko upottanut munat veteen ja ihmetellyt miksi kuoret ei lähde irti.
Laita kattilan pohjalle vettä vain puoli senttiä ja höyrytä munat, säästät energiaa ja kuoret lähtee aina irti.
Kommentit (49)
Oon mutta tykkään just niistä, missä keltuainen valuu ja valkuainen ei.
Ihan sama, miten ne minasi keität. Jos haluat, että kuoret todella irtoavat, siirrä munat kiehuvasta vedestä mahdollisimman kylmään veteen nopeasti. Se on se nopea lämpötilan muutos keittämisen jälkeen, mikä irrottaa kuoren.
nimim. vahingoista viisastunut
Vierailija kirjoitti:
Jos se höyrytys kattilasi ei satu olemaan painekattila, munat tulevat ylikypsiksi. Johtuu siitä että joudut höyryttämään niitä kauemmin ja keltuainen kovettuu ennen yläpuolella olevaa osaa.
Jos säilytät munia jääkaapissa, ota ne lämpeämään ennen keittämistä. Anna veden kiehua kunnolla ennen munien lisäämistä. Ota aika jotta saat haluamasi kovuiset munat. Nosta munat vedestä, ja kaada keitin vesi pois. Munat takaisin kattilaan ja jääkylmää vettä niskaan.
Lämpötilan nopea vaihtuminen irroittaa kuoren munasta, jolloin se on helppo kuoria. Ja huoneenlämpöinen muna samalla periaatteella ei rikkoudu keitinvedessä niin helposti kuin kylmä muna.
Kaikki väärin. Mitään erityisjärjestelyitä ei tarvita.
Ensinnäkin sun tavalla pitää munat tiputella kattilaan kollainen kauhalla, koska siellä on kuumaa vettä. Osa tietenkin hajoaa jo asetteluvaiheessa kun putoilevat pohjalle, ja loput kun pomppivat siellä kiehuvasa vedessä. Mutta sinun ei tarviste tehdä mitään muuta kuin laittaa tyhjä kattila liedelle, nostella munat sinne KÄSIN, liraus vettä ja levy täysille hetkeksi että vesi alkaa kiehua ja sitten ykköselle.
Eikä todellakaan tule mitään ylikypsiä vaan täydellisiä. Itse höyrytän 7 minuuttia jos säikäytän lopuksi kylmässä vedessä. Säikäyttäminen ei ole kuitenkaan pakollista jolloin voi hyödyntää jälkilämpöä.
Vierailija kirjoitti:
Ihan sama, miten ne minasi keität. Jos haluat, että kuoret todella irtoavat, siirrä munat kiehuvasta vedestä mahdollisimman kylmään veteen nopeasti. Se on se nopea lämpötilan muutos keittämisen jälkeen, mikä irrottaa kuoren.
nimim. vahingoista viisastunut
Taas väärin. Kuorien irtoamiseen vaikuttaa keittotapa eikä mikään lämpötilan muutos. Itse keittelin aikanaan noin eikä ne kuoret läheskään aina lähteneet irti.
Vierailija kirjoitti:
Oon mutta tykkään just niistä, missä keltuainen valuu ja valkuainen ei.
Tähän ei vaikuta keittotapa vaan minuutit
Mulla taitaa olla omintakeinen tapa keittää munat mutta ihan hyvin on toiminut.
Jääkaappikylmät munat kylmään veteen kattilaan ja vasta sitten lämpö päälle. Kuumennetaan kiehuvaksi ja sitten lämpö pois, kypsyvät kuumassa vedessä. Munat pysyy ehjinä ja kuoretkin lähteeneet hyvin, tosin se taitaa perustua enemmän tuoreuteen eli ihan tuoreista ei lähde helposti millään kikalla.
Mulla on vanhanaikainen liesi jossa teräslevyt, keraamisella ei ehkä toimi niin hyvin.
Fuck Ass United. 9 minuuttia kiehuvassa vedessä, sitten vesi pois ja kylmää vettä tilalle. FUCKIN' HELL
Vierailija kirjoitti:
Mulla taitaa olla omintakeinen tapa keittää munat mutta ihan hyvin on toiminut.
Jääkaappikylmät munat kylmään veteen kattilaan ja vasta sitten lämpö päälle. Kuumennetaan kiehuvaksi ja sitten lämpö pois, kypsyvät kuumassa vedessä. Munat pysyy ehjinä ja kuoretkin lähteeneet hyvin, tosin se taitaa perustua enemmän tuoreuteen eli ihan tuoreista ei lähde helposti millään kikalla.
Mulla on vanhanaikainen liesi jossa teräslevyt, keraamisella ei ehkä toimi niin hyvin.
Tämä on hyvä tapa, minä käytän myös, jos ei ole kiire. Vesi kiehuvaksi, sitten kansi päälle, virta pois levystä ja 20 minuuttia. Tulee juuri täydelliset kananmunat minun makuuni. :)
Saul pyysi Daavidia tuomaan taistelusta monta munankuorta että kyllä ne irtos
Vierailija kirjoitti:
Mulla taitaa olla omintakeinen tapa keittää munat mutta ihan hyvin on toiminut.
Jääkaappikylmät munat kylmään veteen kattilaan ja vasta sitten lämpö päälle. Kuumennetaan kiehuvaksi ja sitten lämpö pois, kypsyvät kuumassa vedessä. Munat pysyy ehjinä ja kuoretkin lähteeneet hyvin, tosin se taitaa perustua enemmän tuoreuteen eli ihan tuoreista ei lähde helposti millään kikalla.
Mulla on vanhanaikainen liesi jossa teräslevyt, keraamisella ei ehkä toimi niin hyvin.
Joudut kyttään kattilan vieressä monta kertaa ja tuhlaat energiaa. Ei mitään järkeä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mulla taitaa olla omintakeinen tapa keittää munat mutta ihan hyvin on toiminut.
Jääkaappikylmät munat kylmään veteen kattilaan ja vasta sitten lämpö päälle. Kuumennetaan kiehuvaksi ja sitten lämpö pois, kypsyvät kuumassa vedessä. Munat pysyy ehjinä ja kuoretkin lähteeneet hyvin, tosin se taitaa perustua enemmän tuoreuteen eli ihan tuoreista ei lähde helposti millään kikalla.
Mulla on vanhanaikainen liesi jossa teräslevyt, keraamisella ei ehkä toimi niin hyvin.
Tämä on hyvä tapa, minä käytän myös, jos ei ole kiire. Vesi kiehuvaksi, sitten kansi päälle, virta pois levystä ja 20 minuuttia. Tulee juuri täydelliset kananmunat minun makuuni. :)
Joudut mittaamaan veden tarkasti jotta tulee aina sama tulos.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mulla taitaa olla omintakeinen tapa keittää munat mutta ihan hyvin on toiminut.
Jääkaappikylmät munat kylmään veteen kattilaan ja vasta sitten lämpö päälle. Kuumennetaan kiehuvaksi ja sitten lämpö pois, kypsyvät kuumassa vedessä. Munat pysyy ehjinä ja kuoretkin lähteeneet hyvin, tosin se taitaa perustua enemmän tuoreuteen eli ihan tuoreista ei lähde helposti millään kikalla.
Mulla on vanhanaikainen liesi jossa teräslevyt, keraamisella ei ehkä toimi niin hyvin.
Joudut kyttään kattilan vieressä monta kertaa ja tuhlaat energiaa. Ei mitään järkeä.
Ei siinä mitään tarvitse kytätä, kun virta on pois.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mulla taitaa olla omintakeinen tapa keittää munat mutta ihan hyvin on toiminut.
Jääkaappikylmät munat kylmään veteen kattilaan ja vasta sitten lämpö päälle. Kuumennetaan kiehuvaksi ja sitten lämpö pois, kypsyvät kuumassa vedessä. Munat pysyy ehjinä ja kuoretkin lähteeneet hyvin, tosin se taitaa perustua enemmän tuoreuteen eli ihan tuoreista ei lähde helposti millään kikalla.
Mulla on vanhanaikainen liesi jossa teräslevyt, keraamisella ei ehkä toimi niin hyvin.
Tämä on hyvä tapa, minä käytän myös, jos ei ole kiire. Vesi kiehuvaksi, sitten kansi päälle, virta pois levystä ja 20 minuuttia. Tulee juuri täydelliset kananmunat minun makuuni. :)
Joudut mittaamaan veden tarkasti jotta tulee aina sama tulos.
Miten mittaamaan, määrän vai lämpötilan? No ei tarvitse, kananmunat veteen kokonaan, vesi kiehuvaksi ja sitten virta pois. Ranskalaisen kokin kirjasta apinoitu monta vuotta sitten. :)
Mä laitan keitinveteen suolaa ja ruokasoodaa, ja kun munat on kiehuneet tarpeeksi nostan ne pois ja annan veden haihtua pois kuoren pinnalta ennen kuin laitan kylmään veteen jäähtymään. 9/10 kerrasta kuoret irtoavat tosi helposti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mulla taitaa olla omintakeinen tapa keittää munat mutta ihan hyvin on toiminut.
Jääkaappikylmät munat kylmään veteen kattilaan ja vasta sitten lämpö päälle. Kuumennetaan kiehuvaksi ja sitten lämpö pois, kypsyvät kuumassa vedessä. Munat pysyy ehjinä ja kuoretkin lähteeneet hyvin, tosin se taitaa perustua enemmän tuoreuteen eli ihan tuoreista ei lähde helposti millään kikalla.
Mulla on vanhanaikainen liesi jossa teräslevyt, keraamisella ei ehkä toimi niin hyvin.
Joudut kyttään kattilan vieressä monta kertaa ja tuhlaat energiaa. Ei mitään järkeä.
Ei siinä mitään tarvitse kytätä, kun virta on pois.
Laitat veden kiehumaan ja kyttäät milloin alkaa kiehua. Ei tuossa ole mitään hyvää tuossa sinun tavassasi toimia. Tuhlaat energiaa ja aikaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mulla taitaa olla omintakeinen tapa keittää munat mutta ihan hyvin on toiminut.
Jääkaappikylmät munat kylmään veteen kattilaan ja vasta sitten lämpö päälle. Kuumennetaan kiehuvaksi ja sitten lämpö pois, kypsyvät kuumassa vedessä. Munat pysyy ehjinä ja kuoretkin lähteeneet hyvin, tosin se taitaa perustua enemmän tuoreuteen eli ihan tuoreista ei lähde helposti millään kikalla.
Mulla on vanhanaikainen liesi jossa teräslevyt, keraamisella ei ehkä toimi niin hyvin.
Joudut kyttään kattilan vieressä monta kertaa ja tuhlaat energiaa. Ei mitään järkeä.
Ei siinä mitään tarvitse kytätä, kun virta on pois.
Mitenniin energiaa tuhlaantuu? Ne munathan kypsyy nimenomaan teräslevyyn varastoituneeella lämmöllä. Eikä niitä tarvi kytätä kun lämmön on kääntänyt pois.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mulla taitaa olla omintakeinen tapa keittää munat mutta ihan hyvin on toiminut.
Jääkaappikylmät munat kylmään veteen kattilaan ja vasta sitten lämpö päälle. Kuumennetaan kiehuvaksi ja sitten lämpö pois, kypsyvät kuumassa vedessä. Munat pysyy ehjinä ja kuoretkin lähteeneet hyvin, tosin se taitaa perustua enemmän tuoreuteen eli ihan tuoreista ei lähde helposti millään kikalla.
Mulla on vanhanaikainen liesi jossa teräslevyt, keraamisella ei ehkä toimi niin hyvin.
Tämä on hyvä tapa, minä käytän myös, jos ei ole kiire. Vesi kiehuvaksi, sitten kansi päälle, virta pois levystä ja 20 minuuttia. Tulee juuri täydelliset kananmunat minun makuuni. :)
Joudut mittaamaan veden tarkasti jotta tulee aina sama tulos.
Miten mittaamaan, määrän vai lämpötilan? No ei tarvitse, kananmunat veteen kokonaan, vesi kiehuvaksi ja sitten virta pois. Ranskalaisen kokin kirjasta apinoitu monta vuotta sitten. :)
Jäähtyyhän se vesi eri nopeudella riippuen paljonko sitä on. Isossa kattilassa sun munat on käytännössä kiehuvassa vedessä 20 minuuttia
Vierailija kirjoitti:
Mä laitan keitinveteen suolaa ja ruokasoodaa, ja kun munat on kiehuneet tarpeeksi nostan ne pois ja annan veden haihtua pois kuoren pinnalta ennen kuin laitan kylmään veteen jäähtymään. 9/10 kerrasta kuoret irtoavat tosi helposti.
Ei mitään järkeä. Suolat ja soodat ei vaikuta mihinkään mitään. Mun tavalla kuoret lähtee aina irti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mulla taitaa olla omintakeinen tapa keittää munat mutta ihan hyvin on toiminut.
Jääkaappikylmät munat kylmään veteen kattilaan ja vasta sitten lämpö päälle. Kuumennetaan kiehuvaksi ja sitten lämpö pois, kypsyvät kuumassa vedessä. Munat pysyy ehjinä ja kuoretkin lähteeneet hyvin, tosin se taitaa perustua enemmän tuoreuteen eli ihan tuoreista ei lähde helposti millään kikalla.
Mulla on vanhanaikainen liesi jossa teräslevyt, keraamisella ei ehkä toimi niin hyvin.
Joudut kyttään kattilan vieressä monta kertaa ja tuhlaat energiaa. Ei mitään järkeä.
Ei siinä mitään tarvitse kytätä, kun virta on pois.
Mitenniin energiaa tuhlaantuu? Ne munathan kypsyy nimenomaan teräslevyyn varastoituneeella lämmöllä. Eikä niitä tarvi kytätä kun lämmön on kääntänyt pois.
On sitä energiaa varastoitunut huimat määrät myös keitinveteen. Ei se vesi kylmää ole kun kaadat sen viemäriin. Sun tavassasi ei ole mitään järkeä. Hidas ja tyhmä.
Jos se höyrytys kattilasi ei satu olemaan painekattila, ne munat tulevat ylikypsiksi. Johtuu siitä että joudut höyryttämään niitä kauemmin ja keltuainen kovettuu ennen yläpuolella olevaa osaa.
Jos säilytät munia jääkaapissa, ota ne lämpeämään ennen keittämistä. Anna veden kiehua kunnolla ennen munien lisäämistä. Ota aika jotta saat haluamasi kovuiset munat. Nosta munat vedestä, ja kaada keitin vesi pois. Munat takaisin kattilaan ja jääkylmää vettä niskaan.
Lämpötilan nopea vaihtuminen irroittaa kuoren munasta, jolloin se on helppo kuoria. Ja huoneenlämpöinen muna samalla periaatteella ei rikkoudu keitinvedessä niin helposti kuin kylmä muna.