Syöttekö leipoassa taikinaa tai ruokaa laittaessa raaka-aineita?
Minä popsin välillä niin paljon, ettei valmiita herkkuja edes tee mieli tai ruokaa mahtuu vain vähän
Kommentit (5)
Monet taikinat on melkein valmiita tuotoksia parempia. Ja se korvapuustirullan pääpala, taikinaa, voita, kanelia ja sokeria, nam. Lapsena tehtiin herkkunälkään sokerikakkutaikinaa (ilman leivinjauhetta).
Jätän takinaa aina kulhoihin, että voin syödä sitä. Nam! Ja makaronilaatikkoa tehdessä syön aina makaryllejä ja jiilihaa valmistusvaiheessa.
Maistan ruokaa jos kokeilen uutta reseptiä, jotta suola ja mausteet tulevat kohdalleen, mutta ihan puoli lusikallista. Jos on vakioresepti ( esim. hernekeitto, kaalipata, poronkäristys, bolognese-kastike) en välttämättä edes maista. Taikinaa en maistele, ehkä kakkutaikinaa lastasta vähän.
Tämä taitaa mennä sen mukaan miten äiti on kotona tehnyt: minun äitini ( loistava ruuanlaittaja) ei maistellut eikä syönyt ruokaa laittaessaan, en minäkään. Tätini söi koko ajan ruokaa laittaessaan, samoin serkkuni.
Siis leipoessa