Penninvenyttäjien ruokaketju
Listataan oikeasti halpoja reseptejä, ja vinkkejä kuinka syödä mahdollisimman halvalla.
Kommentit (24)
Itse kerättyjä kanttarelleja pakastimesta. Yksi sipuli. Paistetaan pannulla ja lisätään ruokakermaa. Lisäksi spagettia.
Sienet 0e,
sipuli 0,10e
Ruokakerma 0,35e (Lidlistä)
Spagetti 0,50e
95 senttiä ja riittää kolmelle syöjälle.
Aamu-, ilta-, ja välipaloilla on edullista tehdä välillä puuroja. Riisipuuro ja mannapuuro esim ovat hyviä.
Sesonkiajattelu. Tarjousten hyödyntäminen, siis niin , että kaikki syödään, mitä kotiin ostetaan. Ei ole säästöä ostaa halpoja papuja tai soijarouhetta, jos niitä ei käytä. Jämien hyödyntäminen, ajoissa vaan syödä, vähän muokaten. Itse syön välillä aamupalaksi keittoa, jos on menossa vanhaksi muuten.
Puuropäivä viikottain. Älä osta montaa ryynipussia, jos tuntuu, että ehkä se ei toteudukaan. Onhan ne halpoja, mutta vain, jos ne käytetään.
Sosekeittoihin saa muilutettua jämiä, ja varsinaiset tarpeetkaan ei kalliita. Risotto ja pastakastike sisältävät meillä aina vähän mitä löytyy. Olen hyvä ennakoimaan, soveltamaan ja maustamaan, joten ei mitään moskaa syödä.
Kuivahivaa piti lukea leipäohjeessa. Tabletilla kun kirjoittaa niin automaattinen sana syöttö... :D
Kaalilaatikko on halpaa ja hyvää. Kaali, porkkana ja sipuli ei maksa juuri mitään, jauhelihaa on usein tarjouksessa. Puolukat voi käydä itse keräämässä pakkaseen.
Juusto ja leikkeleet pois, terveyspuoli kohenee ja rahaa säästyy.
Systemaattisesti lautaselle halpaa mutta ravitsevaa, esim. niin että joka aterialla on porkkanaa tai muuta juuresta, kaalia, sipulia, omenaa, appelsiinia tai mustikkaa/muuta marjaa (jos omassa pakkasessa). Se voi tuntua ensin työläältä, mutta on simppeliä.
Keitot. Puurot.
Peruna on lisukkeena yllättävän monipuolinen; keitettyjen perunoiden jälkeen jämistä saa paistinperunoita, muussin lopuista taas rieskoja. Puuroksikin peruna taipuu. Halpaa ja täyttävää eikä ravintoarvot ihan huonot ole.
Vierailija kirjoitti:
Itse kerättyjä kanttarelleja pakastimesta. Yksi sipuli. Paistetaan pannulla ja lisätään ruokakermaa. Lisäksi spagettia.
Sienet 0e,
sipuli 0,10e
Ruokakerma 0,35e (Lidlistä)
Spagetti 0,50e95 senttiä ja riittää kolmelle syöjälle.
Ja nälkä on taas tunnin päästä :)
Kiusaukset! Pahimpana aikana sieniä tai papua lihan sijaan kiusaukseen.
Juureksia suikaleina, joukkoon nakkeja tai jauhelihaa.
Hernekeittoa, mukaan tähteeksi jäänyttä paistettua jauhelihaa ja porkkanaa, sipulia.
Nyt myös persiljat itämään.
Sosekeitot. Seuraksi vaikka itseleivottua leipää ja keitettyjä munia. Tai raejuustoa. Keittoihin voi laittaa mitä sattuu olemaan tai mitä saa halvalla.
Terveellisiä vihreitä saa halvalla kun idättää itse. Joko ituja tai esim.herneenversoja. Ei niitä nälkäänsä varmaan kukaan pelkästään syö, mutta ovat terveellisiä ja halpoja eikä tarvitse ostaa kaupasta. Herneenversoja voi kasvattaa ihan soppaherneistä, jotka maksavat alle euron pussi.
Suuret määrät ruokaa kerralla, syömättä jääneet pakkaseen.
Jauhelihasoppa, makkarasoppa, hernesoppa. Tehdään valtava määrä kerralla ja syödään viikko. Paranee vaan mitä useammin lämmittää.
Jauhelihakastiketta kannattaa suurustaa kunnolla. Riittää kaksinverroin kauempaan.
Jos on ylimääräistä maitoa onedullista tehdä pannukakku tai köyhiä ritareita.
Perunat viipaloidaan ohuiksi - laitetaan uunipellille -päälle öljyä, suolaa ja mausteita maun mukaan. Paistetaan rapeaksi. Lisäksi paistetaan kananmunia.
Vierailija kirjoitti:
Jos on ylimääräistä maitoa onedullista tehdä pannukakku tai köyhiä ritareita.
Ennemmin vaikka munakokkelia, olis ihan ruokaa.
Tänään meillä on herkkua:
Juuressuikaleita (1 kaali, lanttua, palsternakkaa, porkkanaa, purjoa plus mitä kaapista löytyy, esim nahistunut omena ja pari sellerinjalkaa, vihreä paprika...) paistetaan isossa kasarissa tai uunipadassa, riippuen siitä paljonko tavaraa tulee. Paistetaan lisäksi läskisiä possun kylkipaloja (ostin kilon kun olivat huipputarjouksessa), lopuksi pannaan juuresmömmön päälle muhimaan hetkeksi.
Tuosta perhe syö muutaman kerran, on ihanaa ja pakastuu hyvin. :)
Juureksia käytetään nyt paljon, tomaatit ja salaatit ovat meillä enemmän kesäruokaa joten niitä on vähän. Juureksista saa muuten ihanaa coleslawta.
Lihaa ostan tarjouksesta aina ison määrän, paistan tms. ja pakastan annoksina. Noista syntyy sitten nopeasti mitä vaan ja tulee vaihtelua kun on erilaisia juttuja pakkasessa.
Helppo arkileipä:
2,5 dl lämmintä vettä
1/2 pss kuivalihaa
1 tl suolaa
1,5 tl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
Anna kohota 20 min kulhossa liinan alla.
Lisää vielä 1,5 dl jauhoja (vehnä, orha, ruis, yms oman mielen mukaan) sekä
1,5 rkl rypsi tai rapsiöljyä.
Sekoita kunnolla ja kaada vuokaan. Anna kohota vuoassa vielä sen aikaa että uuni lämpiää. Paista uunissa 225 C 30 min tasammöllä.
Leivästä tulee sopivan kokoinen kahden hengen talouteen, jos haluat isomman leivän tee annos kaksinkertaisena. Mutta varmistu sitten että se tulee sisältä varmasti kypsäksi paistettaessa ettei maistu taikina