Hei kasvissyöjä! Mitä on lautasella tänään?
Etsin inspiraatiota uusiin kasvisruokiin. Noudatan itse kasvispainotteista ruokavaliota, eli saatan ajoittain syödä myös kalaa tai riistaa, mutta arkiruoat (ehkä 90 %:sti) ovat pääsääntöisesti vegeä.
Nyt ei mitään hölmöjä väittelyitä vegaani-vegetaristi-lakto-ovo-lihaton-osastolla (vaikka toki voi mainita, jos ruoka on esim. vegaaninen), vaan kivoja ja maukkaita kasvisruokia jakoon! :-D
Kommentit (16)
Aamulla mantelimaito-latte ja banaani.
Lounaaksi superhelppoa linssikeittoa suunnilleen seuraavalla reseptillä:
-Puolikas sipuli, pilko ja kuullota öljyssä
-1 prk punaisia linssejä (käyttövalmiita)
-1 prk (luomu-)tomaattimurskaa
-3-5 dl vettä tai kasvislientä, lisää tarpeen mukaan
-1 prk kookoskermaa (loppuvaiheessa)
Mausteiksi lämpimiä, syviä makuja kuten inkivääriä, kanelia, kurkumaa, ripaus chiliä, mustapippuria. Kuivatut/jauhemaiset mausteet kannattaa lisätä jo öljyyn, ennen sipulia.
Sitten vaan haudutellaan puolisen tuntia. Kookoskerman voi lisätä lopussa ja sen jälkeen vain kiehauttaa keiton. (Muista lisätä suolaa + soijaa, jos et käyttänyt kasvislientä.)
Illan ruokaa en vielä tiedä. Ehkä täältä saa jonkun hyvän ohjeen!
Aamiaisella avokadoa ruisleivän päällä, pakastemarjoja + manteleita ja kahvia.
Lounaalla sienikastiketta, spagettia ja parsakaalia.
Lidlin maissipihvejä pakkasesta, maalaislohkoperunoita (=ei tarvitse kuoria pottuja ennen lohkomista) ja ketsuppia. Kahvin kanssa on suklaakakkua. Yleensä syön aika terveellisesti, mutta tänään on tämmöinen päivä.
Vegaanista kinkkukiusausta :D Eli vuokaan peruna-sipulisekoitus, 2prk kaurakermaa, paketti vegenakkeja pilkottuna (Bon vegan) ja paprikaa.
Ja ennen kuin kukaan tulee ulisemaan, että miksi olet kasvissyöjä jos syöt lihakorvikkeita, niin miksi EN söisi jos voin niillä laajentaa makumaailmaani. Eikä prosessoituja tuotteita nyt joka päivä syödä.
aamulla tuorepuuroa ja kahvia, lounaaksi tortilloja (tofulla, kasviksilla, avokadolla), välipalaksi omppua ja maapähkinävoita+ riisikakkuja :)
Nämä mustapapupihvit ovat tosi hyviä kiirepäivän purtavia: http://www.hoviruoka.fi/sites/default/files/tuotteet/hoviruoka-mustapap…
(Kannattaa nimenomaan ostaa näitä, eikä saman valmistajan kasvispihvejä (vai juures-?), jotka eivät ole ollenkaan niin hyviä eivätkä varsinkaan täyttäviä. Hintakin on mustapapupihveihin verrattuna korkea, vaikka luulisi raaka-aineiden olevan yhtä halpoja.)
Minulla kvinoapannua tähän tyyliin (https://www.soppa365.fi/reseptit/teemu-leminen/kasvisruuat-arjen-nopeat…), joskin en tehnyt ohjeen mukaan, joten minulla on mukana mm. porkkanaa ja linssejä, mut tuo ohje on hyvä pohja. Kvinoahan on tosi jees kasvis, kannattaa tutustua jos ei ole jo tuttu! :) ps. muista huuhdella se ennen käyttöä, jotkut kvinolajit voivat muuten kuulema olla karvaita.
GoGreenin ei ollut T: unohdin huuhtelun
Tänään ajattelin tehdä helpon vegaanimätön uunissa. Eli kasvisnakkeja (bonsoya) paistan ensin öljyssä pannulla, sitten uuniin peruna-sipulisekoituksen kanssa ja kaurakermaa + vegejuustoa (porlammin chili) päälle. Nakkien tilalla voi hyvin olla esim. nyhtistä, härkistä, soijarouhetta, quornia yms. Jos haluaa terveellisemmän, niin voi käyttää esim. uunikasviksia myös.
Vierailija kirjoitti:
Vegaanista kinkkukiusausta :D Eli vuokaan peruna-sipulisekoitus, 2prk kaurakermaa, paketti vegenakkeja pilkottuna (Bon vegan) ja paprikaa.
Ja ennen kuin kukaan tulee ulisemaan, että miksi olet kasvissyöjä jos syöt lihakorvikkeita, niin miksi EN söisi jos voin niillä laajentaa makumaailmaani. Eikä prosessoituja tuotteita nyt joka päivä syödä.
Heh, en ehtinyt lukea kaikkia kommentteja ennen kuin kommentoin. Mulla näköjään siis käytännössä samat suunnitelmat :D
t. 11
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vegaanista kinkkukiusausta :D Eli vuokaan peruna-sipulisekoitus, 2prk kaurakermaa, paketti vegenakkeja pilkottuna (Bon vegan) ja paprikaa.
Ja ennen kuin kukaan tulee ulisemaan, että miksi olet kasvissyöjä jos syöt lihakorvikkeita, niin miksi EN söisi jos voin niillä laajentaa makumaailmaani. Eikä prosessoituja tuotteita nyt joka päivä syödä.
Heh, en ehtinyt lukea kaikkia kommentteja ennen kuin kommentoin. Mulla näköjään siis käytännössä samat suunnitelmat :D
t. 11
Hyvää ruokahalua! :D t. 7
Vierailija kirjoitti:
Aamulla mantelimaito-latte ja banaani.
Lounaaksi superhelppoa linssikeittoa suunnilleen seuraavalla reseptillä:
-Puolikas sipuli, pilko ja kuullota öljyssä
-1 prk punaisia linssejä (käyttövalmiita)
-1 prk (luomu-)tomaattimurskaa
-3-5 dl vettä tai kasvislientä, lisää tarpeen mukaan
-1 prk kookoskermaa (loppuvaiheessa)
Mausteiksi lämpimiä, syviä makuja kuten inkivääriä, kanelia, kurkumaa, ripaus chiliä, mustapippuria. Kuivatut/jauhemaiset mausteet kannattaa lisätä jo öljyyn, ennen sipulia.
Sitten vaan haudutellaan puolisen tuntia. Kookoskerman voi lisätä lopussa ja sen jälkeen vain kiehauttaa keiton. (Muista lisätä suolaa + soijaa, jos et käyttänyt kasvislientä.)
Illan ruokaa en vielä tiedä. Ehkä täältä saa jonkun hyvän ohjeen!
Tää on muuten todella hyvää, suosittelen ihan sekasyöjillekin! Itse laitan vielä rutkasti valkosipulia ja käytän chilimaustettua tomaattimurskaa. Paranee vaan uudelleen lämmitettäessä!
Härkispitsaa ja feta-avokado-salaattia.
Kohta teen jotain riisimössöä (risotoksihan sitä ei saa kutsua, kun ei ole italialaiseen tyyliin hauduttamalla tehty, ettei joku taas pillastu), jossa on täysjyväriisin lisäksi erilaisia paistettuja kasviksia ja sieniä. Esimerkiksi sipuli, kesäkurpitsa, porkkana sekä kuivatut herkkutatit ovat aika hyvä alku. Laittaisin sekaan Härkistä, mutta koska sitä ei nyt ole, korvaan sen ehkä kikherneillä. Sitten vielä soijaa ja mausteita, niin lauantain pikaruoka on valmis.
Lisukkeeksi otan ehkä itsetehtyä punajuurisalaattia tai puolukkahilloa.
Papukastiketta ja nachoja, salaattia.