Rapujuhlat, mitä tarjoatte ko. juhlissa, meillä huomen illalla aikomus jos mies saa eläviä rapuja..
Kommentit (12)
Hyviä snapseja ovat akvaviitit. Inhat vodkat kannattaa jättää tarjoamatta.
Esim. kymmenen kunnon kokoista rapua/hlö riittää mielestäni hyvin. Lisäksi tietenkin paahtoleipää, voita, tilliä. Jotkut tykkäävät myös juustosta rapujen kanssa, itse en välitä. Joku hyvä aioli sopii myös rapuleipien kanssa, löytyy myös valmiina kaupasta. Juomaksi snapsi (esim. leijona-vodka tai akvaviitti), olut ja valkoviini. Jälkiruoaksi esim. itseleivottua mustikkapiirakkaa ja jäätelöä. Varaa myös sitruunoita käsienpesua varten. Käsienpesukipot voivat olla myös hauska lisä esim. kattaukseen. Ja sitten tietenkin paljon kynttilöitä ja servettejä, sotkuista puuhaa nimittäin rapujen syöminen... Mukavia juhlia!!!
Oikeaoppisissa ja sivistyneissä rapujuhlissa on rapujen lisäksi AINA jokin pääruoka! Minä tiedän, koska olen suomenruotsalainen ja koko ikäni harrastanut rapujuhlia hiukan paremmissa piireissä kuin useimmat täältä av:lta...
tuo 10 kpl on liian vähä per pää jos ei muuta tarjottavaa ole.
15-20 kpl/hlö jos ei muuta ruokaa.
Yleensä rapuja tarjotaan alkuruokana ja pääruoka ja jälkiruoka niiden jälkeen.
Ap:lle tiedoksi että tarjoa ne ravut kuolleena , heh heh
Kuolettaminen keittämällä pää edellä että kuolee heti. 5 litraa poreilevaa vettä, merisuolaa ja tilliä (sekä salaiset mausteet) ja siihen määrään n. 20 rapua.
Jäähdytetään liemessään jos tänään keitetään tarjotaan huomenna että ehtivät maustua.
Pääruokana voi tarjota kalaa esim. lohta, sorsaa, fasaania, pihvit
Jälkiruokana kauden marjoja liköörikermavaahdolla, paahtovanukas ja tuoreet marjat sekä kermavaahtoa
Olen työskennellyt tasokkaissa ravintoloissa joissa paljon rapujuhlia, kyllä niissä on ollut vähintään kolmen ruokalajin menu.
pienessä kulhossa (koko jälkiruokakulho) on vettä ja mustaherukanlehti
Vierailija:
No huh huh, aika köyhää jos ei rapujuhlissa tarjota muuta kuin rapuja ja paahtista!
Oikeaoppisissa ja sivistyneissä rapujuhlissa on rapujen lisäksi AINA jokin pääruoka! Minä tiedän, koska olen suomenruotsalainen ja koko ikäni harrastanut rapujuhlia hiukan paremmissa piireissä kuin useimmat täältä av:lta...
Syy, miksi ravut on yleensä alkuruokana eikä pääruokana, on RAHA. Ei ole varaa ostaa koko seurueelle tarpeeksi rapuja, jotta maha tulisi täyteen.
Ps. meillä ravut on pääruokana ja niitä tulee olemaan PALJON.
Vierailija:
Olen työskennellyt tasokkaissa ravintoloissa joissa paljon rapujuhlia, kyllä niissä on ollut vähintään kolmen ruokalajin menu.
Meillä on aluksi kermainen kanttarellikeitto, sitten ravut tykötarpeineen ja jälkkäriksi minttusuklaamoussea ja tuoreita marjoja. Yöpalaksi vielä juustolautanen ranskalaisista juustoista.
Vierailija:
pienessä kulhossa (koko jälkiruokakulho) on vettä ja mustaherukanlehti
Suomenruotsalaiselle: en ole itse suomenruotsalainen, mutta nainut sellaiseen sukuun. Meillä on usein pelkästään rapuja. Niitä on paljon, eikä jakseta ahtaa kaikkea muuta sen päälle tai alle.
ja voi ne ravut olla pääruokanakin mutta silloin niitä on oltava enemmän kuin jos ovat alkuruokana
alkuruokana 7-10 kpl jotkut haluaa 12 kpl
Pääruoka on ravintolassa kallis rapumenuissa, hienoa ja tasokasta gourmet-tyyppistä
Rapujen kanssa tarjotaan snapseja ja yleensä snapsit kuuluu alkuruoan kanssa nautittaviksi.
Rapujuhlat eivät ole mitään halpaa tarjottavaa olivatpa ne sitten alku tai pääruoalla.
Vierailija:
ja voi ne ravut olla pääruokanakin mutta silloin niitä on oltava enemmän kuin jos ovat alkuruokanaalkuruokana 7-10 kpl jotkut haluaa 12 kpl
Pääruoka on ravintolassa kallis rapumenuissa, hienoa ja tasokasta gourmet-tyyppistäRapujen kanssa tarjotaan snapseja ja yleensä snapsit kuuluu alkuruoan kanssa nautittaviksi.
Rapujuhlat eivät ole mitään halpaa tarjottavaa olivatpa ne sitten alku tai pääruoalla.
Eli rapujen kera ensinnäkin juomaksi snapsi+olut/vesi TAI valkoviini (valkoviini ja snapsi ei sovi yhteen)
- Pääruuaksi esimerkiksi: Kanttarellimuhennosta (on ollut kaikissa rapujuhlissa joissa olemme olleet tänä kesänä, johtuu varmaan siitä kun kanttarellisato on ollut niin hyvä) uusien perunoiden ja poronlihan tai grillatun sisäfileen kanssa.
- Jälkiruuaksi jotakin suht. kevyttä ja raikasta, ehdottomasti jotakin tuoreista marjoista kuten mustikoista, vadelmista ja mustaviinimarjoista. Marjoja voi tarjota sellaisenaan esim. jäätelön kanssa tai niistä voi tehdä esim. sorbettia tms. Jos haluatte tuhdimman jälkkärin, niin tarjoilkaa ennen makeaa jälkiruokaa jotakin hyviä juustoja. :)