Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Intialainen kasvisruoka epäterveellistä?

Vierailija
08.02.2017 |

Kuinka epäterveellistä ja rasvaista intialainen ruoka, erityisesti syömäni kasviskorma oikein on? Tietääkö joku? Kormakastikkeessahan käytetään kai ainakin cashewpähkinöitä ja kermaa... siihen sitten vielä riisi ja rasvainen naanleipä.

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
08.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eihän tuo korma mitään laihduttajan ruokaa ole tosiaankaan. Ja annoskokoon kannattaa kiinnittää erityistä huomiota.

Lautasellisesta maustettua riisiä, kormakastiketta ja intialaista vehnälättyä tulee helposti enemmän kaloreita kuin vaikkapa pienehköstä juustohampurilaisesta.

Vierailija
2/13 |
08.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Cashew pähkinät ja kookoskerma nostavat kaloreita melkoisesti. Ja naanleipä kannattaa jättää väliin.

Onneksi saat sentään kasviksia ja vihanneksia kun valitset vegeversion. Mua suorastaan harmittaa intialaisessa keittiössä se vihannesten puuttuminen käytännössä kaikista paitsi kasvisannoksista. Siksi valitsenkin mieluummin thairavintolan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
08.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Intialaisen kasvisaterian voi rakentaa terveellisesti, epäterveellisesti tai jotakin näiden väliltä. Se on siis tasan samanlainen kuin mikä tahansa kasvisateria. Intialaisen syömisen - myös sekaruoan - ongelmakohta on valkoisen riisin ja vehnän suuri määrä. Mutta kun  itse kokkaa, on helppo vähentää niitä ja lisätä vihanneksia.

Vierailija
4/13 |
08.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Terveellisempää tuo taitaa kuitenkin olla kuin ranskalaiset ja hampurilainen tai nuggetit...

Vaihda kiinalaiseen - vähemmän kermaa, mutta kasvisannoksia maukkaalla riisillä kuitenkin. (Siitakesienet ovat oma suosikkini.)

Vierailija
5/13 |
08.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Usein ainakin nepalilaisissa voi vaihtaa riisin kasviksiin.

Vierailija
6/13 |
08.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuntemani intialainen lääketieteen opiskelija erikoistuu sydänsairauksien hoitoon koska sillä alalla Intiassa on kuulemma paljon töitä. Ihmettelin asiaa kun Intiassahan on todella paljon kasvissyöjiä. Tuttava sanoi että ruoanlaitossa käytetään epäterveellisiä rasvoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
08.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Cashew pähkinät ja kookoskerma nostavat kaloreita melkoisesti. Ja naanleipä kannattaa jättää väliin.

Onneksi saat sentään kasviksia ja vihanneksia kun valitset vegeversion. Mua suorastaan harmittaa intialaisessa keittiössä se vihannesten puuttuminen käytännössä kaikista paitsi kasvisannoksista. Siksi valitsenkin mieluummin thairavintolan.

Mitä tarkoitat? Currythan tehdään kasviksista.

Vierailija
8/13 |
08.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tuntemani intialainen lääketieteen opiskelija erikoistuu sydänsairauksien hoitoon koska sillä alalla Intiassa on kuulemma paljon töitä. Ihmettelin asiaa kun Intiassahan on todella paljon kasvissyöjiä. Tuttava sanoi että ruoanlaitossa käytetään epäterveellisiä rasvoja.

Noin joka kolmas intialainen mies tupakoi. Siinä lienee sydänsairauksille selittäjä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
08.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tuntemani intialainen lääketieteen opiskelija erikoistuu sydänsairauksien hoitoon koska sillä alalla Intiassa on kuulemma paljon töitä. Ihmettelin asiaa kun Intiassahan on todella paljon kasvissyöjiä. Tuttava sanoi että ruoanlaitossa käytetään epäterveellisiä rasvoja.

Komppaan. Kaikki butter chickenit, kookoskermaiset kormat, paneer-juustot... Ne kastikkeet on oikeesti tosi jäykkää ja lohkeavan rasvaista kamaa, sen huomaa kun annos ehtii vähän jäähtyä.

Mut eipä se kiinalainenkaan välttämättä ole sen parempi natriumglutamaatteineen.

Vierailija
10/13 |
08.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Cashew pähkinät ja kookoskerma nostavat kaloreita melkoisesti. Ja naanleipä kannattaa jättää väliin.

Onneksi saat sentään kasviksia ja vihanneksia kun valitset vegeversion. Mua suorastaan harmittaa intialaisessa keittiössä se vihannesten puuttuminen käytännössä kaikista paitsi kasvisannoksista. Siksi valitsenkin mieluummin thairavintolan.

Mitä tarkoitat? Currythan tehdään kasviksista.

Se curryhan on annoksessa mauste.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
08.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Intialainen kasvisruoka:

Paljon hiilareita ja omega-6 rasvoja sekä kovin vähän proteiinia ja kuitua. Tämä koska pääosassa on kuitenkin puhdistettu vehnä ja valkoinen riisi. Makroravinteiden puolesta ei kyllä mitään laihdutusruokaa.

Runsas erilaisten mausteiden käyttö kyllä on plussaa, koska se parantaa antioksidanttipitoisuutta.

Menee kyllä kerran viikossa syötävän cheattisapuskan puolelle.

Tietysti, jos itse tekee, niin makroja on kyllä helppo säätää parempaan suuntaan, mutta ilman lihaa perinteisen kasvisruuan proteiinipitoisuutta on vaikea saada tyydyttävälle tasolle.

Vierailija
12/13 |
08.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Intialainen kasvisruoka on mun mielestä ihan parasta kasvisruokaa! Ystäväni tekemä kasviscurry on yksi lempparini, vaikka olenkin sekasyöjä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
08.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Channa Masala oma suosikkini intialaisista, ravintolassa annos on todella öljyisen makuinen, joten rasvaa on varmasti reippaasti. Tykkäänkin tehdä sitä kotona itse. Olisi varmasti todella kevyttä, ellen ahmisi liian isoa annosta..

Intialainen ruoka on vaan liian hyvää.