Käytätkö kermaa ruuanlaitossa?
Kommentit (16)
Kyllä, kasvirasva-kermaa. Lähes kaikissa kastikkeissa, kiusauksissa, joissakin keitoissa...
Käytän mieluiten kuohukermaa. Mitään kasvirasvalitkuja en todellakaan ruokiini laita, haitallista myrkkyä sisältävät, esim. karrageenia ja kasvirasvaa
Käytän ja ehdottomasti kuohukermaa. Tänään teen mausteista broilerikastiketta ja kermaa lorautan sellaisen 1dl. Kiusauksiin käytän myös ja kasvissosekeittoon lorautan. Eilen tein jauhelihapihvit siten, että turvotin korppujauhot kermassa ensin ja lisäsin jauhelihan ja mausteet. Kermaa lorahtaa ruokaan noin pari kertaa viikossa. Maukkaampaa ruokaa eikä tee mieli napostella herkkuja sitten. Ihmiset on peloteltu rasvalla ja kun rasvaton ruoka ei täytä niin sitten napostellaan. Itse olen oppinut tämän nyt aikuisena.
Joo, varmaan suurimpaan osaan ruuista mitä teen.
Käytän kermaa milloin mihinkin ruokaan. Korvikkeilla ei ole asiaa minun keittiööni. Vedestä ja lisäaineista en maksa koska aitoa tavaraakin on tarjolla.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä, kasvirasva-kermaa. Lähes kaikissa kastikkeissa, kiusauksissa, joissakin keitoissa...
Ei tuota saa sanoa kermaksi, se on kermaketta.
Ruokakermaa (15%) käytän kyllä moneen ruokaan. Nykyään myös niitä makukermoja. Yleensä puoli purkkia/ruokakerta, josta syö 4 henkeä.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä, kasvirasva-kermaa. Lähes kaikissa kastikkeissa, kiusauksissa, joissakin keitoissa...
Ap kysyi kermasta. Miksi vastasit myönteisesti?
Erittäin harvoin. Jälkiruoissa kyllä käytän. Mutta lämpimän ruoan makuni on sellainen Välimerellinen tyyli, ei siihen oikein kermat istu makumaailmaan.
Käytän kermaa kaikkiin niihin ruokiin, joihin se kuuluu. Missään nimessä en käytä mitään korvikkeita.
Vierailija kirjoitti:
Ruokakermaa (15%) käytän kyllä moneen ruokaan. Nykyään myös niitä makukermoja. Yleensä puoli purkkia/ruokakerta, josta syö 4 henkeä.
Ap kysyi käytätkö kermaa. Silti vastasit myönteisesti, vaikka et kermaa käytä. Aivot ei näköjään toimi kunnolla :)
5% ruokakermaa jauhelihakastikkeeseen, lasagnekastikkeeseen, currykastikkeeseen ja pippurikastikkeeseen. Suurustan myös maizenalla, oon real badass.
Käytän. Mieluiten kuohukermaa. Aika moniin eri ruokiin sitä menee - justiin syötiin esim. lohikeittoa.
Jännä, että kerma -nimitystä saa vielä käyttää vaikka minkämoisille litkuille, kun voin käyttö nimessä kiellettiin jo vuosia sitten, jos tuote ei ollut 100% voita.
Hyvin harvoin, mutta tänään on poikkeus. Viimeistelen curryn kermalla, kun se juuri tämänpäiväiseeen makukokonaisuuteen sopii.