Puhdistamaton merisuola paremman makuista kuin prosessoitu ruokasuola
Kommentit (20)
Mausta en tiedä, mutta varaudu kilpirauhasen vajaatoimintaan, ko elin kun tarvii jodia toimiakseen, eikä merisuolassa sitä ole. Eikä edes se mineraalimäärä merisuolassa ole niin merkittävä että normaalimäärillä suolaa niitä saisi riittävästi.
Prosessoitu suola 😂😂😂 näköjään helposti epäterveellisestä tuotteesta saadaan vielä epäterveellisempää termeillä.
Jodioitua suolaa on meillä arkiruuassa (koska kilpirauhanen). Sit juhlavampin herkkuihin käytetään sormisuolaa näyttävyyden takia. Merisuola on enemmän käytössä poskionteloiden puhdistamiseen.
"Prosessoitu suola" Tää on just tätä lillukanvarsiin takertumista, kun ruokavalio on niin päin mäntyä ettei muuta pätemisvaraa olekaan. Suolassa ei ole muuta hyvää kuin jodi. Sitä tarvitaan, pieni määrä. Siinä kaikki. Joten etsi se jodioitu purkki ja lakkaa sössöttämästä merisuolan paremmuudesta.
Mineraalit on poistettu ja myyty lääketeollisuudelle. Jodisuolaa ei kannata syödä. Sitä saa tarpeeksi muualta, koska suolaa tungetaan joka puolelle. Eli erikseen ei pidä sitä syödä vaan vuorisuola ja jarmaa merisuola jo sen maun takia.
Vierailija kirjoitti:
Mausta en tiedä, mutta varaudu kilpirauhasen vajaatoimintaan, ko elin kun tarvii jodia toimiakseen, eikä merisuolassa sitä ole. Eikä edes se mineraalimäärä merisuolassa ole niin merkittävä että normaalimäärillä suolaa niitä saisi riittävästi.
Väärin. Merisuola on nimenomaan sitä, jota ei ole prosessoitu eikä jodia ole poistettu.
Itse keittelen kahvit aina viereisen paskaojan vedestä, kun tuo vesijohtovesi on niin prosessoitua.
Hyvä aloitus, mutta tämä asia on liian mutkikas av-mammojen aivokapasiteetille.
Ap, sekä ns normaali ruokasuola että merisuola ovat molemmat natriumkloridia (NaCl). Kumpikaan niistä ei ole terveellistä nykyisillä käyttömäärillä. Makueron olet vain itsellesi uskotellut.
Käyttäkää Pansuolaa tai Seltiniä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mausta en tiedä, mutta varaudu kilpirauhasen vajaatoimintaan, ko elin kun tarvii jodia toimiakseen, eikä merisuolassa sitä ole. Eikä edes se mineraalimäärä merisuolassa ole niin merkittävä että normaalimäärillä suolaa niitä saisi riittävästi.
Väärin. Merisuola on nimenomaan sitä, jota ei ole prosessoitu eikä jodia ole poistettu.
Jodia on suolassa vain lisättynä.
Vierailija kirjoitti:
Mausta en tiedä, mutta varaudu kilpirauhasen vajaatoimintaan, ko elin kun tarvii jodia toimiakseen, eikä merisuolassa sitä ole. Eikä edes se mineraalimäärä merisuolassa ole niin merkittävä että normaalimäärillä suolaa niitä saisi riittävästi.
Vain merisuolassa on luontaisesti jodia. Vuorisuolaan lisätään jodia. Jodioitu suola on turhaa, koska jodia lisätään Suomessa myös eläinten rehuihin, koska Suomen maaperässä ei juuri ole jodia.
Maitotuotteista ja kananmunista saa ihan tarpeeksi jodia. En ole koskaan ostanut jodioitua suolaa, minusta lääkkeen lisääminen ruokaan on katalaa. Merisuolaa käytän kaikeen ruuan valmistukseen. Kerran maistoin jodioidulla pöytäsuolalla suolattua kalaa, se oli ihan hirveää, päivässä se oli oikeasti tönkkösuolautunut ei ollut todellakaan graavikalaa.
Minulla ei ole suolasirotintakaan jos pöydässä tarvitsee lisätä suolaa, niin voi laittaa soijakastiketta tai muuta maustetta.
Suola ei kuitenkaan ole paras jodin lähde. Esimerkiksi yksi teelusikallinen Kelp-merilevää tarjoaa yhtä paljon jodia kuin puoli kiloa jodioitua merisuolaa.
Sitten se jodi. Ruokasuolaa ei kannata käyttää jodin lähteenä. Puhdistamaton merisuola sisältää jonkin verran jodia, mutta se sisältää myös kuparia, sinkkiä ja seleeniä, joita tarvitaan kilpirauhashormonien tasapainottamiseen (näitä ei siis tavallinen ruokasuola sisällä!). Sen ohella jodia saa kananmunasta, kalasta ja vaikkapa äyriäisistä. Kalaa kannattaisi syödä 2-3 kertaa viikossa. Tähän mainitsen vielä sen, että kilpirauhasoireet ovat lisääntyneet sen jälkeen, kun jodioitu ruokasuola ilmestyi kauppoihin. Ennenvanhaan kun käytettiin merisuolaa säilöntään ja ruuanlaittoon, ei kilpirauhassairauksia tunnettu. Olisiko syynä nuo yllämainitut kilpirauhasta tasapainottavat tekijät, joita oikea luonnollinen suola sisältää pienen määrän jodin ohella?
Vierailija kirjoitti:
Mineraalit on poistettu ja myyty lääketeollisuudelle. Jodisuolaa ei kannata syödä. Sitä saa tarpeeksi muualta, koska suolaa tungetaan joka puolelle. Eli erikseen ei pidä sitä syödä vaan vuorisuola ja jarmaa merisuola jo sen maun takia.
Ruokasuolassa voi olla yksi tärkeä terveystekijä – jodi.
Liian vähäinen jodin saanti lisää riskiä sairastua kilpirauhasen vajaatoimintaan ja struumaan. Toimiva ja terve kilpirauhanen tuottaa hormoneja, joiden osana jodi on. Nämä hormonit, tyroksiini ja trijodityroniini, säätelevät monia elimistön toimintoja, kuten kasvua, lämmönsäätelyä ja aineenvaihduntaa. Sikiöajan ja varhaislapsuuden jodin puute on haitallista lapsen normaalin kasvun ja henkisen kehittymisen kannalta. Jodi on siis selvästi elintärkeä kivennäisaine.
Jodin tärkeitä lähteitä jodioidun suolan lisäksi ovat maitotaloustuotteet, joista jodia saadaan rehun jodioinnin ansiosta. Jodia saadaan jonkun verran myös kalasta ja muista merenelävistä. Jodin saantisuositus yli 10-vuotiailla on 150 µg/vrk, tätä nuoremmilla päiväsuositus vaihtelee 50-120 µg välillä.
Liian vähäinen saanti on varsin mahdollista, jos ruokavalioon ei kuulu jodioitua suolaa tai maitotuotteita. Erityisesti vegaaneilla voi olla puutetta jodista, jonka saannista on hyvä huolehtia esimerkiksi ravintolisävalmistein. Jodia on mahdollista saada liian vähän myös ihan tavallisesta sekaruokavaliostakin. Elintarviketeollisuus käyttää harvoin jodioutua suolaa, mikä on pulmallista, sillä 80 prosenttia syödystä suolasta tulee piilosuolana esimerkiksi leivästä, leikkeleistä ja juustosta sekä valmisruoista. Tärkeää olisi, että myös valmiselintarvikkeissa oleva suola olisi jodioitu.
Lähde: Kuluttajaliiton syöhyvää.fi-sivut
Olen käyttänyt 10 vuotta puhdistamatonta merisuolaa ruokasuolana. Minkäänlaisia ongelmia ei ole ollut. Silloin tällöin kun yöllä herään, niin huomaan että on kramppi jalassa. Silloin känkkäsen keittiöön ja laitan jonkun verran merisuolarakeita kuppiin ja siihen vettä. Sekoittelen sitä niin kauan, että suolarakeet sulavat veteen. Kun joun "suolapaukun", niin muutamassa minuutissa kramppi laukeaa. Tämä on aina toiminut.
Vierailija kirjoitti:
Ap, sekä ns normaali ruokasuola että merisuola ovat molemmat natriumkloridia (NaCl). Kumpikaan niistä ei ole terveellistä nykyisillä käyttömäärillä. Makueron olet vain itsellesi uskotellut.
Kyllä suola on terveellistä ja itse asiassa välttämätöntä kaikille nisäkkäille. Oma makuaisti kertoo milloin sitä on liikaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ap, sekä ns normaali ruokasuola että merisuola ovat molemmat natriumkloridia (NaCl). Kumpikaan niistä ei ole terveellistä nykyisillä käyttömäärillä. Makueron olet vain itsellesi uskotellut.
Kyllä suola on terveellistä ja itse asiassa välttämätöntä kaikille nisäkkäille. Oma makuaisti kertoo milloin sitä on liikaa.
Jep. Päänsärkykin saattaa lähteä suolalla. Etelämpänä on huomattavasti suolaisempaa ruokaa kuin meillä. Täällä on jokin hysteerinen suolapelko. Synnytyksenkin jälkeen sain käskyn syödä suolaista, koska labran mukaan suolatasapaino oli huono.
Espanjassa kävin vauvan kanssa, niin siellä oli kaupan vauvansoseissakin suolaa (Bona).
Laivamatkustajien ulosteet ja Airiston ruumiit antavat sen "pikantin" maun merisuolalle, siksipä siis käytänkin ruokasuolaa.
Eikö kaikki suola ole alunperin merestä?
Myös vuorisuola.
Kokeileppa keittää keltaista lunta, mekuero on aivan selkeä.